ΑρχικήinetΈξι σημεία φόρτισης Superchargers της Tesla στην Ελλάδα!

Έξι σημεία φόρτισης Superchargers της Tesla στην Ελλάδα!

Έξι σημεία φόρτισης Superchargers της Tesla στην Ελλάδα! Η εταιρεία Tesla, του Elon Musk, επιβεβαιώνει πως έχει σε λειτουργία 40.000 σημεία φόρτισης Superchargers σε όλο τον κόσμο καθιστώντας την το μεγαλύτερο δίκτυο DC (Direct Current) ταχείας φόρτισης. Το συγκεκριμένο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της Tesla.

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπαλλήλους του Twitter: Δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις

Tesla Superchargers
Έξι σημεία φόρτισης Superchargers της Tesla στην Ελλάδα!

Όταν η Tesla ξεκίνησε την επιχείρηση με τα ηλεκτρικά οχήματα, η βιομηχανία αυτή ήταν σε πρώιμα στάδια και συνειδητοποίησε γρήγορα ότι για να πετύχει δε μπορούσε να βασιστεί σε εξωτερικές εταιρείες για την ανάπτυξη αυτής της υποδομής και την υποστήριξη των ηλεκτρικών οχημάτων. Αντιθέτως, o Elon Musk επένδυσε στο να φτιάξει το δικό του δίκτυο ταχείας φόρτισης, το Supercharger δίκτυο, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει την εμπειρία φόρτισης και να μην χρειάζεται να βασίζεται σε άλλες εταιρείες για να συμβαδίσει με τα σχέδιά του όσο αφορά τα EV (electric vehicle).

Σήμερα, 10 χρόνια σχεδόν από τότε που μας παρουσιάστηκε το δίκτυο Supercharger για πρώτη φορά, είναι αναμφισβήτητα και το μεγαλύτερα αλλά και το καλύτερο δίκτυο φόρτισης στο κόσμο.

Δείτε επίσης: Elon Musk Tesla: Το Cybertruck θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023

Elon Musk Tesla σημεία φόρτισης Ελλάδα

Τα Supercharges θα τα βρείτε σε περισσότερες από 4.000 τοποθεσίες, εκ των οποίων 5 είναι στην Ελλάδα, και σύντομα θα έχουμε και 6ο. Ο στόχος που αφορά το δίκτυο, είναι να ενταχθούν ακόμα 10.000 φορτιστές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εκτός από την ανάπτυξη περισσότερων σταθμών, στα σχέδια της Tesla είναι να κάνει και άλλες σημαντικές αλλαγές. Ένα εκ των οποίων, είναι πως ανοίγει σιγά-σιγά το δίκτυο φόρτισης για non – Tesla οχήματα, και με τη διαδικασία αυτή, θα είναι ο μεγαλύτερος πάροχος φόρτισης των EV σε γενικότερο πλαίσιο. Έχει ξεκινήσει ήδη στην Ευρώπη να ανοίγει εκατοντάδες σταθμούς και ακολουθεί η Β. Αμερική.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, έχει την ελπίδα να γίνει το πρότυπο κατασκευής Superchargers στην Β. Αμερική.

Να αναφέρουμε επίσης πως η Tesla έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για να φτιάξει τους Supercharger 4ης γενιάς. Αναμένεται να έχουν καλύτερο ρυθμό φόρτισης και να είναι ποιο φιλικά σε non-Tesla αμάξια. Με τον ρυθμό που μας έχει συνηθίσει ο Elon Musk, δε θα αργήσει να ολοκληρωθεί το σχέδιο του.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS