ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Νέα δυνατότητα File Locksmith στο PowerToys toolset

Microsoft: Νέα δυνατότητα File Locksmith στο PowerToys toolset

Η Microsoft προσθέτει μια νέα δυνατότητα στη συλλογή εργαλείων PowerToys, με το όνομα File Locksmith, που θα επιτρέπει στους χρήστες των Windows να βλέπουν τις διεργασίες που χρησιμοποιούν επιλεγμένα αρχεία και να τα ξεκλειδώνουν χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ένα εργαλείο τρίτου μέρους.

Microsoft PowerToys

Το PowerToys 0.64.0 εισάγει επίσης έναν Windows hosts file editor, καθώς και πολλές διορθώσεις σφαλμάτων. Φέρνει, επίσης, αλλαγές που προσφέρουν σταθερότητα και βελτιώνουν άλλα ενσωματωμένα εργαλεία.

Το File Locksmith μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε κλειδωμένα αρχεία που δεν μπορούν να διαγραφούν ή να ανοιχτούν επειδή τα Windows λένε ότι τα χρησιμοποιεί μια άλλη διεργασία.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η Αναζήτηση Windows γίνεται πιο εύκολη με flyout συμβουλές

Το File Locksmith σας λέει ποιες διεργασίες χρησιμοποιούν επί του παρόντος τα επιλεγμένα αρχεία ή καταλόγους και παρέχει τη δυνατότητα να κλείσετε αυτές τις διεργασίες“, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του εργαλείου.

Στο παρελθόν, οι περισσότεροι χρήστες έπρεπε να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα τρίτου μέρους για να καταργήσουν την κατάσταση “κλειδωμένο” από τα αρχεία τους. Ωστόσο, τώρα μπορείτε απλώς να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο στο File Explorer και να επιλέξετε “Τι χρησιμοποιεί αυτό το αρχείο;” από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα σας δείξει ποιες διεργασίες χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το αρχείο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε οποιεσδήποτε διεργασίες έχουν εντοπιστεί μέσω του File Locksmith ή να κάνετε ξανά μια σάρωση με δικαιώματα διαχειριστή για να αναζητήσετε διεργασίες που έχουν ξεκινήσει από όλους τους χρήστες.

File Locksmith PowerToys

Επίσης, το νέο βοηθητικό πρόγραμμα Hosts File Editor που συνοδεύει τη νέα κυκλοφορία, επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα περιεχόμενα των Windows Hosts files, συνδέοντας ή αντιστοιχίζοντας hostnames με διευθύνσεις IP.

Δείτε επίσης: Η Microsoft υπονοεί ότι θα υποστηρίζει το Call of Duty στο PlayStation για πάντα

Το συγκεκριμένο εργαλείο θα σας βοηθήσει να ταξινομήσετε γρήγορα μεγάλα αρχεία και να βρείτε εύκολα αυτό που ψάχνετε. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσθέσετε νέες καταχωρήσεις και να ενημερώσετε τις ήδη διαθέσιμες στα Hosts files.

Η Microsoft εξηγεί σε ένα έγγραφο υποστήριξης ότι: “Το Hosts File Editor δημιουργεί ένα αντίγραφο ασφαλείας του Hosts file πριν από το editing session“.

To PowerToys toolset ξεκίνησε ως μικρά, δωρεάν βοηθητικά προγράμματα που δημιουργούνταν από προγραμματιστές των Windows κατά την εποχή των Windows 95.

Δείτε επίσης: Η Microsoft διορθώνει κρίσιμο ελάττωμα RCE που επηρεάζει το Azure Cosmos DB

Microsoft: Νέα δυνατότητα File Locksmith στο PowerToys toolset

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Microsoft αποφάσισε να επαναφέρει το PowerToys ως ένα πακέτο βοηθητικών προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα που παρέχει στους χρήστες των Windows ένα σύνολο εργαλείων για να προσαρμόζουν την εμπειρία των Windows ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα χρήσιμα εργαλεία και η Microsoft προσθέτει συνεχώς νέα.

Η τελευταία έκδοση του Microsoft PowerToys μπορεί να εγκατασταθεί με τη λήψη και την εκκίνηση του PowerToys 0.64 installer από τη σελίδα GitHub του project.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS