ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA ανέπτυξε Plan B για την αποστολή στον Psyche

Η NASA ανέπτυξε Plan B για την αποστολή στον Psyche

Καθώς η αποστολή στον αστεροειδή Psyche πλησιάζει, η NASA έχει αναπτύξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά.

Δείτε επίσης: NASA επιστροφή στο φεγγάρι: Γίνονται δοκιμές σε περιοχή που προσομοιώνει το σεληνιακό έδαφος

Τον Ιούνιο, η αποστολή της NASA στον αστεροειδή Psyche αναβλήθηκε λόγω δυσκολιών στην ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, η υπηρεσία έπρεπε να εξετάσει αν η αποστολή θα μπορούσε να συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί για το 2023 ή αν θα έπρεπε να ακυρωθεί εντελώς.

Την Παρασκευή, η NASA ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην αποστολή. Η νέα προβλεπόμενη περίοδος εκτόξευσης έχει οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου 2023 και η εκτιμώμενη άφιξη στον αστεροειδή θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή τον Αύγουστο του 2029.

Δείτε επίσης: NASA: Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τη μελέτη γύρω από τα UFO

Σύμφωνα με τη NASA, το ταξίδι του διαστημικού σκάφους θα παραμείνει σχεδόν πανομοιότυπο με το αρχικό που είχε οριστεί για το 2022. Το 2026 θα χρησιμοποιήσει ένα βοήθημα βαρύτητας του Άρη, το οποίο θα το ωθήσει προς τον αστεροειδή. Αυτή τη στιγμή, γίνονται δοκιμές στο λογισμικό που διαχειρίζεται το διαστημικό σκάφος ενόψει της ημερομηνίας εκτόξευσής του το 2023.

NASA Psyche

Η Laurie Leshin, διευθύντρια του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην πρόοδο της ομάδας.

“Η ομάδα του Psyche με έχει εντυπωσιάσει με τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει προς τη μελλοντική ημερομηνία εκτόξευσης”, δήλωσε η Leshin.

Δείτε επίσης: Το αεροπλάνο X-59 της NASA ίσως επιτρέψει εμπορικές πτήσεις με την ταχύτητα του ήχου

Η αποστολή Psyche αλλάζει τα δεδομένα γιατί θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε έναν μεταλλικό αστεροειδή που δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ πριν. Αυτός ο αστεροειδής φαίνεται να είναι ο εκτεθειμένος νικελιούχος πυρήνας ενός πρώιμου πλανήτη και με την εξερεύνησή του θα κατανοήσουμε καλύτερα πώς σχηματίζονται οι πλανήτες και πώς ήταν το ηλιακό μας σύστημα στο παρελθόν.

Η NASA είναι ένας αμερικανικός θεσμός με μακρά και υπερήφανη ιστορία στην εξερεύνηση του διαστήματος. Με την πάροδο των ετών, η NASA έχει εκτοξεύσει δεκάδες αποστολές για την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος και πέραν αυτού. Ορισμένες από αυτές τις αποστολές ήταν πιο επιτυχημένες από άλλες, αλλά όλες τους μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τη θέση μας στο σύμπαν.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS