ΑρχικήUpdatesGoogle: Οριστικό τέλος για το Google Hangouts

Google: Οριστικό τέλος για το Google Hangouts

Από χθες, 1 Νοεμβρίου, το Google Hangouts – μια εφαρμογή συνομιλίας που ήταν ενσωματωμένη στο Gmail – έκλεισε οριστικά.

Google Hangouts

Νωρίτερα φέτος, η Google ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τους χρήστες του Hangouts στην εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για επιχειρήσεις Chat, που μοιάζει με το Slack.

Από χθες, η διαδικτυακή εφαρμογή Google Hangouts δεν είναι πλέον προσβάσιμη. Αυτή ήταν η τελευταία υπηρεσία Hangouts που ήταν διαθέσιμη στους πελάτες. Οι εφαρμογές Android και iOS σταμάτησαν να λειτουργούν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Δείτε επίσης: Gοogle ad για το GIMP.org διέσπειρε info-stealing malware μέσω παρόμοιου site

Η Google ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το Hangouts το 2021 και από τότε άρχισε να προτρέπει τους χρήστες να μεταβούν στο Chat. Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2022, δίνοντας χρόνο στους χρήστες να προετοιμαστούν για τη μετάβαση.

Αν και τα περισσότερα μηνύματα και επαφές θα μεταφερθούν αυτόματα, δεν θα μεταφερθούν όλα τα δεδομένα από το Hangouts στο Google Chat. Οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Google Takeout για να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν ένα αντίγραφο των δεδομένων του Hangouts. Αυτό πρέπει να το κάνουν πριν τον Ιανουάριο του 2023.

Δείτε επίσης: 4 τρόποι για να κάνετε την αναζήτηση Gοogle πιο αποτελεσματική

Το Hangouts ήταν κάποτε μια λειτουργία του Google+, αλλά μετά έγινε αυτόνομη εφαρμογή. Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων είχε 5 δισεκατομμύρια λήψεις στο Google Play Store.

Το 2017, η Google άρχισε να αναπτύσσει δύο ξεχωριστά προϊόντα εταιρικής επικοινωνίας: το Google Meet και το Google Chat, ως μέρος του Goοgle Workspace office suite.

Αν και το Chat δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει πλήρως το Google Hangouts, παρέχει πρόσθετες λειτουργίες για ομαδικές συνομιλίες, καθώς και εργαλεία ασφάλειας και συνεργασίας, όπως Spaces και επεξεργασία Docs, Slides ή Sheets μαζί με άλλους χρήστες. Οι χρήστες μπορούν επίσης να στείλουν GIF και να χρησιμοποιήσουν @mentions για να ειδοποιήσουν κάποιον στην ομάδα.

Δείτε επίσης: Goοgle Workspace Individual: Αποκτά 1 TB αποθηκευτικού χώρου

Ο Ravi Kanneganti, Product Manager του Google Chat, δημοσίευσε μια ανάρτηση νωρίτερα φέτος, στην οποία έλεγε ότι η λειτουργία Chat είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών. Έγραψε: “Καθώς κάνουμε αυτό το τελικό βήμα για να φέρουμε τους υπόλοιπους χρήστες του Hangouts στο Chat, ελπίζουμε ότι οι χρήστες θα εκτιμήσουν τη συνεχή επένδυσή μας στο να κάνουμε το Chat ένα ισχυρό μέρος για δημιουργία και συνεργασία“.

Πληροφορίες από: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS