ΑρχικήTop PicksΟι καλύτεροι password manager για το iPhone σας

Οι καλύτεροι password manager για το iPhone σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας είναι η χρήση κωδικών πρόσβασης, αλλά αν έχετε πάρα πολλούς λογαριασμούς μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλα τα passwords σας. Αν χρησιμοποιείτε ένα iPhone αλλά σας δημιουργεί πρόβλημα η απομνημόνευση των κωδικών πρόσβασης, αποκτήστε έναν password manager ή διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

password manager iPhone

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι ένα λογισμικό που βοηθά τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες να αποθηκεύουν, να οργανώνουν και να διαχειρίζονται τους κωδικούς τους. Οι password managers θυμούνται τους κωδικούς αλλά μπορούν, επίσης να δημιουργήσουν νέους κωδικούς πρόσβασης και να λειτουργήσουν ακόμη και ως 2FA managers.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιον password manager να διαλέξετε με όλες αυτές τις επιλογές που υπάρχουν εκεί έξω.

Δείτε επίσης: Αλλάξτε τώρα αυτές τις 5 ρυθμίσεις ασφαλείας στο iPhone σας

Ας δούμε μερικούς από τους καλύτερους password manager για iPhone.

1. iCloud Keychain

password manager iPhone

Το iPhone σας διαθέτει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που ονομάζεται iCloud Keychain και λειτουργεί σε όλες τις συσκευές της Apple. Στην αρχή, όταν κυκλοφόρησε, περιοριζόταν μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, αλλά η Apple τελικά το ενσωμάτωσε στο λειτουργικό σύστημα.

Μπορείτε να το βρείτε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις του iPhone σας και στη συνέχεια στην ενότητα “Passwords“. Με το κουμπί “+” μπορείτε να αποθηκεύσετε νέους κωδικούς πρόσβασης, ενώ πηγαίνοντας στην επιλογή “Επεξεργασία” μπορείτε να διαγράψετε τα περιττά passwords.

Μπορείτε να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό κάθε 30 δευτερόλεπτα. Το iCloud Keychain είναι μια εξαιρετική λειτουργία για τους χρήστες της Apple, αλλά δυστυχώς οι χρήστες Android δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Από την άλλη μεριά υπάρχει τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση στο iCloud Keychain σε υπολογιστή με Windows.

Και το καλύτερο; δεν κοστίζει τίποτα. Είναι δωρεάν.

Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό είναι ότι οι κωδικοί σας συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές Apple που διαθέτετε.

Αν είστε φαν των προϊόντων της Apple, αυτή η λύση είναι εξαιρετική.

2. 1Password

διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Το 1Password είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς password managers. Διαθέτει εξαιρετικό user interface και πολλά ισχυρά χαρακτηριστικά, όπως 2FA, δυνατότητα συγχρονισμού σε πολλαπλές συσκευές, 1GB αποθήκευσης εγγράφων, δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης.

Η εφαρμογή διαθέτει μια εξαιρετική λειτουργία που σας ειδοποιεί εάν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει διαρρεύσει σε παραβίαση δεδομένων και στη συνέχεια σας βοηθά να τον αλλάξετε.

Το 1Password υποστηρίζει επίσης Face ID και Touch ID στο iPhone σας και επιτρέπει το συγχρονισμό μέσω 1Password sync, iCloud, Dropbox ή Wi-Fi.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch.

Επιτρέπει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα, θα πρέπει να πληρώσετε μια μικρή συνδρομή.

Download: 1Password (Free trial, subscription required)

3. LastPass

password manager iPhone

Το LastPass όπως και το 1Password είναι premium προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό, μόνο που το LastPass προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δωρεάν πρόγραμμα και όχι απλώς μια δωρεάν δοκιμή. Διατηρήστε όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες σας σε ένα μέρος με αυτό το ασφαλές σύστημα.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να αποθηκεύει τα credentials σύνδεσης, τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, τις άδειες λογισμικού, τις συνδρομές και άλλα προσωπικά δεδομένα πίσω από έναν μόνο κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις για τα αγαπημένα σας στοιχεία, να ασφαλίσετε το vault σας με PIN και δακτυλικά αποτυπώματα, να εκτελέσετε έναν έλεγχο ασφαλείας και να λάβετε ειδοποιήσεις για τυχόν παραβιάσεις ιστότοπου. Επιπλέον, διαθέτει μια μοναδική λειτουργία “Emergency Access“, με την οποία μπορείτε να παραδώσετε το λογαριασμό σας σε κάποιον που εμπιστεύεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

To LastPass προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης για το iPhone σας και τη δυνατότητα συγχρονισμού τους σε όλες τις συσκευές. Ωστόσο, μερικές άλλες λειτουργίες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μόνο πληρώνοντας μια συνδρομή. Ευτυχώς το ποσό είναι μικρό.

Download: LastPass (Free, subscription available)

Δείτε επίσης: Αυτός ο κομψός ασύρματος φορτιστής iPhone σας καλύπτει πάντα

4. Dashlane

διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Το Dashlane διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε απεριόριστο αριθμό κωδικών σε οποιαδήποτε συσκευή. Ο κύριος στόχος του είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής σας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά όπως αυτόματη συμπλήρωση, vaults, υποστήριξη FaceID και TouchID, δυνατότητα δημιουργίας κωδικών πρόσβασης, password health monitoring, VPN και πολλά άλλα. Δημιουργεί μια ξεχωριστή κατηγορία για την αποθήκευση των στοιχείων ταυτότητας σας, ώστε να μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την παρακολούθηση σημαντικών εγγράφων όπως διαβατήρια, άδειες οδήγησης κλπ.

Με το Dashlane, μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν με περιορισμένες δυνατότητες. Αν θέλετε να απολαμβάνετε όλες τις λειτουργίες, μπορείτε να αναβαθμίσετε στο premium πακέτο. Αν θέλετε να σιγουρευτείτε αν είναι ο κατάλληλος password manager για το iPhone σας, μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν για 30 ημερών το premium πακέτο.

Download: Dashlane (Free, subscription available)

5. NordPass

password manager iPhone

Το NordPass είναι ένας αναγνωρισμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης από τους προγραμματιστές του NordVPN. Ορισμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: συγχρονισμό σε πολλαπλές συσκευές, αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης, αποθήκευση και δημιουργία απεριόριστων κωδικών πρόσβασης, 2FA κ.λπ.

Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να αποθηκεύσετε και προσωπικές πληροφορίες όπως πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια, ταυτότητες και πολλά άλλα. Μπορείτε, επίσης, να οργανώσετε τους κωδικούς σας σε κατηγορίες για γρήγορη πρόσβαση και κοινή χρήση. Το λογισμικό ελέγχει, επίσης, για διαρροές δεδομένων και ευπάθειες, ώστε να διατηρεί τους λογαριασμούς σας ασφαλείς.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή και να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης και άλλες πληροφορίες. Παρόλο που το NordPass προσφέρεται και δωρεάν, επιτρέπει μόνο περιορισμένες λειτουργίες. Πρέπει να αναβαθμίσετε στο premium συνδρομητικό πρόγραμμα για να αποκτήσετε περισσότερα χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή για 30 ημέρες δωρεάν, για να δείτε αν είναι ο κατάλληλος password manager για εσάς.

Download: NordPass (Free, subscription available)

Δείτε επίσης: Πώς να διατηρήσετε την χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone σας στο 100% για δύο χρόνια

6. RoboForm

διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Το RoboForm είναι ένας απλός password manager για το iPhone σας. Δεν διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά αλλά έχει τα απαραίτητα, όπως αποθήκευση και δημιουργία κωδικών πρόσβασης χωρίς όριο, συγχρονισμό σε διάφορες συσκευές, υποστήριξη 2FA κ.λπ.

Μπορείτε να αποθηκεύετε προσωπικές πληροφορίες όπως πιστωτικές κάρτες και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και επαφές. Επιπλέον, σαρώνει συνεχώς τους κωδικούς πρόσβασής σας για τυχόν αδυναμίες και σας υπενθυμίζει να τους αλλάξετε, αν χρειαστεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν το RoboForm, αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες δυνατότητες, πρέπει να μεταβείτε στο premium πακέτο.

Download: RoboForm (Free, subscription available)

7. Keeper

διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Αποθηκεύστε με ασφάλεια έναν άπειρο αριθμό κωδικών πρόσβασης στο κρυπτογραφημένο vault του Keeper και αποκτήστε εύκολη πρόσβαση σε αυτούς από οποιαδήποτε συσκευή. Με το Keeper μπορείτε να αποθηκεύσετε όχι μόνο κωδικούς πρόσβασης, αλλά και αρχεία, φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και πληροφορίες καρτών πληρωμής για εύκολες ηλεκτρονικές αγορές.

Η λειτουργία BreachWatch παρακολουθεί παραβιασμένους λογαριασμούς στο dark web, ενώ η λειτουργία Security Audit προτείνει ποιοι λογαριασμοί χρειάζονται ενημέρωση κωδικού πρόσβασης.

Ο password manager διαθέτει και άλλες λειτουργίες, όπως αυτόματη συμπλήρωση, κοινή χρήση αρχείων, emergency access, υποστήριξη 2FA, βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το Keeper συνεργάζεται με το Siri στο iPhone σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε φωνητικές εντολές για πρόσβαση στην υπηρεσία.

Μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου των 14 ημερών, μπορείτε να εγγραφείτε στο premium πακέτο. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και χωρίς να πληρώνετε συνδρομή, ωστόσο δεν θα έχετε πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες.

Download: Keeper (Free, subscription available)

Επιλέξτε τον σωστό Password Manager

Αυτοί ήταν κάποιοι από τους καλύτερους password managers για το iPhone, όλοι εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν password manager.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ασφάλεια. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και η ευκολία χρήσης. Όποιον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι προσφέρει τα χαρακτηριστικά και το επίπεδο ασφάλειας που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας προστατευμένα.

Η χρήση ενός password manager μπορεί να σας λύσει τα χέρια!

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS