ΑρχικήUpdatesΤο update Windows 11 22H2 δεν θα προσφέρεται σε κάποια συστήματα Intel...

Το update Windows 11 22H2 δεν θα προσφέρεται σε κάποια συστήματα Intel λόγω blue screens

Η Microsoft αποκλείει τώρα την προσφορά της ενημέρωσης των Windows 11 22H2 σε ορισμένα συστήματα με audio drivers Intel Smart Sound Technology (SST).

Δείτε επίσης: NVIDIA GeForce Experience beta: Διορθώνει ζητήματα gaming στα Windows 11 22H2

Windows 11 22H2

Η εταιρεία έθεσε ένα safeguard hold επειδή αυτό το γνωστό ζήτημα ενεργοποιεί blue screens of death (BSODs) στα επηρεαζόμενα συστήματα.

Δείτε επίσης: Τα Windows 11 σας προειδοποιούν όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας σε επικίνδυνες τοποθεσίες

“Η Intel και η Microsoft βρήκαν προβλήματα ασυμβατότητας με ορισμένες εκδόσεις drivers για Intel Smart Sound Technology (Intel SST) σε επεξεργαστές Intel 11th Gen Core και Windows 11”, δήλωσε η Microsoft σε μια ενημέρωση του πίνακα ελέγχου του Windows Health.

“Οι συσκευές Windows 11 με το επηρεασμένο driver Intel SST ενδέχεται να λάβουν ένα σφάλμα με blue screen.”

Το Intel SST είναι ένας ενσωματωμένος επεξεργαστής ήχου DSP (Digital Signal Processor) που επιτρέπει στους πιο πρόσφατους επεξεργαστές Core και Atom της εταιρείας να χειρίζονται αλληλεπιδράσεις ήχου, φωνής και ομιλίας χωρίς performance hit.

Η Microsoft συνιστά να μην ενημερώνετε χειροκίνητα τα επηρεαζόμενα συστήματα στα Windows 11 22H2 χρησιμοποιώντας το Media Creation Tool ή το κουμπί “Update now” μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

“Ο driver που επηρεάζεται θα ονομάζεται Intel Smart Sound Technology (Intel SST) Audio Controller κάτω από το System Devices in Device Manager και θα έχει το όνομα αρχείου IntcAudioBus.sys και μια έκδοση αρχείου 10.29.0.5152 ή 10.30.0.5152”, εξήγησε η Microsoft.

Το ίδιο πρόβλημα βρίσκεται πίσω από ένα compatibility hold που εμποδίζει τους πελάτες να κάνουν αναβάθμιση στα Windows 11 21H2 από τον Νοέμβριο του 2021.

Δείτε επίσης: Windows 11 22H2: Χρήστες αναφέρουν προβλήματα gaming

Λύση για ορισμένα συστήματα που επηρεάζονται

Η Microsoft πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους πελάτες των Windows 11 που επηρεάστηκαν ενδέχεται να είναι σε θέση να επιλύσουν αυτό το ζήτημα ελέγχοντας εάν η Intel διαθέτει updated driver για τα συστήματά τους.

“Για να μετριαστεί η ασφάλεια, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή της συσκευής σας (OEM) για να δείτε εάν είναι διαθέσιμος ένας updated driver και να τον εγκαταστήσετε. Αυτό το ζήτημα επιλύεται με την ενημέρωση των drivers Intel Smart Sound Technology σε έκδοση 10.30.00.5714 και νεότερη ή 10.29.00.5714 και μεταγενέστερα», είπε η Microsoft.

“Μόλις ενημερώσετε σε μια συμβατή έκδοση των drivers Intel Smart Sound Technology, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στα Windows 11.”

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν updated driver που να αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή της συσκευής σας (OEM) για περισσότερες πληροφορίες.

Μετά την ενημέρωση του επηρεαζόμενου audio driver Intel SST, μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να εγκαταστήσετε την ενημέρωση των Windows 11 2022.

Η ενημέρωση των Windows 11 22H2 προκαλεί επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση σε συστήματα με GPU NVIDIA, με τους χρήστες να αναφέρουν stuttering και τεράστια καθυστέρηση κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών λόγω σημαντικής πτώσης στη χρήση της CPU.

Η NVIDIA έχει αναγνωρίσει αυτό το γνωστό πρόβλημα και κυκλοφόρησε μια έκδοση GeForce Experience Beta που αντιμετωπίζει τα ζητήματα απόδοσης.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS