ΑρχικήinetΑναφορά: Ο Elon Musk θα απολύσει σήμερα πάνω από 3000 υπαλλήλους του...

Αναφορά: Ο Elon Musk θα απολύσει σήμερα πάνω από 3000 υπαλλήλους του Twitter

Σύμφωνα με το Bloomberg News, σήμερα, ο Elon Musk θα απολύσει πολλούς υπαλλήλους του Twitter ως μέτρο εξοικονόμησης χρημάτων.

Elon Musk Twitter

Ο Musk είχε διαψεύσει τις αναφορές για απολύσεις του 75% του προσωπικού την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε την έδρα του Twitter. Όμως λέγεται ότι από σήμερα θα ξεκινήσουν οι απολύσεις που θα αφορούν το 50% του προσωπικού, που αντιστοιχεί σε περίπου 3.700 άτομα.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας φαίνεται να έλαβαν ένα email το απόγευμα της Πέμπτης που τους έλεγε ότι θα λάβουν ειδοποίηση την Παρασκευή έως τις 12 μ.μ. ET που θα τους ενημερώνει για το καθεστώς απασχόλησής τους.

Δείτε επίσης: Celebrities εγκαταλείπουν το Twitter λόγω Elon Musk

Εάν δεν επηρεαστεί η εργασίας σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση μέσω του email σας στο Twitter“, ανέφερε ένα αντίγραφο του email που έλαβε το CNN. “Εάν επηρεαστεί η εργασία σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση με τα επόμενα βήματα μέσω του προσωπικού σας email“.

Κάποιοι υπάλληλοι του Twitter κατέθεσαν ομαδική αγωγή υποστηρίζοντας ότι οι απολύσεις παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία.

Η ομαδική μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη ισχυρίζεται ότι το Twitter παραβιάζει τον ομοσπονδιακό Νόμο Worker Adjustment and Retraining Notification (WARN Act).

Ο νόμος WARN υποστηρίζει ότι ένας εργοδότης με περισσότερους από 100 υπαλλήλους πρέπει να παράσχει έγγραφη προειδοποίηση 60 ημέρες πριν από μια μαζική απόλυση “που επηρεάζει 50 ή περισσότερους εργαζομένους σε έναν μόνο χώρο απασχόλησης“.

Δείτε επίσης: Υπάλληλος του Twitter κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου λόγω των απαιτήσεων του Elon Musk

Twitter απολύσεις υπαλλήλους
Αναφορά: Ο Elon Musk θα απολύσει σήμερα πάνω από 3000 υπαλλήλους του Twitter

Όσον αφορά στους υπαλλήλους που θα παραμείνουν στην εταιρεία, λέγεται ότι θα πρέπει να πηγαίνουν κανονικά στο γραφείο, κάτι που έρχεται σε αντίθετη με την ευέλικτη προσέγγιση του Twitter για “εργασία από οπουδήποτε”. Αυτή η προσέγγιση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως και σε πολλές άλλες εταιρείες. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Elon Musk δεν είναι σύμφωνος με αυτή και προηγουμένως είχε αναφέρει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι “κάνουν ότι εργάζονται”.

Ο Elon Musk αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που ο ίδιος θεώρησε υπερβολικό. Προσπάθησε να υπαναχωρήσει και να μην κάνει την αγορά, αλλά αναγκάστηκε να την ολοκληρώσει αφού το Twitter κατέθεσε αγωγή εναντίον του. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία, ο Musk προσπαθεί να βρει τρόπο να αυξήσει τα έσοδα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος.

Στα πλαίσια της μείωσης του κόστους, γίνονται οι σημερινές απολύσεις.

Όσον αφορά στην αύξηση των εσόδων, γίνονται διάφορες συζητήσεις. Λέγεται μάλιστα ότι θα αυξηθεί η συνδρομή στο Twitter Blue και ότι οι άνθρωποι που θέλουν να διατηρήσουν το blue badge στους λογαριασμούς τους, θα πρέπει να πληρώνουν αυτή τη συνδρομή.

Μετά από πολλές δημόσιες συζητήσεις σχετικά με το θέμα, ο Musk αποφάσισε ότι τα 8 δολάρια είναι ιδανικό ποσό για την επαλήθευση του λογαριασμού στο Twitter. Ωστόσο, είναι ακόμη άγνωστο πόσοι άνθρωποι θα εγγραφούν πραγματικά στο πρόγραμμα. Το νέο μοντέλο επαλήθευσης- επί πληρωμή θα μπορούσε να καθιερωθεί ήδη από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, οι χρήστες που έχουν ήδη επαληθευμένο λογαριασμό θα έχουν πιθανότατα αρκετούς μήνες προτού αφαιρεθούν τα σήματά τους λόγω μη πληρωμής.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Elon Musk φέρνει μαζί του υπαλλήλους από την Tesla

Σύμφωνα με το άρθρο του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμους υπαλλήλους του Twitter, τα σχέδια για το νέο μοντέλο επαλήθευσης του Twitter ενδέχεται να αλλάξουν.

Αναφορά: Ο Elon Musk θα απολύσει σήμερα πάνω από 3000 υπαλλήλους του Twitter

Παρόλο που ο Musk έχει εκφράσει την έντονη επιθυμία να αλλάξει ριζικά το Twitter, χρησιμοποιεί παρόμοιες μεθόδους με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά στη διαχείριση του περιεχομένου.

Όπως επισημαίνουν οι New York Times, ο δισεκατομμυριούχος συναντήθηκε με ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων για να συζητήσει θέματα μετριασμού του περιεχομένου, όπως έχει κάνει και το Facebook στο παρελθόν. Η είδηση αυτή δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από τους ακροδεξιούς χρήστες του Twitter, οι οποίοι προηγουμένως ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με το νέο ιδιοκτήτη του Twitter. Μάλιστα, αρκετοί νεοναζιστικοί λογαριασμοί εξέφρασαν την Τετάρτη την οργή τους χρησιμοποιώντας ρατσιστικές και αντισημιτικές εκφράσεις.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS