ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ πρώτη μπαταρία στον κόσμο που χρησιμοποιεί CO2 για την αποθήκευση ενέργειας...

Η πρώτη μπαταρία στον κόσμο που χρησιμοποιεί CO2 για την αποθήκευση ενέργειας έρχεται στις ΗΠΑ

Η ιταλική νεοσύστατη επιχείρηση Energy Dome, η οποία δημιούργησε την πρώτη μπαταρία CO2 στον κόσμο, παρέχει τις υπηρεσίες της και στις ΗΠΑ. Η μπαταρία της Energy Dome λαμβάνει διοξείδιο του άνθρακα και ανανεώσιμη ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο για να δημιουργήσει αποθηκευμένη ενέργεια στο δίκτυο.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε η πρώτη μπαταρία CO2 για αποθήκευση ενέργειας μεγάλης διάρκειας

μπαταρία CO2

Η Energy Dome έλαβε νωρίτερα αυτό το μήνα χρηματοδότηση και υποστήριξη δικτύωσης από την Elemental Excelerator, η οποία επενδύει σε έργα ανάπτυξης κλιματικής τεχνολογίας τόσο στη Χαβάη όσο και στην περιοχή Bay Area.

Η Elemental δήλωσε ότι χρηματοδοτεί την Energy Dome επειδή “η ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας από διαλείπουσες πηγές όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια για παρατεταμένες περιόδους αποτελεί εδώ και καιρό το κομμάτι που λείπει από το παζλ της απεξάρτησης από τον άνθρακα.”

Σε μόλις δύο χρόνια, η Energy Dome προχώρησε από την ιδέα σε πλήρη δοκιμή σε κλίμακα πολλαπλών μεγαβάτ. Η πρώτη μπαταρία CO2 τοποθετήθηκε σε βιομηχανικό χώρο που είχε ήδη ηλεκτρική σύνδεση στη Σαρδηνία.

Η Energy Dome ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξασφάλισε 11 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση για την αγορά εξοπλισμού για μια εγκατάσταση 20 μεγαβάτ/200 μεγαβάτ/10 ώρες διάρκειας για την ιταλική εταιρεία κοινής ωφέλειας A2A. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Δείτε ακόμα: Παγκόσμια κυκλοφορία: Η πρώτη μπαταρία CO2 μεγάλης διάρκειας στον κόσμο

Η 360 Capital, η Barclays, η Novum Capital Partners και η Third Derivative είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς επενδυτές της Energy Dome.

αποθήκευση ενέργειας

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Energy Dome, το CO2 είναι ιδανικό αέριο για την αποθήκευση ενέργειας, επειδή μπορεί να συμπυκνωθεί και να αποθηκευτεί ως υγρό υπό πίεση, χωρίς να απαιτούνται ακραίες θερμοκρασίες. Επιτρέπει την αυξημένη αποθήκευση ενέργειας χωρίς την ανάγκη σημαντικής μείωσης των θερμοκρασιών.

Ο Spadacini σχολίασε στο Bloomberg τον Μάιο τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.:

Για να φορτίσουμε την μπαταρία, παίρνουμε CO2 που βρίσκεται κοντά στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία και πίεση και το συμπιέζουμε. Η θερμότητα που παράγεται κατά τη συμπίεση μετατρέπεται σε αποθήκευση. Όταν απελευθερώνουμε τη θερμική ενέργεια στην ατμόσφαιρα, προκαλεί τη μετατροπή του CO2 σε υγρό.

Το υγρό CO2 μετατρέπεται σε αέριο που τροφοδοτεί έναν στρόβιλο για την παραγωγή και την αποστολή ηλεκτρικής ενέργειας. Το αέριο CO2 περιέχεται πάντοτε εντός του συστήματος και δεν υπάρχει διαρροή.

Δείτε επίσης: Πώς να διατηρήσετε την χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone σας στο 100% για δύο χρόνια

Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί χάλυβα, CO2 και νερό. Έτσι, η μπαταρία δεν εξαρτάται από πιο σπάνια υλικά όπως το κοβάλτιο ή το λίθιο. Αυτή η ιδιότητα καθιστά την τεχνολογία μας ανεξάρτητη γεωπολιτικά. Δεν γνωρίζει όρια – μπορεί να δημιουργηθεί και να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS