ΑρχικήinetΗ Salesforce απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους

Η Salesforce απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους

Η Salesforce απέλυσε εκατοντάδες υπαλλήλους τη Δευτέρα. Πρόκειται για το δεύτερο γύρο απολύσεων φέτος. Ο πρώτος γύρος έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, όταν 90 άτομα – κυρίως συμβασιούχοι στο τμήμα προσλήψεων – έχασαν τη δουλειά τους.

Salesforce απέλυσε υπαλλήλους

Η Salesforce δεν ανέφερε πόσους υπαλλήλους στο Σαν Φρανσίσκο απέλυσε τώρα, αλλά οι περισσότεροι ήταν από το τμήμα πωλήσεων, σύμφωνα με το Axios. Η εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει ότι σταματά τις νέες προσλήψεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Δείτε επίσης: Το Twitter θέλει να φέρει πίσω κάποιους απολυμένους υπαλλήλους

Eκπρόσωπος της Salesforce δήλωσε ότι υπάρχει ευθύνη για τις επιδόσεις των πωλήσεων. “Δυστυχώς αυτό μπορεί να οδηγήσει κάποιους στο να αποχωρήσουν από την εταιρεία, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε κατά τη μετάβαση“.

Η Salesforce είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στο Σαν Φρανσίσκο, με περίπου 10.000 υπαλλήλους. Τον Αύγουστο του 2022, η Salesforce είχε 73.542 υπαλλήλους σε γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Στο Dreamforce, το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας, ο συν-διευθύνων σύμβουλος Marc Benioff άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει “κάποιο επίπεδο ομαλοποίησης“, μετά την ταχεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δείτε επίσης: Το Zoom έρχεται στα αυτοκίνητα Tesla για να κάνετε τα meeting σας

Παρόλο που όλα είναι ακόμα μεγαλύτερα, πρέπει σίγουρα να κάνουμε κάποιες περικοπές“, δήλωσε για την ανάπτυξη της Salesforce σε συνέντευξη Τύπου. “Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα συμφωνήσουν με αυτό“.

Η Salesforce δεν είναι η μόνη που απέλυσε υπαλλήλους αυτές τις μέρες. Οι τεχνολογικές εταιρείες επιστρέφουν σε έναν πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης και πολλές έχουν ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα, η Stripe απέλυσε πάνω από 1.000 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία Lyft 500. Επιπλέον, η ψηφιακή τράπεζα Chime απέλυσε 160 άτομα και το Twitter 3.700 με εντολές του νέου ιδιοκτήτη Elon Musk.

Η Meta ανακοίνωσε, επίσης, την απόλυση 11.000 εργαζομένων (ο μεγαλύτερος γύρος απολύσεων που έχει επηρεάσει τον κλάδο της τεχνολογίας μέχρι σήμερα).

Δείτε επίσης: Η Patreon απολύει ολόκληρη την ομάδα ασφαλείας της

Λίγα λόγια για τη Salesforce

Η Salesforce, Inc. είναι μια αμερικανική εταιρεία software, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Παρέχει customer relationship management (CRM) software και εφαρμογές που επικεντρώνονται στις πωλήσεις, την εξυπηρέτηση πελατών, την αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, τα analytics και την ανάπτυξη εφαρμογών.

Ιδρύθηκε από τον πρώην στέλεχος της Oracle, Marc Benioff, και γρήγορα εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS