ΑρχικήinetΤο social media app Bluesky του Jack Dorsey κυκλοφόρησε σε beta

Το social media app Bluesky του Jack Dorsey κυκλοφόρησε σε beta

Ο Jack Dorsey, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, έχει ξεκινήσει τις δοκιμές beta για τη νέα του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Bluesky. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τους χρήστες που σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το Twitter εν μέσω της εξαγοράς από τον Elon Musk.

Δείτε επίσης: Ο Kanye West θα αγοράσει το social media app Parler

Δείτε επίσης: Social media – Εγγραφή: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ψευδώς ότι είναι άνω των 18 ετών

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με το Twitter, ο Elon Musk έγινε πλέον ο επίσημος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας. Ξεκίνησε με την απόλυση όλων των κορυφαίων στελεχών του Twitter και σχεδίασε να αλλάξει την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά το content moderation – γεγονός που έκανε ορισμένους χρήστες να αισθανθούν ανησυχία και να ξεκινήσουν ακόμη και το hashtag #GoodByeTwitter. Ωστόσο, ο Jack Dorsey δοκιμάζει επί του παρόντος τη νέα του κοινωνική πλατφόρμα σε beta έκδοση και καλεί τους χρήστες να συμμετάσχουν.

Η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Dorsey ονομάζεται Bluesky και η ιστοσελίδα της είναι live. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2019 με σκοπό να αποτελέσει “ένα ανοιχτό και αποκεντρωμένο πρότυπο για τα κοινωνικά μέσα”. Είναι εγγεγραμμένη ως Public Benefit LLC και έχει σχεδιαστεί για να συμβάλει στην αύξηση των ποσοστών υιοθέτησης τεχνολογιών που προωθούν τη δημόσια συζήτηση που είναι τόσο ανοιχτές όσο και αποκεντρωμένες.

Bluesky

Ο Jack Dorsey θέλει να κάνει το Bluesky έναν ισχυρό ανταγωνιστή του Twitter

Η ιδιωτική beta δοκιμή της πλατφόρμας έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, και η δημόσια beta θα ξεκινήσει μόλις λυθούν όσα προβλήματα προκύψουν. “Κατά τη διάρκεια των δοκιμών beta, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αλλαγές στις προδιαγραφές του πρωτοκόλλου και να μοιραζόμαστε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του. Όταν θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία, θα περάσουμε σε openbeta”. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην private beta, μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής στον ιστότοπο της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Έρευνα: Η κοινή χρήση άρθρων στα social media μας δίνει υπερβολική αυτοπεποίθηση σχετικά με τις γνώσεις μας

Το Bluesky χρησιμοποιεί το Authenticated Transfer Protocol ή AT Protocol, το οποίο περιγράφεται ως ένα ομοσπονδιακό κοινωνικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι είναι decentralized και distributed μεταξύ πολλών παρόχων υπηρεσιών.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS