ΑρχικήinetΤο Nvidia RTX Titan Ada ακυρώθηκε αφού έλιωνε τα PSU

Το Nvidia RTX Titan Ada ακυρώθηκε αφού έλιωνε τα PSU

Το πολυαναμενόμενο God-level RTX 4090 Ti ή Lovelace Titan, φαίνεται ότι τέθηκε σε αναμονή από την Nvidia καθώς δημιουργούσε προβλήματα με τους διακόπτες, έλιωνε τα PSU και περιστασιακά διαλύονταν. Πιστεύεται ότι όταν και αν κυκλοφορήσει τελικά, η κάρτα μπορεί να είναι από τις πρώτες που θα συσκευάσει μνήμη GDDR7.

Δείτε επίσης: Nvidia: Φήμες για παραλλαγές της GeForce RTX 3060 και 3070
Titan Ada

Με τα 450 W TDP, MSRP 1.600 $ και 24 GB GDDR6X χρονισμένα στα 21 Gbps, το GeForce RTX 4090 είναι ένα «τέρας» από κάθε άποψη. Φυσικά, υπήρξαν πολλές φήμες πριν από την κυκλοφορία του Lovelace από την Ampere, όπως ότι θα διαθέτει 48 GB μνήμης @24 Gbps και TGP 900 W. Και σύμφωνα με το Moore’s Law is Dead, αυτή η κάρτα γραφικών που ανέφεραν οι φήμες είναι το Titan Ada.

Η πηγή προσθέτει ότι το Titan Ada δεν είχε ποτέ TGP 800W – 1.000W όπως ισχυρίστηκαν πολλοί, αλλά περίπου 600W – 700W. Υποτίθεται ότι ήταν τόσο μεγάλο που η μητρική πλακέτα ήταν τοποθετημένη στο πλάι της κάρτας. Λέγεται επίσης ότι απαιτεί δύο υποδοχές τροφοδοσίας 16 ακίδων, έχει πάχος τεσσάρων υποδοχών και συσκευάζει την πλήρη GPU AD102 αντί για την κομμένη έκδοση που βρίσκεται στο RTX 4090.

Δείτε ακόμα: Η Nvidia ανακοίνωσε επίσημα τις νέες RTX 4090 και RTX 4080 GPUs

Nvidia

Αλλά φαίνεται ότι το Titan Ada ήταν απλά πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό, καθώς σταματούσε τα τροφοδοτικά, έσπαγε και έλιωνε τα PSU. Ως εκ τούτου το έργο έχει ακυρωθεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ενώ είναι μόνο μια θεωρία, η Nvidia θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια κάρτα Titan Ada στο μέλλον. Η εταιρεία ενδέχεται να περιμένει να φτάσει πρώτα η μνήμη 27 Gbps ή το GDDR7, επιτρέποντας μεγαλύτερη απόδοση χωρίς αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Δείτε επίσης: NVIDIA GeForce Experience beta: Διορθώνει ζητήματα gaming στα Windows 11 22H2

Οι Titan παραδοσιακά απευθύνονταν περισσότερο σε δημιουργούς, ερευνητές και επιχειρήσεις, επομένως ακόμα και με αυτές τις απαιτήσεις ισχύος και αναμφίβολα μια αρκετά υψηλή τιμή, πιθανότατα θα καταφέρει να πουλήσει πολλές μονάδες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS