ΑρχικήinetTwitter: Ο Elon Musk φέρνει μαζί του υπαλλήλους από την Tesla

Twitter: Ο Elon Musk φέρνει μαζί του υπαλλήλους από την Tesla

Σύμφωνα με το CNBC, περισσότεροι από 50 μηχανικοί λογισμικού από την ομάδα Autopilot της Tesla έχουν ενταχθεί στο Twitter, από τη στιγμή που έγινε ιδιοκτήτης ο Elon Musk.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο Musk ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αμέσως μετά έκανε αισθητή την παρουσία του απολύοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή, τους επικεφαλής της ομάδας χάραξης πολιτικής και της νομικής ομάδας του Twitter. Επίσης, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Twitter Elon Musk

Σύμφωνα με το CNBC, στο Twitter επιτρέπεται πλέον η ένταξη εργαζομένων από άλλες επιχειρήσεις του Musk. Έτσι έχουν έρθει περισσότεροι από 50 εργαζόμενους της Tesla, δύο από την Boring Company (η οποία κατασκευάζει υπόγειες σήραγγες) και ένας εργαζόμενος της Neuralink (ο οποίος αναπτύσσει μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή).

Ο Elon Musk έφερε μαζί του στο Twitter μερικούς από τους πιο στενούς τους φίλους, τους συμβούλους και τους υποστηρικτές όπως τους Jared Birchall, Jason Calacanis, David Sacks και άλλους.

Δείτε επίσης: Twitter: Απομάκρυνση μελών διοικητικού συμβουλίου – Ο Elon Musk “μοναδικός διευθυντής”

Συγκεκριμένα, από την Tesla έχουν στρατολογηθεί: ο διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού Ashok Elluswamy, ο διευθυντής στο τμήμα μηχανικής Autopilot και TeslaBot Milan Kovac, ο ανώτερος διευθυντής μηχανικής λογισμικού Maha Virduhagiri και άλλοι.

Ο Elon Musk έχει φέρει στο Twitter μερικούς από τους πιο στενούς συνεργάτες του για να τον βοηθήσουν στις αποφάσεις σχετικά με το τι και ποιος πρέπει να φύγει ή να μείνει στην εταιρεία.

Ο Musk τους πιέζει να μάθουν ό,τι μπορούν για το Twitter το συντομότερο δυνατό, από τον πηγαίο κώδικα έως τον έλεγχο του περιεχομένου και τις απαιτήσεις προστασίας των δεδομένων, ώστε να μπορέσει να επανασχεδιάσει την πλατφόρμα.

Συνήθως, όταν οι υπάλληλοι της Tesla αναλαμβάνουν ρόλους σε άλλες επιχειρήσεις του Elon Musk, όπως η SpaceX ή η Boring Company, πληρώνονται για την εργασία τους ως σύμβουλοι. Μερικοί από τους υπαλλήλους του Musk έχουν μάλιστα θέσεις πλήρους απασχόλησης σε περισσότερες από μία επιχειρήσεις του.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Θέλει να επαναφέρει το Vine app που ανήκε στο Twitter

Δύο εργαζόμενοι της Tesla δήλωσαν στο CNBC ότι κατά καιρούς οι εργαζόμενοι πιέζονται να βοηθήσουν σε έργα άλλων εταιρειών που ανήκουν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk, χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι αυτό θεωρείται καλό για την καριέρα τους.

Twitter Tesla
Twitter: Ο Elon Musk φέρνει μαζί του υπαλλήλους από την Tesla

Αρκετοί υπάλληλοι του Twitter δήλωσαν στο CNBC κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι οι υπάλληλοι της Tesla που εργάζονται τώρα στο Twitter συμμετείχαν στην αναθεώρηση του κώδικα στο κοινωνικό δίκτυο, παρόλο που οι δεξιότητές τους από την εργασία τους στο Autopilot και σε άλλο λογισμικό και hardware δεν σχετίζονται άμεσα με τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της πλατφόρμας. Αυτοί οι υπάλληλοι ζήτησαν ανωνυμία.

Για παράδειγμα, λίγοι μηχανικοί αυτοκινήτων, ακόμη και στην εταιρεία Tesla, έχουν εμπειρία στη δημιουργία και διαχείριση μηχανών αναζήτησης και πλατφορμών που είναι προσβάσιμες σε όλους. Η Tesla είναι μία από τις κορυφαίες μάρκες στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με την εστίασή της στην καινοτομία και την τεχνολογία, η Tesla ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ωστόσο, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι διαφορετικές. Το Twitter είναι περισσότερο εκτεθειμένο στους διεθνείς κανονισμούς κατά της ρητορικής μίσους και της ιδιωτικότητας των δεδομένων.

Δείτε επίσης: Twitter: Πληρώστε $20 / μήνα για να διατηρήσετε το Verified badge

Οι εργαζόμενοι του Twitter δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε να δείξουν στις ομάδες του Musk τεχνικά έγγραφα, να εξηγήσουν τη δουλειά τους και να δικαιολογήσουν την αξία τους στην εταιρεία. Είπαν ότι αν δεν εντυπωσιάσουν, μπορεί να απολυθούν.

Πολλοί υπάλληλοι ανησυχούν ότι μπορεί να απολυθούν χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Εν τω μεταξύ, οι υπάλληλοι του Twitter δήλωσαν ότι δεν έχουν λάβει ακόμη συγκεκριμένα σχέδια από τον Musk και την ομάδα του. Δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα γίνουν περικοπές προσωπικού στις ομάδες τους και τους προϋπολογισμούς και δεν έχουν ενημέρωση για τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές.

Πολλοί υπάλληλοι του Twitter έχουν σταματήσει να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω εσωτερικών συστημάτων λόγω του φόβου και της δυσπιστίας που έχει καλλιεργηθεί στην εταιρεία. Ορισμένα από τα κανάλια Slack του Twitter έχουν γίνει τρομακτικά σιωπηλά, σύμφωνα με πολλούς υπαλλήλους που μίλησαν στο CNBC.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS