ΑρχικήinetKathy Griffin: Ban από Twitter επειδή υποδύθηκε τον Elon Musk

Kathy Griffin: Ban από Twitter επειδή υποδύθηκε τον Elon Musk

Ο Elon Musk έκανε ban τον λογαριασμό της Αμερικανίδας κωμικού Kathy Griffin, στα πλαίσια μιας προσπάθειας να αφαιρέσει τους χρήστες που τον υποδύονται στο Twitter.

Kathy Griffin Twitter

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter ανακοίνωσε ότι, στο εξής, οι λογαριασμοί που προσποιούνται ότι είναι κάποιος άλλος, θα απαγορεύονται. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής πολιτικής, ο λογαριασμός που κατείχε η κωμικός Kathy Griff και τον οποίο είχε ονομάσει “Elon Musk” για να ταιριάζει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και νέο ιδιοκτήτη του Twitter, αφαιρέθηκε.

Η Griffin ήταν η πρώτη διάσημη της οποίας αφαιρέθηκαν τα προνόμια του tweeting, ενώ πολλοί επιφανείς χρήστες προσποιήθηκαν τον Musk κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο λόγος αυτής της πλαστοπροσωπίας ήταν για να επισημανθούν πιθανές αδυναμίες στα σχέδια του Twitter για ένα αναθεωρημένο σύστημα επαλήθευσης.

Δείτε επίσης: Mastodon: Ραγδαία αύξηση χρηστών λόγω αγοράς του Twitter από Elon Musk

Ο Musk ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν $8 το μήνα για να επαληθεύσουν τους λογαριασμούς στο Twitter. Πρόκειται για ένα μέτρο που στοχεύει στην αύξηση των εσόδων της εταιρείας. Το νέο σχέδιο κυκλοφόρησε βιαστικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προτού η εταιρεία αποφασίσει τελικά να καθυστερήσει την υπηρεσία μέχρι το τέλος των ενδιάμεσων εκλογών.

Το νέο σχέδιο για το Twitter Blue δίνει στους χρήστες, που πληρώνουν, την επιλογή να αποκτήσουν ένα μπλε σημάδι στο προφίλ τους, ένα προνόμιο που προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο σε επαληθευμένες διασημότητες, πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα. Ο Musk πρότεινε το νέο χαρακτηριστικό ως έναν τρόπο καταπολέμησης του spam στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, η είδηση αυτή έφερε πολλές επικρίσεις και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ορισμένες διασημότητες στην πλατφόρμα προσποιήθηκαν ότι είναι o Musk σαν αντίδραση.

Η κωμικός Sarah Silverman χρησιμοποίησε τον επαληθευμένο λογαριασμό της για να τρολάρει τον Musk, αντιγράφοντας την εικόνα προφίλ, την εικόνα εξωφύλλου και το όνομά του. Το μόνο πράγμα που την ξεχώριζε ήταν το @SarahKSilverman handle.

Twitter Elon Musk
Kathy Griffin: Ban από Twitter επειδή υποδύθηκε τον Elon Musk

Η Silverman έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι τρώει “doody” για πρωινό κάθε μέρα και ότι είναι υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου. Ο λογαριασμός της έκανε επίσης retweet δημοσιεύσεις που υποστήριζαν τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Δείτε επίσης: Το Twitter θέλει να φέρει πίσω κάποιους απολυμένους υπαλλήλους

Ο λογαριασμός της Silverman “περιορίστηκε” την Κυριακή, με μια προειδοποίηση προς τους επισκέπτες ότι υπήρχε “ασυνήθιστη δραστηριότητα” που σχετιζόταν με το προφίλ. Στη συνέχεια, η κωμικός επανέφερε τον λογαριασμό της στην αρχική του κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και της εικόνας της.

Η ηθοποιός Valerie Bertinelli άλλαξε επίσης το όνομά της στο Twitter και χρησιμοποίησε του Elon Musk, γράφοντας την Παρασκευή: “το μπλε σημάδι σήμαινε απλώς ότι η ταυτότητά σας είχε επαληθευτεί. Οι απατεώνες θα δυσκολεύονταν περισσότερο να σας υποδυθούν. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Καλή τύχη εκεί έξω!“. Στη συνέχεια απάντησε σε έναν ακόλουθο που ρώτησε πώς το σημάδι ελέγχου δεν ισχύει πλέον, γράφοντας: “μπορείτε να αγοράσετε ένα μπλε σημάδι ελέγχου για 7,99 δολάρια το μήνα χωρίς να επαληθεύσετε ποιος είστε”.

Αφού άλλαξε το όνομα του προφίλ της σε Elon Musk, η Bertinelli έδειξε την υποστήριξή της σε διάφορους δημοκρατικούς υποψηφίους κάνοντας σχετικά tweets και χρησιμοποιώντας hashtags, όπως “VoteBlueForDemocracy” και “#VoteBlueIn2022”.

Η ηθοποιός επέστρεψε στο παλιό της όνομα στο Twitter, Valerie Bertinelli, λέγοντας ότι πέρασε το μήνυμα που ήθελε.

Όλα αυτά οδήγησαν τον Elon Musk στο να πάρει κάποια μέτρα. Την Κυριακή, ανακοίνωσε ότι οποιοσδήποτε χρήστης του Twitter συλληφθεί να υποδύεται κάποιο άλλο πρόσωπο χωρίς να διευκρινίζει ότι πρόκειται για σκοπούς παρωδίας, θα αναστέλλεται οριστικά. Προειδοποίησε επίσης ότι η αλλαγή του ονόματός του στο Twitter θα οδηγήσει σε προσωρινή απώλεια του σημείου ελέγχου επαλήθευσης.

Δείτε επίσης: Υπάλληλος του Twitter κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου λόγω των απαιτήσεων του Elon Musk

Επιπλέον, ο Musk σημείωσε ότι οι χρήστες του Twitter δεν θα λάβουν κανενός είδους προειδοποίηση πριν ανασταλούν οι λογαριασμοί τους.

Kathy Griffin Elon Musk

Ο λογαριασμός της Kathy Griffin έχει ανασταλεί από το πρωί της Δευτέρας και δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει η αναστολή. Ο Musk ειρωνεύτηκε την Griffin την Κυριακή, λέγοντας ότι “ο λογαριασμός ανεστάλη επειδή υποδύθηκε έναν κωμικό“. Ο Elon Musk έγραψε επίσης στο Twitter ότι η Kathy Griffin θα μπορούσε να πάρει πίσω το λογαριασμό της πληρώνοντας 8 δολάρια το μήνα για το Twitter Blue, αν και δεν ήταν σαφές αν αστειευόταν.

Από τότε που ο Elon Musk ανέλαβε το Twitter έχει ανακοινώσει πολλές αλλαγές, που έχουν φέρει σημαντικές αντιδράσεις από celebrities και απλούς χρήστες. Μένει να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS