ΑρχικήinetΗ Amazon υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία τεχνολογίας ανανεώσιμων καυσίμων Infinium

Η Amazon υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία τεχνολογίας ανανεώσιμων καυσίμων Infinium

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα μια συμφωνία με τον κατασκευαστή καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα Infinium. Στόχος της για να αρχίσει να τροφοδοτεί τον στόλο μεταφορών της Amazon με ηλεκτροκαύσιμα εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα από το 2023. Η συνεργασία είναι ένα ακόμη βήμα στην πορεία του τεχνολογικού γίγαντα προς τον περιορισμό των αυξανόμενων εκπομπών άνθρακα.

Δείτε επίσης: Η Amazon ανακοινώνει νέο Kindle e-reader $99 με καλύτερη οθόνη

Amazon Infinium
Η Amazon υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία τεχνολογίας ανανεώσιμων καυσίμων Infinium

Η Infinium αναμένεται να προμηθεύει αρχικά αρκετά ηλεκτροκαύσιμα, τα οποία είναι μια εναλλακτική λύση καυσίμου με βάση τα ορυκτά καύσιμα που δημιουργούνται με απόβλητα άνθρακα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Infinium θα παρέχει αρκετό υποκατάστατο ντίζελ για να τροφοδοτεί περίπου 5 εκατομμύρια μίλια ταξιδιού κάθε χρόνο. Το ηλεκτροκαύσιμο θα χρησιμοποιηθεί στη Νότια Καλιφόρνια για να τροφοδοτήσει τον «στόλο μεσαίου μιλίου» της Amazon, ο οποίος περιλαμβάνει φορτηγά μεγάλων αποστάσεων που μεταφέρουν τις παραγγελίες των πελατών από τους πωλητές και τα κέντρα εκπλήρωσής του σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την ταξινόμηση και αποστολή αντικειμένων για παράδοση.

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε την Alexa στην Amazon Echo συσκευή σας

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσο από τη χρήση καυσίμων αντιπροσωπεύει η συμφωνία. Αλλά ο Daniel Gross, διευθυντής του Climate Pledge Fund της Amazon, χαρακτήρισε τα 5 εκατομμύρια μίλια «πολύ σημαντικό αριθμό».

«Αυτή είναι πραγματικά μόνο η αρχή της σχέσης μας με την Infinium», είπε ο Gross στο GeekWire, «καθώς και η αρχή της χρήσης ηλεκτρονικών καυσίμων καθώς και άλλων εναλλακτικών ντίζελ».

Πριν από τρία χρόνια, ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε το The Climate Pledge, μια δέσμευση της εταιρείας να επιτύχει την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα έως το 2040. Περισσότερες από 375 εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν από τότε υπογράψει τη δέσμευση.

Η έρευνα, ωστόσο, δείχνει ότι οι εταιρείες αγωνίζονται να σημειώσουν πρόοδο προς αυτούς και άλλους κλιματικούς στόχους. Η ίδια η Amazon έχει δει σταθερή ανάπτυξη στο αποτύπωμα άνθρακα, αν και η ένταση των εκπομπών της – η ποσότητα άνθρακα που απελευθερώνεται σε σχέση με τα ακαθάριστα έσοδα που παρήγαγε – μειώνεται.

Δείτε επίσης: Η Amazon συνεχίζει την εργασία εξ αποστάσεως και φέτος

Το καύσιμο εκτιμάται ότι μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 95% σε σύγκριση με το ντίζελ που παράγεται από ορυκτά καύσιμα, δήλωσε η Infinium.

Αν και δεν είναι απαλλαγμένη από άνθρακα, η Amazon είναι ευχαριστημένη με τη μείωση του άνθρακα που παρέχει τα ηλεκτροκαύσιμα και το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον υπάρχοντα στόλο της εταιρείας χωρίς καμία αλλαγή στους κινητήρες, είπε ο Gross.

Πηγή πληροφοριών: geekwire.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS