ΑρχικήinetAndroid 13 Privacy Sandbox: Κυκλοφορεί το 2023 από τη Google

Android 13 Privacy Sandbox: Κυκλοφορεί το 2023 από τη Google

Το Privacy Sandbox θα είναι σύντομα διαθέσιμο στους χρήστες του Android 13, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Google. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της ιδιωτικότητας του διαδικτύου με την απομόνωση των δεδομένων των χρηστών και την προστασία τους από κακόβουλους φορείς.

Δείτε επίσης: Microsoft: Exploit μεγέθους tweet για σφάλμα στο sandbox macOS
Privacy Sandbox

Εν συντομία, το Privacy Sandbox είναι μια προσπάθεια της Google να αναπτύξει νέες τεχνολογίες που θα βελτιώσουν το διαδικτυακό απόρρητο, ενώ παράλληλα θα επιτρέπουν στους διαφημιστές να στοχεύουν τις διαφημίσεις τους. Παρόλο που η ιδέα του Privacy Sandbox αντιμετωπίστηκε με κάποιο σκεπτικισμό, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία του. Από τη σύλληψή του, η Google βελτιώνει τις προτάσεις σχεδιασμού με προγραμματιστές εφαρμογών και εμπόρους για να βελτιώσει το σύστημα για ευρεία χρήση.

“Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε το Privacy Sandbox Beta στις αρχές του επόμενου έτους, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να αρχίσουν να δοκιμάζουν αυτές τις νέες λύσεις σε κινητές συσκευές Android 13.”

“Θα ξεκινήσουμε με ένα μικρό ποσοστό συσκευών και στη συνέχεια θα αυξάνουμε σταθερά τον αριθμό αυτό.”

Λάβετε υπόψη ότι οι Προεπισκοπήσεις Προγραμματιστών θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν σε τακτική βάση. Αυτές είναι οι εκδόσεις στις οποίες θα παραδώσουμε πρώτα νέα χαρακτηριστικά, ώστε να λάβουμε τα σχόλιά σας πριν κυκλοφορήσουν στις συσκευές παραγωγής.

Δείτε ακόμα: Minecraft: Νέο Angry Birds DLC εμπλουτίζει το sandbox παιχνίδι

Εγγραφείτε τώρα για να συμμετάσχετε στην επόμενη φάση δοκιμών και να αποκτήσετε πρώιμη πρόσβαση στα API μας. Ως προγραμματιστής, θα είστε σε θέση να βοηθήσετε στη διαμόρφωση του μέλλοντος του συστήματός μας, ενώ παράλληλα θα εργάζεστε στις δικές σας ενσωματώσεις.

Android 13

Οι δοκιμές του Privacy Sandbox SDK Runtime θα είναι πιο περιορισμένες, επειδή βρίσκεται ακόμη σε κλειστή beta έκδοση.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε και είστε έτοιμοι να καταβάλλετε σημαντική προσπάθεια για τη δοκιμή, ενημερώστε εδώ.

Το Privacy Sandbox για Android χρησιμοποιεί συστήματα API όπως τα “Attribution Reporting”, “Topics” και “FLEDGE” για να αντικαταστήσει τα αναγνωριστικά cross-app και την κρυφή παρακολούθηση.

Το API Topics χρησιμεύει ως μοντέλο ταξινόμησης που προσδιορίζει τα ενδιαφέροντα των χρηστών από τη χρήση της εφαρμογής, ώστε οι διαφημιστές να μπορούν να ενημερώνονται καλύτερα.

Το FLEDGE είναι ένα υποσύστημα του Privacy Sandbox που ασχολείται με την επιλογή διαφημίσεων και τα προσαρμοσμένα κοινά.

Δείτε επίσης: To Privacy Sandbox του Android δεν είναι ισάξιο του iOS tracking

Η επιλογή διαφημίσεων εξυπηρετεί τους διαφημιζόμενους δίνοντάς τους πληροφορίες σχετικά με το ποιες διαφημίσεις πέτυχαν σε ποια συσκευή, ώστε ο διαφημιζόμενος να μπορεί να εμφανίσει την κατάλληλη διαφήμιση. Εν τω μεταξύ, ο καθορισμός του κοινού-στόχου επιτρέπει στους εκδότες να επιλέγουν αναγνώστες με βάση τα ενδιαφέροντα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS