ΑρχικήGamingΓιατί η Ikea θέλει να μηνύσει έναν developer παιχνιδιού επιβίωσης σε κατάστημα...

Γιατί η Ikea θέλει να μηνύσει έναν developer παιχνιδιού επιβίωσης σε κατάστημα επίπλων;

Ένας προγραμματιστής παιχνιδιών που εργάζεται ανεξάρτητα έχει μηνυθεί από την Ikea επειδή το νέο του παιχνίδι μοιάζει με το κατάστημα επίπλων της.

Δείτε επίσης: Phil Spencer: Το Xbox δεν θα μπορεί να αποφεύγει τις αυξήσεις των τιμών για πάντα

 Ikea

Δείτε επίσης: Steam – ρεκόρ: 30 εκατομμύρια χρήστες ταυτόχρονα online

Το παιχνίδι The Store if Closed αναγκάζει τον παίκτη ο οποίος είναι παγιδευμένος σε ένα τεράστιο κατάστημα επίπλων να βρει την έξοδο είτε με φίλους είτε μόνος του. Το μεταλλαγμένο προσωπικό επιτίθεται συνεχώς στους παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και τα όπλα μπορούν να κατασκευαστούν από τα γύρω αντικείμενα και οι οχυρώσεις να δημιουργηθούν από κομμάτια επίπλων.

Δείτε επίσης: Το Netflix ανοίγει νέο gaming στούντιο στη Νότια Καλιφόρνια

Παρόλο που η δημοφιλής σουηδική εταιρεία Ikea δεν αναφέρεται ρητά στο παιχνίδι, ο προγραμματιστής Jacob Shaw έλαβε από την εταιρεία επιστολή “cease and desist”. Σύμφωνα με την Ikea, τα εμπορικά της trademarks παραβιάζονται επειδή:

“Το παιχνίδι σου χρησιμοποιεί ένα logo με μπλε και κίτρινα γράμματα, το όνομα του καταστήματος είναι σκανδιναβικό, τα κάθετα ριγέ πουκάμισα που είναι ίδια με αυτά που φοράει το προσωπικό της ΙΚΕΑ, το γκρι μονοπάτι στο πάτωμα, τα έπιπλα που μοιάζουν με έπιπλα ΙΚΕΑ, η σήμανση των προϊόντων που μοιάζει με σήμανση ΙΚΕΑ, όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ”.

Παρόλο που το παιχνίδι που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Kickstarter δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, η Ikea δίνει στον Shaw μόνο δέκα εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία παραλαβής της επιστολής για να αφαιρέσει όλες τις λεγόμενες παραβιάσεις, τις οποίες η επιστολή αναφέρει ως “ενδείξεις”. Δεδομένου ότι ο Shaw δεν έχει πολλές επιλογές εκτός από τη συμμόρφωση, θα πρέπει να “ανανεώσει απεγνωσμένα ολόκληρη την εμφάνιση του παιχνιδιού του, ώστε [να] μην υποβληθεί μήνυση”.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS