ΑρχικήinetHive Social: Μάθετε τα πάντα για τη social media πλατφόρμα

Hive Social: Μάθετε τα πάντα για τη social media πλατφόρμα

Αν είστε από αυτούς που εγκατέλειψαν το Twitter λόγω των πρόσφατων αλλαγών και του χάους που επικρατεί στην εταιρεία, τότε ίσως θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Hive Social.

Hive Social Twitter

Από τότε που o Elon Musk αγόρασε το Twitter, έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Μεταξύ άλλων, ο νέος ιδιοκτήτης επανέφερε αρκετές αμφιλεγόμενες διασημότητες που είχαν αποκλειστεί από το Twitter. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Donald Trump, ο Kanye West, ο Jordan Peterson και ο Andrew Tate.

Άλλες ενέργειες που έφεραν αντιδράσεις ήταν η απόλυση περίπου του μισού προσωπικού της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Elon Musk Twitter: Σε “ιστορικό υψηλό” οι εγγραφές νέων χρηστών

Για τους παραπάνω λόγους, πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Twitter και να επιλέξουν μια άλλη πλατφόρμα. Το Mastodon κατάφερε να κερδίσει πολλούς νέους χρήστες, αλλά μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το Hive Social.

Τι είναι το Hive Social;

Το Hive Social είναι μια εφαρμογή social media για κινητά που μοιάζει πολύ με το Twitter. Μπορείτε να ακολουθείτε χρήστες και να σας ακολουθούν, να κάνετε “like” ή “heart” στις αναρτήσεις τους και ακόμη και να τις αναδημοσιεύετε (τύπου retweet).

Τι το διαφοροποιεί;

Το Hive Social είναι μια πολύ εύκολη εφαρμογή. Η βασική διαφορά είναι το timeline. Ενώ το Twitter έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο και πολύπλοκο με feed που δημιουργείται από αλγόριθμο, το Hive διαθέτει μια απλή χρονολογική ροή. Επιπλέον, δεν υπάρχουν μπλε σημάδια για επαληθευμένους χρήστες ή δυνατότητα ενίσχυσης promoted posts, όπως στο Twitter.

Ένα πιθανό μειονέκτημα της εφαρμογής Hive είναι ότι δεν υπάρχει desktop client. Μέχρι στιγμής, ο μόνος τρόπος πρόσβασης είναι μέσω μιας εφαρμογής για κινητά. Αυτό θα μπορούσε να είναι άβολο για ορισμένους χρήστες.

Ωστόσο, δίνει κάποιες ενδιαφέρουσες δυνατότητες για την προσαρμογή του προφίλ σας, όπως την εμφάνιση του συμβόλου του ζωδίου σας. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Spotify και να παίζει ένα τραγούδι όταν οι χρήστες επισκέπτονται το προφίλ σας, κάτι που είναι ενδιαφέρον.

Επίσης, μια άλλη διαφορά του Hive Social από το Twitter είναι ότι δεν υπάρχει όριο χαρακτήρων στις αναρτήσεις, το οποίο είναι γενικά καλό. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε γιγαντιαίες παραγράφους που γεμίζουν ολόκληρη την οθόνη.

Επίσης, υπάρχει μια ενότητα “discover” στην εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει.

Δείτε επίσης: Twitter: Δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών διατίθενται δωρεάν

Πώς μπορείτε να κάνετε εγγραφή;

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Hive Social σε συσκευές iPhone ή Android για να εγγραφείτε. Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα που είναι συνηθισμένα για εγγραφή σε οποιαδήποτε εφαρμογή

  • Δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
  • Επιλέξτε display και username.
  • Επίσης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν διάφορα ενδιαφέροντα, τα οποία στη συνέχεια προσαρμόζουν τα θέματα που εμφανίζονται στην ενότητα “discover”. Για παράδειγμα, υπάρχουν θέματα όπως σπορ, τεχνολογία, βιντεοπαιχνίδια, anime κλπ. Αυτό το περιεχόμενο εμφανίζεται στην κορυφή της περιοχής “discover”, αλλά αν σκρολάρετε προς κάτω, θα δείτε και άλλα θέματα.

Ανησυχίες

Πρέπει να έχετε στο νου σας ότι το Hive Social είναι πολύ μικρότερη υπηρεσία που διευθύνεται από μια πολύ μικρότερη ομάδα σε σχέση με το Twitter ή το Instagram. Έτσι, υπάρχουν κάποια προβλήματα ή απροσεξίες. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το cnet, μπορεί να παρατηρηθούν τυπογραφικά λάθη σε email επαλήθευσης και μηνύματα, το οποίο φαίνεται κάπως περίεργο.

Επιπλέον, οι δημιουργοί του Hive δεν είναι γνωστοί. Το μόνο που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ότι υπάρχει μια ιδρύτρια με το όνομα “Raluca“, η οποία “κουράστηκε από τους περιορισμούς άλλων κοινωνικών πλατφορμών που εμπόδιζαν την προβολή των αναρτήσεων της“. Επίσης, στην ενότητα “About us” αναφέρεται ότι οι αλγόριθμοι άλλων πλατφορμών τη δυσκόλευαν, οπότε αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό δημιουργώντας το Hive Social.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Musk θα ξεμπλοκάρει τους χρήστες που είχαν γίνει ban

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία έχει φτάσει τους 1 εκατομμύριο χρήστες – αλλά είναι ακόμα νωρίς. Να είστε προετοιμασμένοι για κάποια σφάλματα και δυσλειτουργίες.

Οι χρήστες που αναζητούν μια εναλλακτική του Twitter, πρέπει να σκεφτούν τι χρειάζονται από μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Το Hive Social επενδύει λιγότερο στο micro-blogging και εστιάζει περισσότερο στο περιεχόμενο φωτογραφιών και βίντεο. Από αυτή την άποψη θυμίζει περισσότερο το Instagram παρά το Twitter. Ωστόσο, το Hive Social έχει τη δυνατότητα να γίνει μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τους πρώην χρήστες του Twitter.

Πηγή: www.cnet.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS