ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: Η επόμενη προσπάθεια εκτόξευσης του Artemis 1 θα γίνει την Τετάρτη

NASA: Η επόμενη προσπάθεια εκτόξευσης του Artemis 1 θα γίνει την Τετάρτη

Η ομάδα διαχείρισης της αποστολής Artemis 1 της NASA ενέκρινε τον πύραυλο Space Launch System (SLS) και το διαστημικό σκάφος Orion για την επόμενη προσπάθεια εκτόξευσης, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

NASA Artemis

Δείτε επίσης: NASA: Δοκιμάζει θερμική ασπίδα που θα μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη

Ο πύραυλος SLS επέζησε σχετικά αλώβητος κατά την έκθεσή του στον τυφώνα Nicole, μια καταιγίδα κατηγορίας 1 που σάρωσε την περιοχή West Palm Beach της Φλόριντα την Παρασκευή. Η NASA έχει ένα δίωρο παράθυρο εκτόξευσης στη 1:04 π.μ. EST Τετάρτης. Η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει στη 1:54 π.μ. της Δευτέρας, ανέφερε.

Αντί να επαναφέρει το SLS κατά τη διάρκεια του εννιάωρου ταξιδιού προς το Κτίριο Συναρμολόγησης Οχημάτων, η NASA το έδεσε στην εξέδρα εκτόξευσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη προσπάθεια εκτόξευσης του Artemis 1, αφού οι τεχνικές δυσκολίες ανάγκασαν τη NASA να εγκαταλείψει τις δύο πρώτες προσπάθειες. Η αποστολή Artemis 1 είναι μια δοκιμαστική διαδρομή γύρω από το φεγγάρι και πίσω στη Γη για την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών υπό την καθοδήγηση ανθρώπων στη Σελήνη και πέρα από αυτήν.

Ο πύραυλος SLS, ο οποίος έχει ύψος 97 μέτρα, μπορεί να αντέξει ανέμους ταχύτητας έως 85 μίλια/ώρα στο επίπεδο των 18 μέτρων. Οι καταιγίδες της κατηγορίας 1 έχουν ανέμους που κυμαίνονται από 74 έως 95 μίλια/ώρα.

Δείτε επίσης: Η NASA επιβεβαιώνει ότι βρέθηκαν υποβρύχια συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου Challenger

Δείτε επίσης: Η NASA ανέπτυξε Plan B για την αποστολή στον Psyche

Η πρόγνωση του καιρού για μια απόπειρα εκτόξευσης το πρωί της 16ης Νοεμβρίου στη Φλόριντα είναι θετική. Οι άνεμοι προβλέπονται ασθενείς, με μερικώς έως κυρίως καθαρό ουρανό. Εάν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που αποκλείουν την εκτόξευση η NASA έχει άλλη μια ευκαιρία το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Ο οργανισμός έχει μια τελευταία ευκαιρία να εκτοξευτεί αυτόν τον μήνα στις 25 Νοεμβρίου την επομένη της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS