ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;

Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;

Η ενημερωμένη έκδοση Chrome 108 κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου 2022 και περιέχει αρκετά νέα χαρακτηριστικά.

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νεότερη ενημερωμένη έκδοση του Chrome, το Chrome 108. Αυτή η ενημέρωση φέρνει μαζί της ένα ευρύ φάσμα νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων που μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Είτε είστε χρήστης με τεχνολογικές γνώσεις είτε απλά κάποιος που θέλει να μείνει ενημερωμένος με την τελευταία έκδοση του Chrome, αυτή η ενημέρωση έχει κάτι για όλους.

Ο Google Chrome 108 κυκλοφόρησε στο κοινό την Τρίτη φέρνοντας νέες αλλαγές. Αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας για φορητούς υπολογιστές, ενημερωμένη υποστήριξη για emoji υψηλής ανάλυσης και αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των ιστοσελίδων όταν εμφανίζονται μαζί με εικονικό πληκτρολόγιο.

Δείτε επίσης: Η Google επιστρέφει κατά λάθος χρήματα σε ορισμένους πελάτες για το Stadia Pro

Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;
Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;

Energy Saver Mode για Desktop και Chrome OS

Ένα συνηθισμένο παράπονο που έχουν οι χρήστες για το Chrome είναι ότι μπορεί να απαιτεί πολλούς πόρους. Ως εκ τούτου, η Google με το Chrome 108, εισάγει μια νέα λειτουργία Energy Saver Mode για να βοηθήσει στη μείωση της χρήσης της μπαταρίας κατά τη χρήση του Chrome.

Η λειτουργία Energy Saver Mode είναι μια λειτουργία για το Chrome σε Desktop και για τα Chromebooks ενώ εξοικονομεί την μπαταρία της συσκευής σας. Όταν είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιείται η λειτουργία όταν η μπαταρία φτάνει στο 20% ή χαμηλότερα ή όταν ο υπολογιστής σας είναι αποσυνδεδεμένος από την πηγή τροφοδοσίας.

Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;

Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί στο: chrome://flags/#battery-saver-mode-available.

Καλύτερη υποστήριξη στο Chrome 108 για COLRv1 Font and Emoji

Η έκδοση του Chrome, 98, συμπεριέλαβε τις γραμματοσειρές COLRv1 Color Gradient Vector Fonts για πιο καθαρή εμφάνιση και μεγαλύτερη δυνατότητα κλιμάκωσης μεγέθους των emojis. Με την έκδοση Chrome 108, οι ιστότοποι μπορούν πλέον να ανιχνεύουν ποιες μορφές γραμματοσειρών υποστηρίζονται. Εάν εντοπιστεί υποστήριξη για γραμματοσειρές COLRv1, θα εμφανίζονται emojis υψηλότερης ποιότητας.

Επιλογές αλλαγής μεγέθους των εικονικών πληκτρολογίων

Διαφοροποιούμενη από την Apple, η Google διαθέτει το Android – ένα λειτουργικό σύστημα που προσφέρει ένα διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών για τους προγραμματιστές εφαρμογών σε σχέση με τον τρόπο εμφάνισης του περιεχομένου στην οθόνη και τον τρόπο ενσωμάτωσης των εικονικών πληκτρολογίων. Το πληκτρολόγιο στο iOS γενικά ολισθαίνει πάνω από το ορατό περιεχόμενο στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ η τυπική συμπεριφορά στο Android είναι ότι το πληκτρολόγιο αλλάζει το μέγεθος του ορατού τμήματος του ιστότοπου. Αυτό ισχύει και για τα προγράμματα περιήγησης- το Chrome συνήθως συμπεριφέρεται διαφορετικά από το Safari. Παρόλο που και οι δύο μέθοδοι έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε όσους πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν ή να τις δημιουργήσουν.

Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;
Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;

Επιτρέποντας στους προγραμματιστές να επιλέξουν μεταξύ των δύο μεθόδων στην νέα έκδοση Chrome 108, η Google ελπίζει να τους διευκολύνει να δημιουργούν ιστότοπους που λειτουργούν καλύτερα στις κινητές συσκευές. Η νέα μέθοδος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων να λένε στο Chrome πώς θέλουν να συμπεριφέρεται: Θα πρέπει το πληκτρολόγιο να ολισθαίνει πάνω από το ορατό περιεχόμενο ή θα πρέπει το μέγεθος του ορατού τμήματος να μειώνεται ώστε να χωράει στην περιοχή πάνω από το πληκτρολόγιο;

Νέος σχεδιασμός για το omnibox σε Android

Η Google επανασχεδιάζει σταδιακά το omnibox, το οποίο είναι το όνομα της γραμμής διευθύνσεων και αναζήτησης που βρίσκεται στην κορυφή του Chrome. Παρόλο που μπορεί να μην φαίνεται διαφορετικό με μια ματιά, με μια πιο προσεκτική εξέταση θα δείτε ότι είναι πιο ευθυγραμμισμένο με το Material Design 3 από ποτέ άλλοτε. Ο σχεδιασμός αντικατοπτρίζει αυτό που θα βρίσκατε στα αποτελέσματα της εφαρμογής Google Search.

Για να μπορέσετε να δείτε αυτήν την ενημέρωση στο Chrome 108, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία στο: chrome://flags/#omnibox-modernize-visual-update.

Δείτε επίσης: Google: Chrome update διορθώνει την 8η zero-day του 2022

Τι άλλο είναι καινούριο στο Chrome 108;

Παρόλο που μπορεί να μην βρείτε τόσα πολλά νέα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά στις πρόσφατες εκδόσεις του Chrome, εξακολουθούν να συμβαίνουν πολλά στα παρασκήνια. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με αυτές τις αλλαγές του Chrome 108 στον ιστότοπο προγραμματιστών της Google και στο ιστολόγιο Chromium. Εμείς θα επισημάνουμε μερικές από αυτές εδώ:

  • Το Chrome θα αρχίσει να εφαρμόζει μια αλλαγή που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν την υπάρχουσα ιδιότητα υπερχείλισης με αντικατασταθέντα στοιχεία, ώστε να μπορούν να βγαίνουν εκτός του πλαισίου περιεχομένου.
  • Έχει προστεθεί υποστήριξη για την τιμή avoid των ιδιοτήτων κατακερματισμού CSS break-before , break-after και break-inside για την εκτύπωση.
  • Το DevTools μπορεί τώρα να εντοπίσει ποια στυλ CSS είναι έγκυρα αλλά δεν έχουν ορατό αποτέλεσμα.
  • Οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να προσπερνούν τις εκφράσεις που χωρίζονται με κόμμα κατά τη διάρκεια της αποσφαλμάτωσης στο DevTools.

Πώς να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης στην έκδοση Chrome 108:

Το Chrome θα ενημερώνεται αυτόματα όταν μια νέα έκδοση είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας. Αν θέλετε να ελέγχετε και να εγκαθιστάτε αμέσως τις ενημερώσεις, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις τελείες και επιλέξτε Help > About Google Chrome.

Πηγή: howtogeek.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS