ΑρχικήinetQualcomm Snapdragon 782G: Νέο SoC για mid-range smartphone

Qualcomm Snapdragon 782G: Νέο SoC για mid-range smartphone

H Qualcomm ανακοίνωσε το νέο SoC (System on Chip), Snapdragon 782G. Θα κυκλοφορήσει 2 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Snapdragon 8 Gen 2 που θα αφορά τις ναυαρχίδες smartphone.
Θα ακολουθηθεί η παλιά ονοματοδοσία όπως βλέπουμε, πιθανότατα γιατί έχει μικρές διαφορές από τον προκάτοχο του, τον Snapdragon 778G Plus που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Δείτε επίσης: Η Vivo ανακοινώνει το X Fold: το πρώτο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο

Qualcomm Snapdragon 782G soc

Οι βελτιώσεις που φέρνει η Qualcomm με το Snapdragon 782G

O Snapdragon 782G κατασκευάστηκε με την ίδια αρχιτεκτονική 6nm TSMC κλίμακας με octa-core επεξεργαστή όπως έχει ο 778G. Ο κύριος επεξεργαστής, Kryo 670 Prime (Cortex A-78) θα λειτουργεί σε συχνότητα 2.7GHz. Αυτή είναι μια μικρή διαφορά των 200Mhz αλλά όμως εξυπηρετεί στην αύξηση της επεξεργαστικής απόδοσης κατά 5%. ΟΙ άλλοι 3 Kryo 670 Gold (Cortex-78) θα είναι χρονισμένοι στα 2.2GHz και οι υπόλοιποι 4 Kryo 670 Silver (Cortex A-55) στα 1.9GHz.

Το νέο SoC θα διατηρήσει την παλιά κάρτα γραφικών Αdreno 642L. Σύμφωνα με την Qualcomm όμως, η απόδοση της θα είναι αυξημένη κατά 10% σε σχέση με αυτή που είχε στον 778G επεξεργαστή. Δυστυχώς, οι αλλαγές τόσο και στην επεξεργαστική ισχύ όσο και στα γραφικά δεν θα είναι τόσο μεγάλες.

Όσο αφορά το νέο SoC, θα υποστηρίζει FHD+ αναλύσεις στα 144Hz και 4K στα 60Hz. Θα έχει επίσης το Snapdragon X53 modem με υποστήριξη δικτύων 5G (mmWave και sub-6GHz) και θα υποστηρίζει μέχρι και 16GB μνήμη Ram. Ενσωματωμένος θα είναι και ο Spectra 570L ISP (επεξεργαστής εικόνας) που φτάνει μέχρι τα 200MP σε μονή κάμερα ή 3x 22MP ταυτόχρονα, όπως zoom, wide και ultra-wide. Ένταση χρωμάτων 10-bit και καταγραφή βίντεο έως και σύστημα Quick Charge 4+ που υπόσχεται 50% φόρτιση μπαταρίας σε 15 λεπτά. Όσον αφορά τον ήχο, έχει τον aptX Adaptive κωδικοποιητή. Επιταχύνει το Wi-Fi χρησιμοποιώντας το FastConnect 6700 και τέλος έχει το 3D Sonic αισθητήρα για τα δαχτυλικά αποτυπώματα.
Δείτε επίσης : To Nothing Phone 1 λαμβάνει το Nothing OS 1.1.7 update

Δεν έχει ανακοινωθεί από την Qualcomm πότε θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα smartphone με τον Snapdragon 782G. Όπως επίσης δεν έχει ανακοινωθεί και ΚΠΕ (Κατασκευαστής Πρωτότυπου Εξοπλισμού) για το νέο SoC. Περιμένουμε να το δούμε σε πολλά mid-range smartphone μέσα στον επόμενο χρόνο. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS