ΑρχικήinetΕπικεφαλής της Apple φέρονται να αποχωρούν από την εταιρεία

Επικεφαλής της Apple φέρονται να αποχωρούν από την εταιρεία

Η Evans Hankey, το άτομο που ηγείται της σχεδιαστικής ομάδας της Apple και διάδοχος του Jony Ive, θα αποχωρήσει σύντομα από την εταιρεία σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές. Η Apple όμως πρόκειται να χάσει κι άλλα δύο κορυφαία στελέχη, την Anna Matthiasson, αντιπρόεδρο του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας και τη Mary Demby, υπεύθυνη των Πληροφοριακών Συστημάτων της Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple σταματά τα gambling ads από τις σελίδες προϊόντων του App Store

Apple

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τα δύο στελέχη θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους, αλλά οι αλλαγές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Με άλλα λόγια, η Apple θα χάσει τρεις από τους αντιπροέδρους της, οι οποίοι αναφέρονται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο Tim Cook.

Η Apple ανακοίνωσε ότι η Evans Hankey θα εγκαταλείψει το ρόλο της ως επικεφαλής του βιομηχανικού σχεδιασμού. Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος θα την αντικαταστήσει. Η Hankey ανέλαβε το τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας όταν ο Jony Ive αποχώρησε το 2019, δουλεύοντας μαζί με τον Alan Dye.

Η Hankey όχι μόνο κατείχε μια σημαντική θέση στην Apple, αλλά συμμετείχε επίσης στενά στην ανάπτυξη πολλών προϊόντων με τον Ive. Είναι ενδιαφέρον ότι μετά την αποχώρηση του Ive, η Αpple δεν έχει προσθέσει ποτέ αντιπρόεδρο σχεδιασμού στην ηγετική της ομάδα. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το στυλ διοίκησης του Tim Cook δίνει μεγάλη έμφαση στο τι θέλουν τα επιχειρησιακά στελέχη, χωρίς να συμβουλεύεται πρώτα την ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: Apple: Κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση του iCloud για web
Επικεφαλής

Είναι άγνωστος ο λόγος για τον οποίο η Matthiasson χωρίζει τους δρόμους της με την Apple, ωστόσο θα αντικατασταθεί στο τμήμα ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Karen Rasmussen. Πριν από τον σημερινό της ρόλο, η Karen έχει εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Matthiasson εργαζόταν ως στέλεχος λειτουργιών στην Apple για μερικά χρόνια προτού προαχθεί σε αυτόν τον ρόλο.

Καθώς πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους για μήνες λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι διαδικτυακές πωλήσεις έγιναν ζωτικής σημασίας για την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε το USB-C για iPhone, λέγοντας ότι “δεν έχει άλλη επιλογή”

Η Demby αποσύρεται μετά από μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα τριών δεκαετιών. Αν και ο αντικαταστάτης της Demby δεν έχει ακόμη επιλεγεί, ο David Smoley είναι ένας πιθανός υποψήφιος. Πριν από την τρέχουσα θέση του, ο Smoley διετέλεσε επικεφαλής πληροφοριών της AstraZeneca.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS