ΑρχικήinetTwitter: Απομάκρυνση μελών διοικητικού συμβουλίου - Ο Elon Musk "μοναδικός διευθυντής"

Twitter: Απομάκρυνση μελών διοικητικού συμβουλίου – Ο Elon Musk “μοναδικός διευθυντής”

Ο Elon Musk έγινε επίσημα ιδιοκτήτης του Twitter, και είναι ο “μοναδικός διευθυντής” της εταιρείας.

Twitter Elon Musk

Ο κ. Musk είναι ο μόνος διευθυντής που παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο, όπως αναφέρεται σε νέα κατάθεση. Όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν εκδιωχθεί από τις θέσεις τους. Η αγορά της εταιρείας από τον κ. Musk την Πέμπτη, ύψους 44 δισ. δολαρίων, είχε ως αποτέλεσμα αυτές τις αλλαγές, όπως αναφέρεται στην κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter περιελάμβανε τον Bret Taylor ως πρόεδρο και τον πρόσφατα αποπεμφθέντα διευθύνοντα σύμβουλο Parag Agrawal, μαζί με άλλους επτά διευθυντές.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Θέλει να επαναφέρει το Vine app που ανήκε στο Twitter

Δεν πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση σε μια εξαγορά εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπούσε τους πρώην μετόχους και τώρα αυτές οι μετοχές ανήκουν σε κάποιον άλλο. Δεν είναι σπάνιο ένα διοικητικό συμβούλιο να αλλάζει με αυτόν τον τρόπο.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Musk σκοπεύει να διαμορφώσει την ηγεσία στο Twitter εξακολουθεί να είναι μυστήριο.

Ο Elon Musk βρίσκεται στο τιμόνι του Twitter λιγότερο από μια εβδομάδα, αλλά έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Η απομάκρυνση πολλών στελεχών της εταιρείας από τις θέσεις τους και από το διοικητικό συμβούλιο είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός συμβουλίου που θα επανεξετάζει τις αποφάσεις για το μετριασμό του περιεχομένου, την απόλυση σημαντικού αριθμού υπαλλήλων και την επιστροφή χρηστών που είχαν απαγορευτεί προηγουμένως στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μπήκε στα γραφεία του Twitter με έναν νιπτήρα στα χέρια

Επιπλέον, το Twitter Blue, που σήμερα κοστίζει 5 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσει τη συνδρομή στα 20 δολάρια το μήνα και οι χρήστες με επαληθευμένο λογαριασμό, θα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα 20 δολάρια για να διατηρήσουν το verified badge τους.

Το Twitter δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το θέμα αυτό, αλλά ο κ. Elon Musk απάντησε σε ερωτήσεις χρηστών σχετικά με την επαλήθευση: “ολόκληρη η διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή“.

Το σύστημα επαλήθευσης έχει επί του παρόντος σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να εντοπίζουν αυθεντικούς και σημαίνοντες χρήστες στην πλατφόρμα, όπως:

-Κυβερνητικές προσωπικότητες

-Προσωπικότητες στον αθλητικό κλάδο

-Προσωπικότητες της ψυχαγωγίας

-Δημοσιογράφους

-Μεγάλες μάρκες και οργανισμούς

Το Twitter Blue είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό χωρών και παρέχει στους χρήστες που έχουν εγγραφεί, πρόσθετες λειτουργίες του Twitter, όπως τη δυνατότητα επεξεργασίας των tweets μετά την ανάρτησή τους.

Δείτε επίσης: Twitter: Δοκιμάζει έναν τρόπο περιορισμού των mentions

Ο κ. Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα εξετάσει τις επιλογές συνδρομής ως έναν τρόπο αύξησης των εσόδων του Twitter, τα οποία σήμερα βασίζονται στη διαφήμιση.

Ο Elon Musk έκανε επίσης μια δημοσκόπηση στο Twitter για να ρωτήσει τους χρήστες του αν η εταιρεία θα πρέπει να επαναφέρει το Vine, μια εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας που έκλεισε το Twitter το 2016. Ο Musk ευελπιστεί ότι το ανανεωμένο Vine θα μπορούσε να γίνει άμεσος ανταγωνιστής του TikTok, το οποίο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον χώρο των κοινωνικών μέσων.

Πηγή: www.independent.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS