ΑρχικήinetΒραζιλία: Η ρυθμιστική αρχή κατάσχεσε εκατοντάδες iPhone

Βραζιλία: Η ρυθμιστική αρχή κατάσχεσε εκατοντάδες iPhone

Εκατοντάδες iPhone κατασχέθηκαν στη Βραζιλία επειδή η Apple δεν τοποθετεί φορτιστή στο κουτί.
Η Apple ζήτησε από την κυβέρνηση να την αφήσει να πουλήσει τα iPhone μέχρι να ψηφιστεί η τελική απόφαση. Στην εταιρεία είχε προηγουμένως επιβληθεί τεράστιο πρόστιμο για τον ίδιο λόγο.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας προχώρησε στην κατάσχεση των iPhone από τα καταστήματα και από ότι φαίνεται, η Apple θα έχει πάλι πρόβλημα. Είχαν προηγηθεί δύο μηνύσεις. Ο λόγος είναι που δεν συμπεριλαμβάνει το φορτιστή στο ίδιο κουτί με τα κινητά και επιλέγει να τον πουλάει ξεχωριστά.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από το παλιό iPhone στο νέο iPhone;

Apple Βραζιλία iPhone κατάσχεση

H υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή της Βραζιλίας θεωρεί πως, ο φορτιστής είναι κάτι πολύ σημαντικό “αξεσουάρ” του κινητού, μιας και δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτό.
Για αυτό το λόγο οι βραζιλιάνικες αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση εκατοντάδων iPhone κινητά από τα μαγαζιά λιανικής και τα επίσημα καταστήματα της Apple.

Με το κωδικό όνομα “Operation Discharge” λειτουργεί η επιχείρηση “σκούπα” της Βραζιλίας, με στόχο να αναγκάσουν την Apple να ακολουθήσει τις τοπικές νομοθεσίες και να συμπεριλαμβάνει τον φορτιστή στο κουτί.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε στα δεύτερα μισά του Οκτωβρίου του 2020, ακριβώς μετά το release όλης της σειράς iPhone 12, τότε που η Apple σταμάτησε να βάζει φορτιστές μέσα στις συσκευασίες.

Δεν άργησαν οι αντιδράσεις, και αμέσως η Apple ζήτησε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας να την αφήσει να τα πουλάει χωρίς τον φορτιστή, μέχρι να βγει η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Δείτε επίσης: iPhone 14 Pro: Πολλά δε θα φτάσουν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα

Apple Βραζιλία iPhone κατάσχεση

Μόλις πριν ένα μήνα, τον Οκτώβριο, η Apple έλαβε πρόστιμο ύψους 19 εκατ. δολαρίων για τον ίδιο λόγο και φυσικά η εταιρεία έκανε έφεση. Η απόφαση κατά της εταιρείας κολοσσού πάνω στο τεχνολογικό τομέα, πάρθηκε στο Sao Paulo, μετά από μήνυση που προήρθε από την ένωση καταναλωτών, αναφέροντας ότι αυτές οι πρακτικές είναι καταχρηστικές.

Ακόμα ένα πρόστιμο είχε επιβληθεί τον Σεπτέμβριο, σχεδόν 2.5 εκατ. δολαρίων για τον ίδιο λόγο πάλι στην Apple και της είχε απαγορευτεί η δυνατότητα πώλησης των iPhone στη Βραζιλία, μέχρις ότου να προφέρει και τον φορτιστή. Η απόφαση ανακαλέστηκε όμως, και αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Η κατάσταση αυτή, δεν ευχαριστεί καθόλου τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, αφού πιστεύουν ότι αυτό βλάπτει την οικονομία των ανθρώπων, ενώ την ίδια ώρα η Apple πλουτίζει στο όνομα της διάσωσης του περιβάλλοντος.

Πηγή πληροφοριών: indiatoday.in

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS