ΑρχικήUpdatesΗ Google ενημερώνει το Gboard με Android tablet layout

Η Google ενημερώνει το Gboard με Android tablet layout

Η εφαρμογή Gboard της Google τα τελευταία χρόνια είχε υιοθετήσει μια διάταξη smartphone-first. Τώρα φαίνεται πως τα πράγματα αλλάζουν καθώς ο γίγαντας της αναζήτησης δίνει την ίδια προσοχή και στην έκδοσή του για μεγαλύτερες οθόνες. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Gboard φέρνει ένα interface φιλικό προς το tablet, η οποία θα κάνει την πληκτρολόγηση πολύ πιο εύκολη.

Δείτε επίσης: Νέα καμπάνια phishing COVID-19 στις ΗΠΑ καταχράται τα Google Forms

Η νέα διάταξη Gboard για πολλά από τα καλύτερα Android tablets είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο κανάλι beta (v12.3), όπως εντοπίστηκε από το 9to5Google. Ωστόσο, αναμένεται μια ευρύτερη διάθεση τις επόμενες εβδομάδες. Το νέο interface κάνει τη διάταξη του πληκτρολογίου ελαφρώς “ψηλότερη” από την προηγούμενη έκδοση, με κάθε πλήκτρο να γίνεται πιο τετράγωνο παρά ορθογώνιο.

Δείτε επίσης: Η Google ανακοινώνει Chromebook cloud gaming laptops

Επιπλέον, ο νέος σχεδιασμός προσθέτει περισσότερα κλειδιά στο μείγμα. Για παράδειγμα, υπάρχει το πλήκτρο Tab στην επάνω αριστερή γωνία και το κουμπί Caps Lock ακριβώς κάτω από αυτό. Η Google έχει προσθέσει και το αριστερό και το δεξί βέλος δίπλα στο πλήκτρο διαστήματος.

Λόγω της νέας διάταξης, ορισμένα πλήκτρα στήριξης έχουν μεταφερθεί. Αυτό σημαίνει ότι τα κουμπιά Comma και Period έχουν μετακινηθεί στη δεξιά πλευρά του πλήκτρου M, όπου υπάρχουν συνήθως σε φυσικά πληκτρολόγια. Ως αποτέλεσμα, τα πλήκτρα Exclamation mark και Question Mark είναι πλέον κρυμμένα μέσα στο κουμπί για ειδικούς χαρακτήρες και αριθμούς.

Επιπλέον, το αποκλειστικό κουμπί Emoji έχει μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά του διαστήματος από την προηγούμενη θέση του στη δεξιά πλευρά.

Δείτε επίσης: Η Google επιλέγει την Coinbase για πληρωμές crypto για υπηρεσίες cloud

Gboard
Η Google ενημερώνει το Gboard με Android tablet layout

Σε σύγκριση με την προηγούμενη διάταξη, η νέα σχεδίαση θα διευκολύνει το πάτημα των πλήκτρων σε μία από τις καλύτερες εφαρμογές πληκτρολογίου. Ωστόσο, σε κατακόρυφη λειτουργία, τα κουμπιά εμφανίζονται πιο “στενά” από ό,τι στην προηγούμενη διάταξη.

Αν και η τελευταία αλλαγή λέγεται ότι είναι διαθέσιμη σε έκδοση beta, δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη σε όλους τους beta testers. Το νέο layout δεν είναι προσβάσιμο στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του Gboard που είναι εγκατεστημένη σε ένα από τα tablet μας με Android 12.

Η Google λανσάρει το updated Gboard UI για tablets, αφού κυκλοφόρησε μια διάταξη διαχωρισμένου πληκτρολογίου για foldables και tablets στις αρχές του έτους. Αυτή η κίνηση φαίνεται να αποτελεί μέρος της ανανεωμένης εστίασης της Google στα tablets μετά από χρόνια παραμέλησης.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS