ΑρχικήHow ToGoogle Translate: Πώς να μεταφράσετε αρχεία ήχου και ομιλία;

Google Translate: Πώς να μεταφράσετε αρχεία ήχου και ομιλία;

H υπηρεσία μετάφρασης της Google είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή που δεν περιορίζεται στη μετάφραση κειμένου σε sites και έγγραφα. Το Google Translate μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μετάφραση ήχου. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στο desktop και στο κινητό σας τηλέφωνο.

Google Translate ήχος

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να μεταφράσετε απευθείας τα εγγεγραμμένα αρχεία ήχου σας με το Google Translate. Πρέπει να αναπαράγετε τα αρχεία σας όταν το Google Translate “ακούει” για να μεταφράσει το περιεχόμενό σας από τη “γλώσσα πηγής” στην επιλεγμένη “γλώσσα-στόχο”.

Δείτε επίσης: Google Translate app: Πώς να σαρώσετε και να μεταφράσετε κείμενο μέσα σε εικόνα;

Μετάφραση ήχου/φωνής με το Google Translate στο desktop

  • Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή Windows, Mac, Linux ή Chromebook, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης και στη συνέχεια να επισκεφτείτε το site του Google Translate. Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στον ιστότοπο για να αποκτήσετε πρόσβαση.
  • Όταν ανοίξει το site, επιλέξτε τη γλώσσα πηγής (τη γλώσσα που πρέπει να μεταφραστεί), στο πλαίσιο στα αριστερά. Αυτή είναι η γλώσσα στην οποία είναι ο ήχος σας.
Google Translate ήχος
  • Στο πλαίσιο στα δεξιά, επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να μεταφράσετε τον ήχο σας.
  • Αφού επιλέξετε και τις δύο γλώσσες, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μικροφώνου στην οθόνη. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης ζητά πρόσβαση στο μικρόφωνο του υπολογιστή σας, παραχωρήστε του την άδεια.
μετάφραση ήχου
  • Μιλήστε στο μικρόφωνο του υπολογιστή σας και το Google Translate θα μεταφράσει τον ήχο και θα εμφανίσει το αποτέλεσμα στην οθόνη σας. Για αναπαραγωγή της μεταφρασμένης έκδοσης, κάντε κλικ στο εικονίδιο του ήχου.

Αν θέλετε να μεταφράσετε ένα αρχείο ήχου που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας, κάντε αναπαραγωγή αυτού του αρχείου αφού κάνετε κλικ στο εικονίδιο μικροφώνου στο site του Google Translate. Βεβαιωθείτε ότι η ένταση του αρχείου είναι αρκετά δυνατή ώστε να ακούγεται στο μικρόφωνο.

Δείτε επίσης: Το Google Translate προσθέτει υποστήριξη για 24 νέες γλώσσες

Μετάφραση ήχου/φωνής με το Google Translate σε κινητά τηλέφωνα

Για να μεταφράσετε φωνή χρησιμοποιώντας Android, iPhone ή iPad πρέπει να έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή τη δωρεάν εφαρμογή Google Translate.

  • Στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής, πατήστε τη γλώσσα που εμφανίζεται.
  • Από το μενού “Μετάφραση από“, επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία είναι ο αρχικός ήχος σας.
  • Πατήστε τη γλώσσα στα δεξιά και επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να μεταφραστεί ο ήχος.
  • Αφού επιλέξετε και τις δύο γλώσσες, στο κάτω μέρος της εφαρμογής, πατήστε το εικονίδιο του μικροφώνου. Εάν η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στο μικρόφωνο του τηλεφώνου σας, αφήστε το να το κάνει.
μετάφραση ήχου
  • Μιλήστε στο μικρόφωνο του τηλεφώνου σας και η εφαρμογή Google Translate θα μεταφράσει την ομιλία σας σε πραγματικό χρόνο.
  • Μπορείτε να ακούσετε το μεταφρασμένο περιεχόμενο πατώντας το εικονίδιο ήχου.

Εάν θέλετε να μεταφράσετε ένα αρχείο ήχου, που έχετε αποθηκευμένο στη συσκευή σας, μεταφέρετε αυτό το αρχείο σε άλλη συσκευή και πατήστε αναπαραγωγή έχοντας ενεργοποιημένο το μικρόφωνο στην εφαρμογή Google Translate στη συσκευή σας.

Δείτε επίσης: Το TikTok αποκτά αυτόματους υπότιτλους και διευρυμένη λειτουργία μετάφρασης

Σε περίπτωση που θέλετε να μεταφράσετε μια συνομιλία σε πραγματικό χρόνο σε δύο διαφορετικές γλώσσες, μπορείτε να πάτε στο κάτω μέρος της εφαρμογής, και να πατήσετε πάνω στην επιλογή “Συνομιλία“. Στην επόμενη σελίδα, τόσο εσείς όσο και ο συνομιλητής σας μπορείτε να μιλήσετε για να μεταφραστούν οι συνομιλίες σας.

Η δυνατότητα μετάφρασης φωνής και αρχείων ήχου είναι πολύ χρήσιμη και όπως είδατε μπορείτε να την αξιοποιήσετε πολύ εύκολα τόσο στην desktop όσο και στη mobile έκδοση του Google Translate.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS