ΑρχικήinetElon Musk: Διατηρήστε το verified badge στο Twitter με $ 8 /...

Elon Musk: Διατηρήστε το verified badge στο Twitter με $ 8 / μήνα

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Elon Musk σκεφτόταν να χρεώνει τους χρήστες του Twitter 19,99 δολάρια το μήνα για να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν έναν επαληθευμένο λογαριασμό. Αυτή η είδηση έφερε πολλά αρνητικά σχόλια και έτσι ο Elon Musk φαίνεται πως έκανε μια αντιπρόταση: Πληρώστε 8 δολάρια / μήνα για να κρατήσετε το verified badge στο Twitter.

Ο Musk ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, που ονομάζεται “Twitter Blue“, πιθανότατα θα κοστίζει 8 δολάρια το μήνα. Αυτοί που θα πληρώνουν για την υπηρεσία θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν το μπλε verified badge για την επαλήθευση του λογαριασμού τους.

Twitter verified badge

Σε ένα tweet, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου περιέγραψε το πώς βλέπει “το τρέχον σύστημα του Twitter για το ποιος έχει ή δεν έχει το verified badge“. Πρόσθεσε: “Η εξουσία στον λαό! Μπλε με 8 δολάρια/μήνα“.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk φέρνει μαζί του υπαλλήλους από την Tesla

Όπως είπαμε και παραπάνω, τις προηγούμενες ημέρες ειπώθηκε ότι το Twitter εργάζεται για την ενημέρωση του Twitter Blue, ώστε να συμπεριλάβει τη λειτουργία επαλήθευσης. Η τρέχουσα τιμή για το συνδρομητικό προϊόν είναι 4,99 δολάρια το μήνα, αλλά διαδόθηκε η φήμη ότι οι επαληθευμένοι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν παραπάνω (περίπου 20 δολάρια), αν θέλουν να διατηρήσουν το verified badge τους.

Η είδηση προκάλεσε γρήγορη αντίδραση μεταξύ των χρηστών, με τον συγγραφέα Stephen King να εκφράζει δημοσίως το παράπονό του. Ο Stephen King έχει σχεδόν επτά εκατομμύρια followers στο Twitter.

20 δολάρια το μήνα μόνο και μόνο για να διατηρήσω την μπλε σήμα μου;“, έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα. “Θα έπρεπε να με πληρώνουν. Αν το προχωρήσουν αυτό, φεύγω από εδώ“. Ο King απάντησε αργότερα στο tweet κάποιου άλλου, τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι τα χρήματα, αλλά η ιδέα πίσω από αυτό.

Twitter Elon Musk
Elon Musk: Διατηρήστε το verified badge στο Twitter με $ 8 / μήνα

Ο Musk απάντησε στον King νωρίς το πρωί της Τρίτης: “Πρέπει να πληρώνουμε τους λογαριασμούς κάπως! Το Twitter δεν μπορεί να βασίζεται εξ ολοκλήρου στους διαφημιστές“, είπε. “Τι θα λέγατε για 8 δολάρια“;

Δείτε επίσης: Twitter: Απομάκρυνση μελών διοικητικού συμβουλίου – Ο Elon Musk “μοναδικός διευθυντής”

Την Τρίτη, ο Musk όχι μόνο επανέλαβε την τιμή των 8 δολαρίων για το Twitter Blue, αλλά μοιράστηκε και πρόσθετες λεπτομέρειες για το νέο του σχέδιο. Εξήγησε ότι οι συνδρομητές θα έχουν προτεραιότητα σε απαντήσεις, mentions και search, καθώς και τη δυνατότητα να δημοσιεύουν μεγαλύτερο περιεχόμενο βίντεο και ήχου, ενώ θα βομβαρδίζονται με τις μισές διαφημίσεις σε σύγκριση με τους δωρεάν χρήστες.

Επιπλέον, αυτό θα δώσει στο Twitter μια ροή εσόδων για την ανταμοιβή των δημιουργών περιεχομένου, είπε ο Musk.

Τα σχόλια του Elon Musk δείχνουν ότι σκέφτεται πολλά πράγματα για το Twitter, αλλά και το ότι βιάζεται να αυξήσει τα έσοδα και τα κέρδη μιας εταιρείας που ήταν ζημιογόνα για πολύ μεγάλο διάστημα. Για τον Musk, η εξαγορά του Twitter είχε κόστος 44 δισεκατομμύρια δολάρια – ένα ποσό που ο ίδιος χαρακτήρισε “προφανή υπερβολή”.

Την περασμένη εβδομάδα, αφού ο δισεκατομμυριούχος ολοκλήρωσε την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ανέλαβε γρήγορα δράση για να αλλάξει τα πράγματα στο Twitter. Αυτό περιελάμβανε τη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου και την απόλυση των κορυφαίων στελεχών του. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Elon Musk έκανε δημοσκόπηση στους οπαδούς του σχετικά με το αν πρέπει να επαναφέρει το Vine – την υπηρεσία βίντεο μικρής διάρκειας του Twitter που δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Είπε επίσης ότι θα επανεξετάσει “οπωσδήποτε” τα όρια χαρακτήρων του Twitter, ανταποκρινόμενος σε πρόταση ενός χρήστη.

Σχετικά με το verified badge και τους επαληθευμένους λογαριασμούς, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι έρχονται αλλαγές.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk μπήκε στα γραφεία του Twitter με έναν νιπτήρα στα χέρια

Ήδη, πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Musk πρότεινε την ιδέα ότι οι χρήστες του Twitter θα μπορούσαν να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος για το μπλε σήμα που θα δείχνει ότι ο λογαριασμός τους είναι επαληθευμένος.

Ο αρχικός σκοπός του μπλε badge ήταν να βοηθήσει τους χρήστες να αναγνωρίζουν ποιοι λογαριασμοί Twitter είναι πραγματικοί και ποιοι ψεύτικοι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για διασημότητες, brands και άλλους λογαριασμούς με επιρροή. Αν ο Musk εφαρμόσει το σχέδιό του (πληρωμή για μπλε σήμα), μπορεί να είναι πιο δύσκολο για κάποιον να καταλάβει αν ένα διάσημο πρόσωπο είναι στην πραγματικότητα bot ή όχι. Πολλοί θέλουν αυτό το μπλε σήμα, καθώς οι επαληθευμένοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν έναν τέτοιο λογαριασμό πιο εύκολα στο Twitter. Επιπλέον, η ύπαρξη ενός επαληθευμένου λογαριασμού συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους followers. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν αυτό το μπλε σήμα δίπλα στο όνομα, εμπιστεύονται πιο εύκολα τις πληροφορίες που βλέπουν στο λογαριασμό.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS