ΑρχικήinetGoogle: Οι υπάλληλοι φοβούνται για πιθανές απολύσεις

Google: Οι υπάλληλοι φοβούνται για πιθανές απολύσεις

Όλο και περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων και οι υπάλληλοι στην Google ανησυχούν τώρα ότι θα είναι οι επόμενοι.

Google υπάλληλοι

Παρόλο που η Google κατάφερε να αποφύγει τις εκτεταμένες απολύσεις που επηρέασαν άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η ανησυχία των εργαζομένων αυξάνεται, όπως αναφέρεται σε έγγραφα που είδε το CNBC.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Microsoft σκέφτεται να απολύσει έναν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που έχουν “χαμηλή απόδοση“.

Δείτε επίσης: Google Pixel Watch: Αποκτά υποστήριξη για κάρτες συγκοινωνίας

Πρόσφατα, στελέχη της Alphabet κλήθηκαν να είναι πιο “συγκεντρωμένοι”, να μειώσουν το κόστος σε κάποια projects και να αυξήσουν την αποδοτικότητα της εταιρείας κατά 20%. Επιπλέον, υπήρξαν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι αξιολογήσεις απόδοσης. Ορισμένοι εργαζόμενοι λένε ότι αυτό, σε συνδυασμό με τους μικρότερους προϋπολογισμούς ταξιδιών και τη μείωση των εταιρικών δώρων, θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάτι μεγαλύτερο συμβαίνει στο παρασκήνιο.

Τον Ιούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai, κυκλοφόρησε το “Simplicity Sprint” σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Το τελευταίο διάστημα, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις και οι υπάλληλοι της Google φοβούνται ότι δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Μόλις μερικές ημέρες πριν, η Meta είπε ότι απολύει περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους, καθώς η εταιρεία υπολογίζει ότι τα έσοδα από διαφημίσεις μειώνονται. Η Snap ανακοίνωσε περικοπή 20% τον Αύγουστο και το Twitter έδιωξε περίπου τους μισούς υπαλλήλους του από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Elon Musk. Η HP δήλωσε, επίσης προχθές, ότι σχεδιάζει να απολύσει 4.000 έως 6.000 υπαλλήλους μέχρι το 2025.

Δείτε επίσης: Google: Δημοσίευσε 165 YARA rules για τον εντοπισμό επιθέσεων Cobalt Strike

Παρόλο που η Google δεν έχει αντιμετωπίσει τόσο προβλήματα όσο άλλες επιχειρήσεις, μια πιθανή ύφεση, ο πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων ασκούν πίεση στην εταιρεία.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα διαφημιστικά έσοδα του YouTube είχαν μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Google: Αγχωμένοι οι υπάλληλοι λόγω πιθανών απολύσεων

Google απολύσεις
Google: Οι υπάλληλοι φοβούνται για πιθανές απολύσεις

Η Google έχει προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες μείωσης του κόστους που έχουν ανησυχήσει τους υπαλλήλους.

Η εταιρεία αποφάσισε να καταργήσει την επόμενη γενιά του φορητού υπολογιστή Pixelbook, να μειώσει σημαντικά τη χρηματοδότηση του in-house incubator Area 120 και να διακόψει την υπηρεσία ψηφιακών παιχνιδιών Stadia.

Το άγχος αυξάνεται μεταξύ ορισμένων εργαζομένων καθώς ανησυχούν για πιθανές απολύσεις. Για να εκφράσουν τις ανησυχίες και τα άγχη τους, κάποιοι στρέφονται στo χιούμορ.

Ένα εσωτερικό meme που είδε το CNBC, έχει ονόματα εταιρειών τεχνολογίας – “Meta, Twitter, Amazon, Microsoft” – που πρόσφατα έκαναν απολύσεις δίπλα σε μια εικόνα ενός ανήσυχου χαρακτήρα anime. Υπήρχαν επίσης memes που δημιουργήθηκαν σε σχέση με μια πρόσφατη δήλωση του TCI Fund Management, που έλεγε στον Pichai να μειώσει τους μισθούς και τον αριθμό των εργαζομένων μέσω “επιθετικής δράσης”.

Δείτε επίσης: Google apps: Βελτιώνονται συνεχώς σε foldables και tablets

Τους προηγούμενους μήνες η εταιρεία είχε πει ότι ήταν πιθανές κάποιες περικοπές και δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων.

Google: Οι υπάλληλοι φοβούνται για πιθανές απολύσεις

Αλλαγές στην αξιολόγηση απόδοσης

Μια πρόσφατη προσθήκη που έχει αυξήσει τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων είναι οι αξιολογήσεις απόδοσης και οι έλεγχοι αξιολόγησης.

Η εταιρεία μεταπήδησε σε μια βελτιωμένη διαδικασία που ονομάζει Googler Reviews and Development (GRAD).

Ένας εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι το σύστημα GRAD κυκλοφόρησε “για να βοηθήσει την ανάπτυξη των εργαζομένων, την καθοδήγηση, τη μάθηση και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους“, προσθέτοντας ότι “βοηθά να δημιουργηθούν σαφείς προσδοκίες και παρέχουν στους υπαλλήλους τακτική ανατροφοδότηση“.

Η Google είπε ότι ένα νέο σύστημα θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες αμοιβές, αλλά οι εργαζόμενοι λένε ότι η αναθεώρηση άφησε περισσότερο χώρο για ασάφεια στις αξιολογήσεις σε μια εποχή που η εταιρεία αναζητά τρόπους για να μειώσει το κόστος.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με κάποια άλλα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Google, έχει κάνει τους υπαλλήλους να ανησυχούν για τη θέση τους στην εταιρεία.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS