ΑρχικήUpdatesKB5020953: Η Microsoft αντιμετωπίζει τα crashes στο OneDrive

KB5020953: Η Microsoft αντιμετωπίζει τα crashes στο OneDrive

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια out-of-band ενημέρωση (KB5020953) για την αντιμετώπιση ενός γνωστού προβλήματος που προκαλεί crashes στο OneDrive και το OneDrive for Business μετά την εγκατάσταση πρόσφατων ενημερώσεων των Windows 10.

OneDrive KB5020953

Το Microsoft OneDrive είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης που βασίζεται στο cloud και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε αρχεία στο διαδίκτυο. Καθιστά εύκολη την αποθήκευση και την πρόσβαση στα αρχεία σας από οποιαδήποτε συσκευή.

Δείτε επίσης: Microsoft: Επιδιορθώνει τις αποτυχίες TLS handshake στην τελευταία ενημέρωση των Windows

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν οι χρήστες προσπαθούν να αποσυνδέσουν τους λογαριασμούς OneDrive ή τα sites και τους φακέλους τους από το Microsoft Teams και το SharePoint.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Microsoft, “το OneDrive μπορεί να κλείσει απροσδόκητα μετά την εγκατάσταση της KB5018410 ή μεταγενέστερων ενημερώσεων“.

Οι χρήστες που επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα ενδέχεται να εμφανίσουν σφάλματα όταν προσπαθούν να:

  • Κάνουν Sign out ή unlink το account τους στο Microsoft OneDrive sync app.
  • Σταματήσουν το συγχρονισμό ενός site ή φακέλου από το Microsoft SharePoint ή το Microsoft Teams.
  • Απεγκαταστήσουν το OneDrive sync app.

Η Microsoft κυκλοφόρησε την out-of-band ενημέρωση στις 28 Οκτωβρίου 2022 για ορισμένες εκδόσεις των Windows.

Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις αν δεν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα με τα crashes και το απροσδόκητο κλείσιμο του Microsoft OneDrive.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Word έχει τώρα σκοτεινή λειτουργία στο Web

OneDrive crashes
KB5020953: Η Microsoft αντιμετωπίζει τα crashes στο OneDrive

Η ενημέρωση απαιτεί manual εγκατάσταση

Το πρόβλημα διορθώθηκε με την επείγουσα ενημέρωση KB5020953, η οποία δεν παραδίδεται μέσω Windows Update και δεν γίνεται εγκατάσταση αυτόματα.

Η Microsoft είπε, όταν ανακοίνωσε τη νέα ενημέρωση: “Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που προκαλεί τη διακοπή της λειτουργίας του Microsoft OneDrive. Αυτό συμβαίνει αφού αποσυνδέσετε τη συσκευή σας, σταματήσετε το συγχρονισμό ή αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας“.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ενημέρωση, κατεβάζοντάς τη από το Microsoft Update Catalog και κάνοντάς τη εγκατάσταση manually.

Δείτε επίσης: Η Microsoft διορθώνει σφάλμα που εμποδίζει ενημερώσεις των Windows 11 22H2

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για τις εκδόσεις Windows 10 20H2, 21H1, 21H2 και 22H2. Μετά την εγκατάσταση της KB5020953, οι αριθμοί έκδοσης μετατρέπονται σε 19042.2194, 19043.2194 και 19044.2194.

Οι διαχειριστές επιχειρήσεων μπορούν να εισάγουν το λογισμικό στο Windows Server Update Services (WSUS) και στο Microsoft Endpoint Configuration Manager.

Οι οδηγίες για το WSUS βρίσκονται σε αυτό το έγγραφο υποστήριξης, ενώ οι οδηγίες για το Configuration Manager βρίσκονται εδώ.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS