ΑρχικήinetΤα ηλεκτρικά Semi Truck της Tesla εντοπίστηκαν σε μερικές περιοχές

Τα ηλεκτρικά Semi Truck της Tesla εντοπίστηκαν σε μερικές περιοχές

Αρκετά ηλεκτρικά φορτηγά Semi Truck της Tesla έχουν εντοπιστεί να αποστέλλονται σε όλη τη χώρα πριν από την πολυαναμενόμενη έναρξη των παραδόσεών τους.

Δείτε επίσης: Tesla Semi truck: Έτοιμο να βγει σε μαζική παραγωγή;

Tesla

Το Tesla Semi, είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό κατηγορίας 8, που παρουσιάστηκε αρχικά το 2017. Εκείνη την εποχή, υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε το 2019.

Το πρόγραμμα οχημάτων καθυστέρησε για χρόνια και μέχρι πρόσφατα, δεν αναμενόταν να βγει στην παραγωγή μέχρι το 2023.

Ωστόσο, ο Elon Musk ανακοίνωσε απροσδόκητα τον περασμένο μήνα ότι το Τesla Semi θα ξεκινήσει πραγματικά να αποστέλλεται αργότερα φέτος.

Δεν διευκρίνισε το ακριβές χρονοδιάγραμμα, αλλά τώρα φαίνεται ότι είναι επικείμενο καθώς πολλά ηλεκτρικά φορτηγά Tesla Semi έχουν εντοπιστεί να αποστέλλονται στις ΗΠΑ.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά παράγονται στη Νεβάδα κοντά στο Gigafactory της Tesla, και όμως ένα Tesla Semi εντοπίστηκε στο Κεντάκι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δείτε ακόμα: Tesla: Θα χρησιμοποιεί τα Semi μεταξύ Fremont και Giga Nevada

Περίπου την ίδια ώρα, ένα άλλο Tesla Semi εντοπίστηκε στην Αριζόνα και ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να είπε ότι κατευθυνόταν προς το Τesla Gigafactory Texas.

Tesla Semi

Η Τesla έχει πει ότι θα είναι ο πρώτος της πελάτης όσον αφορά το Tesla Semi. Σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει στις δικές της δραστηριότητες και να μειώσει το κόστος των καυσίμων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί ήδη πρώιμα πρωτότυπα στις δραστηριότητές της, ειδικά μεταξύ Gigafactory Nevada και Fremont Factory, αλλά τώρα η εταιρεία αναμένεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί μονάδες παραγωγής σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Αλλά με βάση την ανακοίνωση του Musk, η Τesla αναμένεται επίσης να παραδώσει τελικά το Tesla Semi σε πελάτες που έχουν κάνει παραγγελίες πριν από πέντε χρόνια.

Η Τesla δέχεται κρατήσεις με καταθέσεις έως και 20.000 $ ανά φορτηγό.

Η εταιρεία πιστεύεται ότι έχει χιλιάδες κρατήσεις για το ηλεκτρικό φορτηγό με αρκετές μεγάλες εταιρείες να έχουν κάνει μεγάλες παραγγελίες, συμπεριλαμβανομένων των Walmart και PepsiCo.

Δείτε επίσης: Tesla Semi: Το νέο κτίριο της Νεβάδα θα κατασκευάζει 5 ηλεκτρικά φορτηγά την εβδομάδα

Ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει παραγωγική ικανότητα στη Νεβάδα, είναι αρκετά χαμηλή. Η Tesla αναμένεται να φέρει το όχημα σε μεγαλύτερη παραγωγής στο Gigafactory Texas το επόμενο έτος.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ποτέ την προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητά της, αλλά αναμένεται να είναι δεκάδες χιλιάδες φορτηγά ετησίως.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS