ΑρχικήinetJulian Assange: New York Times, Guardian, Le Monde και Spiegel καλούν τις...

Julian Assange: New York Times, Guardian, Le Monde και Spiegel καλούν τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις κατηγορίες

Mέσω μιας κοινής επιστολής που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα, New York Times, The Guardian, Le Monde, Der Spiegel και El Pais ζήτησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τις κατηγορίες του νόμου περί κατασκοπείας εναντίον του Julian Assange, επειδή η δίωξη αυτή υπονομεύει την ελευθερία του Τύπου.

Julian Assange

Δείτε επίσης: Έναν σκασμό λεφτά πληρώνουν οι Άγγλοι φορολογούμενοι για την παρακολούθηση του Ασάνζ

«Η δημοσίευση δεν είναι έγκλημα», ανέφεραν αυτά τα μέσα, τονίζοντας ότι η δίωξη του Julian Assange βάσει του νόμου περί κατασκοπείας δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και υπονομεύει την Πρώτη Τροπολογία (Ανεξιθρησκεία, Ελευθερία του τύπου και της έκφρασης) του Συντάγματος των ΗΠΑ.

«Η απόκτηση και η αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών, όταν είναι απαραίτητο για το δημόσιο συμφέρον, είναι βασικό μέρος της καθημερινής δουλειάς των δημοσιογράφων… Εάν αυτό το έργο ποινικοποιηθεί, ο δημόσιος λόγος μας και οι δημοκρατίες μας γίνονται σημαντικά πιο αδύναμες», ανέφερε η επιστολή.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Απονείμει χάρη στον Lil Wayne, στον Julian Assange όχι!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δώδεκα χρόνια, αυτά τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αποσπάσματα των αποκαλύψεων που εμπεριέχονταν σε 250.000 έγγραφα, τα οποία διέρρευσαν στο WikiLeaks από την τότε Αμερικανίδα στρατιώτη Τσέλσι Μάνινγκ. Μετά από αυτή τη διαρροή, η Ουάσιγκτον ξεκίνησε διαδικασίες για να κατηγορήσει τον Assange στηριζόμενη σε νομοθεσία που αποσκοπούσε στη δίκη των κατασκόπων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, ο Julian Assange είναι φυλακισμένος στη φυλακή Μπέλμαρς στο Λονδίνο από το 2019, όταν συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού όπου διέμενε για επτά χρόνια.

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, ενέκρινε την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο και οι δικηγόροι του Assange έχουν ασκήσει έφεση.

Πηγή πληροφοριών: documentonews.gr

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS