ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΕτοιμάστε τα κιάλια σας για την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για τρία...

Ετοιμάστε τα κιάλια σας για την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης για τρία χρόνια

Αυτή την Τρίτη, μην χάσετε την ολική έκλειψη του φεγγαριού! Δεν θα ξαναδείτε κάτι παρόμοιο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δείτε επίσης: «Super blood moon»: Δείτε την ολική σεληνιακή έκλειψη του Μαΐου 2021

ολική έκλειψη

Την Τρίτη το βράδυ, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, σχεδόν όλοι στη Γη θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο αστρονομικό γεγονός: μια ολική έκλειψη Σελήνης. Προσθέτοντας στην ομορφιά αυτού του γεγονότος, ο πλανήτης Ουρανός θα είναι ορατός λίγο πιο πάνω από το φεγγάρι και θα μοιάζει με φωτεινό αστέρι.

Το σύνολο της έκλειψης θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 28 λεπτά, από τις 5:16 π.μ. έως τις 6:41 π.μ., ενώ η Γη βρίσκεται σε άμεση ευθυγράμμιση τόσο με τη Σελήνη όσο και με τον Ήλιο.

Δείτε ακόμα: Η πρώτη έκλειψη ηλίου για το 2021 θα είναι ένα υπερθέαμα

Το φεγγάρι θα εμφανιστεί σε ένα κοκκινωπό-πορτοκαλί χρώμα, γνωστό ως ματωμένο φεγγάρι, από το φως του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής της Γης. Το φεγγάρι θα βρίσκεται 390,653 χιλιόμετρα από τη γη κατά τη διάρκεια της έκλειψης, λένε οι επιστήμονες της NASA. Εάν ο ουρανός είναι καθαρός, τα κιάλια και τα τηλεσκόπια θα βελτιώσουν την εμπειρία της παρατήρησης.

Σελήνη

Οι κάτοικοι της Νότιας Αμερικής θα μπορέσουν να δουν τη σεληνιακή έκλειψη την Τρίτη, αν ο καιρός είναι ευνοϊκός. Ωστόσο, η Αφρική, η Μέση Ανατολή και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δεν θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν μέχρι το 2025.

Δείτε επίσης: Έκλειψη Ηλίου αυτή την Κυριακή: Δείτε πως θα την παρακολουθήσετε

Το Αστεροσκοπείο Γκρίφιθ στο Λος Άντζελες και το Virtual Telescope Project που εδρεύει στην Ιταλία θα μεταδώσουν ζωντανά το σεληνιακό γεγονός της Τρίτης.

Αυτή θα είναι η δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης φέτος, καθώς η πρώτη ήταν τον Μάιο. Η επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό το γεγονός είναι το 2025. Εν τω μεταξύ, θα υπάρχουν πολλές μερικές σεληνιακές εκλείψεις για να δείτε σε αυτό το διάστημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS