ΑρχικήReviewsΑνακοινώθηκε το νέο Acer Swift Edge Laptop με AMD CPU

Ανακοινώθηκε το νέο Acer Swift Edge Laptop με AMD CPU

Το καινούριο Swift Edge Laptop της Acer ανακοινώθηκε σήμερα και θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή φέροντας επεξεργαστές AMD.

Το clamshell Swift Edge της Acer που ανακοινώθηκε σήμερα είναι μια απαλή υπενθύμιση του λεγόμενου φόρου Intel. Ο υπολογιστής προσφέρει μεγαλύτερη οθόνη με πιο ακριβή τεχνολογία display και pixel από ένα παρόμοιο μοντέλο Acer Swift 5 ultralight στην ίδια τιμή. Η άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο laptop είναι ότι το νέο Swift Edge επιλέγει επεξεργαστές AMD Ryzen 6000, ενώ το Swift 5 χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel 12ης γενιάς.

Η Acer κυκλοφορεί το Swift Edge στις ΗΠΑ αυτήν την Παρασκευή με έναν Ryzen 7 6800U, ο οποίος φέρει οκτώ πυρήνες, 4MB μνήμης cache L2, 16MB μνήμης cache L3 και clock speed 2,7 GHz που μπορεί να αυξηθεί στα 4,7 GHz. Σε συνδυασμό με 16 GB LPDDR5 RAM και 1 TB αποθήκευσης PCIE 4.0 SSD, θα έχει MSRP 1.500 $.

Αυτό είναι το ίδιο MSRP που έχει το Swift 5 κατά τη σύνταξη του άρθρου και όταν το εξετάσαμε τον Ιούλιο. Για αυτήν την τιμή, λαμβάνετε έναν Intel Core i7-1260P με τέσσερις πυρήνες απόδοσης (2,1-4,7 GHz), οκτώ αποδοτικούς πυρήνες (1,5-3,4 GHz) και 18 MB μνήμης cache L3, συν τις ίδιες προδιαγραφές RAM και αποθήκευσης με το προαναφερθέν Swift Edge.

Ανακοινώθηκε το νέο Acer Swift Edge Laptop με AMD CPU
Ανακοινώθηκε το νέο Acer Swift Edge Laptop με AMD CPU

Το Swift Edge και το Swift 5 έχουν επίσης παρόμοια επιλογή θύρας: δύο θύρες USB-C (αν και οι θύρες του υπολογιστή Intel διαθέτουν πιστοποίηση Thunderbolt 4 και λειτουργούν έως και 40 Gbps, αντί για 20 Gbps των θυρών Swift Edge), δύο θύρες USB- Μια θύρα (USB 3.2 Gen 1), μια θύρα HDMI 2.1 και μια υποδοχή 3,5 mm.

Δείτε επίσης: Surface Laptop Go 2 της Microsoft: Διαρροή λεπτομερειών

Ωστόσο, το Swift Edge θα μπορούσε να έχει ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα, όταν πρόκειται για την οθόνη. Διαθέτει οθόνη OLED 16 ιντσών, 3840×2400 χωρίς αφή, σε σύγκριση με την οθόνη αφής 14 ιντσών, 2560×1600 IPS στο Swift 5. Η οθόνη OLED χαρακτηρίζεται με 100% έγχρωμη κάλυψη DCI-P3, έως και 500 nits φωτεινότητας και πιστοποίηση VESA DisplayHDR True Black 500. Στην κριτική μας για το Acer Swift 5, καταγράψαμε 541 nits και 83,1 τοις εκατό κάλυψη DCI-P3.

Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα σε ένα laptop από το φύλλο προδιαγραφών του. θα πρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε πράγματα όπως η ποιότητα κατασκευής (το Swift Edge έχει πλαίσιο από κράμα μαγνησίου), ο ήχος, η κάμερα web και η οθόνη σε δράση. Αλλά μια πρώιμη ματιά σε αυτές τις προδιαγραφές δείχνει ότι μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε άλλα μέρη, αν σας ενδιαφέρει μια CPU AMD έναντι μιας Intel.

Ανακοινώθηκε το νέο Acer Swift Edge Laptop με AMD CPU
Ανακοινώθηκε το νέο Acer Swift Edge Laptop με AMD CPU

Και υπάρχει καλός λόγος να σας ενδιαφέρει. Στην κριτική μας για το Lenovo ThinkPad Z13 δοκιμάστηκε ένα εξίσου καλό Ryzen 7 Pro 6850U (το Swift Edge θα προσφερθεί τελικά στις ΗΠΑ και με αυτήν την CPU, ένας εκπρόσωπος της Acer επιβεβαίωσε στην Ars Technica) και φάνηκε εντυπωσιακή η απόδοση, συμπεριλαμβανομένης γενικά ισχυρότερης διάρκειας μπαταρίας και ενσωματωμένο Radeon 680M για γραφικά σε σύγκριση με τα τσιπ για mobile 12ης γενιάς της Intel. Το Swift Edge δεν θα είναι απαραίτητα τόσο ισχυρό όσο ένα ThinkPad των 1.900 δολαρίων, εστιασμένο στις επιχειρήσεις, αλλά το Ryzen 6000 έχει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί από την Acer.

Ακριβώς όπως υπάρχει συχνά ένας λεγόμενος φόρος Intel στους υπολογιστές, υπάρχει συνήθως ένας φόρος OLED στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Acer ισχυρίζεται ότι η μπαταρία 54 Wh του Swift Edge μπορεί να διαρκέσει έως και 10,5 ώρες αναπαραγωγής βίντεο, οκτώ ώρες περιήγησης στο διαδίκτυο και 7,5 ώρες στο benchmark του MobileMark 2018. Αυτοί είναι καλύτεροι αριθμοί από ό,τι έχει το μικρότερο Swift 5 με την μπαταρία 56 Wh (14, 14 και 7,5 ώρες, αντίστοιχα).

Δείτε επίσης: AMD: Μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο laptop με μπαταρία 10 ωρών;

Το Swift Edge της Acer είναι μια νέα προσθήκη στη σειρά λεπτών και ελαφριών clamshells Swift της Acer, η οποία περιλαμβάνει το Swift 5 flagship ultralight και τα Swift X AMD και Swift X Intel, τα οποία περιλαμβάνουν δύο αποκλειστικές κάρτες γραφικών. Το Swift Edge συνεχίζει μια τάση που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, καθώς τα τσιπ της AMD βρίσκουν όλο και περισσότερο το δρόμο τους όχι μόνο σε περισσότερα μοντέλα laptop, αλλά σε περισσότερα σχέδια ανώτερης ποιότητας. Το ψευδώνυμο “Edge” μπορεί επίσης να βοηθήσει την AMD να κλονίσει τη φήμη που έχει πολλούς καταναλωτές να θεωρούν τα τσιπ της ως μια οικονομική εναλλακτική της Intel.

Το Swift Edge κυκλοφορεί αυτήν την Παρασκευή στα 1.500 $ όπως περιγράφεται παραπάνω (SKU SFA16-41-R7SU). Θα πρέπει τελικά να ξεκινήσει από ένα Ryzen 5 6600U και να φτάσει στα 32 GB μνήμης, αλλά ένας εκπρόσωπος της Acer είπε στην Ars ότι ενδέχεται να μην πουλήσει αυτές τις διαμορφώσεις στις ΗΠΑ.

Πηγή: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS