ΑρχικήinetElon Musk: Θέλει να επαναφέρει το Vine app που ανήκε στο Twitter

Elon Musk: Θέλει να επαναφέρει το Vine app που ανήκε στο Twitter

Ο νέος ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, σκέφτεται να επαναφέρει το Vine, μια εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας που είχε αγοράσει το Twitter πριν από περίπου 10 χρόνια. Ωστόσο, το Twitter παραμέλησε αυτή την εφαρμογή. Το Vine ήταν ουσιαστικά μια υπηρεσία παρόμοια με το TikTok.

Elon Musk Vine

Η πιθανή αναβίωση του Vine δείχνει ότι ο Elon Musk, από την πρώτη του εβδομάδα ως επικεφαλής του Twitter, έχει στο μυαλό του πολλές ιδέες και αλλαγές.

Δείτε επίσης: Twitter: Πληρώστε $20 / μήνα για να διατηρήσετε το Verified badge

Ένα άτομο που δουλεύει στο Twitter αποκάλυψε ότι το κοινωνικό δίκτυο κάνει συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή αναβίωση του Vine. Το άτομο ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο. Αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Axios.

Δεν είναι σίγουρο πώς ακριβώς θα γίνει η επαναφορά του Vine και ο επανασχεδιασμός του και πώς αυτά θα ταιριάξουν με άλλες αλλαγές που φέρνει το Twitter, όπως απολύσεις και άλλα μέτρα περιορισμού του κόστους.

O Musk έκανε μια δημοσκόπηση σχετικά με την επαναφορά Vine και το 70% ήταν υπέρ.

Αρκετές διασημότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ήταν κάποτε δημοφιλείς στην εφαρμογή Vine έχουν δείξει ενδιαφέρον για την πιθανή επιστροφή της.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μπήκε στα γραφεία του Twitter με έναν νιπτήρα στα χέρια

Ο Zach King έδειξε την έγκρισή του για τη δήλωση του Musk απαντώντας με ένα emoji καρδιάς.

Η Lele Pons ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την ιδέα του Elon Musk που έκανε γρήγορα retweet το post του, γράφοντας: “Ναι, παρακαλώ @elonmusk. Κάντο!!!”

Ο Musk ζήτησε και μερικές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να βελτιώσει ένα πιθανό νέο Vine, ώστε να είναι καλύτερο από το TikTok.

Vine Twitter

Έγραψε απαντώντας στον Jimmy Donaldson, γνωστότερο ως MrBeast, ο οποίος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς δημιουργούς του YouTube, “Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το κάνουμε καλύτερο από το TikTok;”

Σύμφωνα με το Axios, ο Musk θέλει ένα reboot που θα μπορούσε να γίνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν ότι η επαναφορά του Vine μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται, δεδομένου ότι το Twitter διέκοψε την εφαρμογή το 2016. Η Sara Beykpour, πρώην υπάλληλος του Twitter που εργάστηκε στο Vine, δήλωσε ότι το αρχικό λογισμικό του Vine μπορεί να είναι πολύ ξεπερασμένο για τα δεδομένα του σήμερα. Η Beykpour είπε ότι ο κώδικας είναι πολύ παλιός και πρότεινε ότι πρέπει να γίνει δουλειά από το μηδέν και όχι απλή ενημέρωση του υπάρχοντα κώδικα.

Δείτε επίσης: Twitter: Συνεχίζει τις αλλαγές – Νέα εμφάνιση στα εικονίδια

Το Twitter αγόρασε το Vine το 2012 για 30 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε το CNBC. Όπως και το TikTok, η εφαρμογή επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν ένα σύντομο βίντεο.

Το Vine δεν ήταν τόσο δημοφιλές, όσο ήλπιζε το Twitter, και έτσι αποφάσισε να το κλείσει το 2016.

Ο Rus Yusupov, συνιδρυτής του Vine, έγραψε στο Twitter ότι το Vine απέτυχε επειδή δεν δημιούργησε τα σωστά χαρακτηριστικά αρκετά γρήγορα, οι δημιουργοί δεν έβγαζαν χρήματα από την πλατφόρμα και αρνήθηκε να δεχτεί τα βίντεο με συγχρονισμό χειλιών ως δημοφιλή τάση – κάτι που έκανε το TikTok αργότερα.

Πηγή: www.nbcnews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS