ΑρχικήinetΟ Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

Μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Elon Musk πούλησε επιπλέον μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Elon Musk μετοχές Tesla

Το 2021, ο Musk πούλησε, επίσης, μετοχές της Tesla αξίας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τότε που επένδυσε αρχικά στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο, έχει πουλήσει μετοχές αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Απρίλιο πούλησε μετοχές πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια τον Αύγουστο, πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα κατέχει περίπου 135 εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

Δείτε επίσης: Kathy Griffin: Ban από Twitter επειδή υποδύθηκε τον Elon Musk

Τον Αύγουστο, πριν η νομική δράση του Twitter σφραγίσει τελικά τη συμφωνία για την εξαγορά, ο Elon Musk ισχυρίστηκε ότι είχε τελειώσει με την πώληση μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Είχε γράψει σε ένα tweet: “Στην (ελπίζω απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει *και* κάποιοι εταίροι μετοχικού κεφαλαίου δεν τα καταφέρουν, είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια επείγουσα πώληση μετοχών Tesla“.

Ο Musk εξακολουθούσε τότε να μάχεται δικαστικά ενάντια στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βγει από τη συμφωνία, την οποία πρότεινε ο ίδιος τον Απρίλιο.

Elon Musk Twitter

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και αναγκάστηκε να προχωρήσει κανονικά με την εξαγορά του Twitter. Ο Elon Musk είναι επίσημα ιδιοκτήτης του Twitter από τα τέλη Οκτωβρίου. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, έφερε πολλές αλλαγές (απολύσεις στελεχών και υπαλλήλων, αλλαγές στο σύστημα επαλήθευσης λογαριασμών κλπ). Δίπλα του έχει και δεκάδες μηχανικούς της Tesla τους οποίους έφερε μαζί του στο Twitter για να τον βοηθήσουν με την αναθεώρηση του κώδικα και άλλες εργασίες.

Δείτε επίσης: Mastodon: Ραγδαία αύξηση χρηστών λόγω αγοράς του Twitter από Elon Musk

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 46% από την αρχή του έτους, κοστίζοντας στον CEO Elon Musk ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Παρόλο που έχασε χρήματα φέτος, το Forbes εκτιμά την περιουσία του κοντά στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, μια περιουσία που του επιτρέπει να διατηρήσει τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ένα συνέδριο, ο Musk δήλωσε ότι ο φόρτος εργασίας του αυξήθηκε πρόσφατα από περίπου 78 ώρες την εβδομάδα σε περίπου 120.

Δείτε επίσης: Celebrities εγκαταλείπουν το Twitter λόγω Elon Musk

Ο Musk, ο οποίος είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, δήλωσε ότι “το Twitter θα είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμο σε σχέση με τις άλλες εταιρείες του, μόλις μπει στο σωστό δρόμο“. Ο Elon Musk δεν έχει πει ακόμα ποιος θα αναλάβει τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, αλλά έχει δηλώσει ότι η τρέχουσα θέση του ως “Chief Twit” και μοναδικός διευθυντής δεν είναι μόνιμη.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS