ΑρχικήinetΠροσλήψεις: Οι managers διαφωνούν στην επιλογή προσωπικού

Προσλήψεις: Οι managers διαφωνούν στην επιλογή προσωπικού

Οι managers και τα στελέχη της εταιρείας έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ποιον θέλουν να προσλάβουν – και αυτό κάνει το χάσμα στις δεξιότητες ακόμη χειρότερο.

managers

Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο που περιελάμβανε 5.000 knowledge workers, 750 διευθυντές προσλήψεων και 400 ανώτερους υπευθύνους λήψης αποφάσεων από την εταιρεία συμβούλων AND Digital διαπίστωσε ότι τα άτομα σε διαφορετικά επίπεδα seniority εντός των εταιρειών έχουν «ουσιαστικά διαφορετικές» ιδέες για το ποιες δεξιότητες χρειάζονται περισσότερο.

Αυτό προκαλεί μια αναντιστοιχία «μεταξύ αυτού που οι hiring managers γνωρίζουν ότι είναι σωστό και στο τι επιλέγουν να επενδύσουν τα organizations τους».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 22% των επιχειρήσεων αναφέρει ότι η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων έχει επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των επιχειρήσεων καθιστώντας πιο δύσκολη την επίτευξη στόχων.

Η AND Digital εκτιμά ότι περίπου 272 δισ. $ κινδυνεύουν να χαθούν ετησίως εάν οι εταιρείες δεν μπορέσουν να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να οδηγήσουν την επιχείρηση προς τα εμπρός.

Δείτε επίσης: Cybersecurity: Πολλοί managers απλά δεν θέλουν να κατανοήσουν τους κινδύνους

Οι ψηφιακές δεξιότητες παραμένουν υψίστης σημασίας για τους οργανισμούς σε μια εποχή που οι εταιρείες επενδύουν σε μεγάλο βαθμό σε συστήματα cloud και ψηφιακές υπηρεσίες.

Αλλά ακόμα και εδώ, οι ηγέτες διαφωνούν για το ποιον πρέπει να προσλάβουν: για παράδειγμα, το 60% των προέδρων πιστεύει ότι η εταιρεία τους έχει αρκετά άτομα με δεξιότητες software engineering, σε σύγκριση με μόλις 42% των senior manager. Ομοίως, οι μισοί από τους managing directors πιστεύουν ότι έχουν αρκετά άτομα με δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων στη μισθοδοσία, σε σύγκριση με το 44% των managers.

Οι πρόεδροι των εταιρειών είναι λιγότερο πιθανό να βλέπουν την τεχνολογία ως βασικό μοχλό των επιχειρήσεων συνολικά, αναφέρει η μελέτη. Σχεδόν οι μισοί (47%) των προέδρων θεωρούν ότι η ψηφιακή τεχνολογία στον πυρήνα της επιχείρησης είναι σημαντική, σε σύγκριση με το 60% των middle managers, ενώ το 53% των προέδρων πιστεύει ότι είναι σημαντικό να είναι κανείς “καινοτόμος και υπεύθυνος”, σε σύγκριση με το 63% των middle managers.

Αυτές οι διαφωνίες επεκτείνονται επίσης στις «ήπιες δεξιότητες» και τα χαρακτηριστικά: το 60% των διευθυντικών στελεχών συμφωνεί ότι είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους και τις νέες προσλήψεις να διαθέτουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, σε σύγκριση με σχεδόν το 74% των middle managers. Επίσης, το 57% των managing directors πιστεύει ότι η συνεχής ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους είναι σημαντική, σε σύγκριση με το 76% των middle managers.

Δείτε επίσης: Οι managers πιστεύουν ότι τα συστήματά τους είναι αδιάρρηκτα

Δείτε επίσης: Οι IT managers δεν ενδιαφέρονται αν οι εργαζόμενοι τους είναι χαρούμενοι

Η AND Digital διαπίστωσε ότι το χάσμα στις ψηφιακές δεξιότητες γίνεται αισθητό από την πλειοψηφία των επαγγελματιών του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 58% να ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει ποτέ ψηφιακή αναβάθμιση από τους εργοδότες και το 29% να αναφέρει περιορισμένες αμοιβές, προαγωγές και εξέλιξη σταδιοδρομίας.

Αυτό προφανώς κάνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται απογοητευμένοι: το 11% των εργαζομένων σκέφτηκε να παραιτηθεί αφού έχασε ευκαιρίες αναβάθμισης δεξιοτήτων, ενώ το 8% εγκατέλειψε οριστικά και το 11% κλήθηκε να αλλάξει καριέρα.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των διαφωνιών θα είναι ένα «βαθύ χάσμα παραγωγικότητας», προειδοποιεί η έκθεση.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS