ΑρχικήinetFord: Τέλος εποχής για το Fiesta - Εστίαση σε ηλεκτρικά οχήματα

Ford: Τέλος εποχής για το Fiesta – Εστίαση σε ηλεκτρικά οχήματα

Αν σχεδιάζατε να αγοράσετε ένα Ford Fiesta στο μέλλον, ίσως απογοητευτείτε με τα νέα. Την Τετάρτη, η Ford ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την παραγωγή αυτού που κάποτε ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα στον κόσμο, προκειμένου να επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ford ηλεκτρικά οχήματα

Με τη στροφή της αγοράς προς τα ηλεκτρικά οχήματα, η Ford αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του μοντέλου Fiesta προκειμένου να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πιο βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον επιλογών.

Δείτε επίσης: Καταναλωτές: Τα οχήματα IoT πρέπει να προστατεύονται κατάλληλα από κυβερνοαπειλές

Το Ford Fiesta, ένα εμβληματικό αυτοκίνητο που εμπιστεύτηκαν 22 εκατομμύρια οδηγοί για πάρα πολλά χρόνια, θα αποσυρθεί από τη γκάμα της αυτοκινητοβιομηχανίας νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η Ford ετοιμάζεται για μία από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ιστορία της – τη μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό το καλοκαίρι, η παραγωγή του μοντέλου Ford Fiesta θα σταματήσει, ώστε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να επικεντρωθεί στα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματά της στην Ευρώπη.

Η εξάπλωση των ηλεκτρικών μοντέλων της Ford ξεκινά ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία σταδιακής απόσυρσης των συμβατικών οχημάτων.

Η Ford είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σχεδιάζει να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη μέχρι το 2035. Θα το πετύχει αυτό με την παρουσίαση εννέα μοντέλων EV μέχρι το 2024. Έχει ήδη ξεκινήσει με τα Mach-E και Mach-E GT και το επαγγελματικό φορτηγάκι E-Transit.

Δείτε επίσης: Η BMW το 2023 θα προσφέρει στα οχήματα της casual gaming

Το νέο ηλεκτρικό όχημα της Ford θα παράγεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας, στη Γερμανία, όπου κατασκευάζεται και το Ford Fiesta. Το επερχόμενο EV θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους crossover που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (modular electric drive matrix) της Volkswagen. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023.

Ford Fiesta

Με την κυκλοφορία επτά νέων EVs τα επόμενα χρόνια, η Ford στοχεύει να κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά των βιώσιμων μεταφορών. Τρία από αυτά τα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα και τέσσερα θα είναι εμπορικά μοντέλα. Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του το 2024.

Η Ford ανακοινώνει ότι θα σταματήσει επίσης να κατασκευάζει τα μίνι βαν Ford S-Max και Galaxy μαζί με το Fiesta προκειμένου να επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε επίσης: Τεχνολογία της NASA φορτίζει ηλεκτρικά οχήματα σε πέντε λεπτά!

Λίγα λόγια για τη Ford

O Henry Ford ίδρυσε την Ford Motor Company το 1903 με μια απλή αποστολή: να κάνει την οδήγηση προσιτή σε όλους. Καθ’ όλη τη διάρκεια των 100 και πλέον χρόνων της ιστορίας της, η Ford παρέμεινε πιστή σε αυτή την αποστολή, καινοτομώντας ξανά και ξανά για να κάνει τα αυτοκίνητα πιο προσιτά, πιο αποδοτικά και πιο ασφαλή. Τώρα, κάνει στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες για να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS