ΑρχικήinetiPhone 15 camera: Ίσως έρθει με τον νέο αισθητήρα της Sony

iPhone 15 camera: Ίσως έρθει με τον νέο αισθητήρα της Sony

Το νέο iPhone 15 φημολογείται ότι θα διαθέτει καλύτερες κάμερες από ποτέ επειδή ίσως εξοπλιστούν με τον νέο αισθητήρα της Sony.

Τώρα που το iPhone 14 κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και μερικούς μήνες, αρχίζουν να ακούγονται φήμες για το μοντέλο της επόμενης χρονιάς, το iPhone 15.

Σύμφωνα με το Nikkei Asia, το επερχόμενο iPhone 15 πρόκειται να διαθέτει βελτιωμένες κάμερες. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους οπαδούς της Apple, οι οποίοι ελπίζουν ότι αυτή η ενημέρωση θα οδηγήσει το παιχνίδι της κινητής φωτογραφίας τους στο επόμενο επίπεδο.

Όπως συνηθίζεται με κάθε νέα ενημέρωση iPhone, το iPhone 15 θα διαθέτει βελτιωμένο σύστημα κάμερας. Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία αισθητήρων της Sony για να προσφέρει καλύτερα φωτογραφικά αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από το παλιό iPhone στο νέο iPhone;

Η πρόσφατη τεχνολογία αισθητήρων της Sony φέρεται να αυξάνει το επίπεδο του σήματος κορεσμού κατά 100% σε κάθε εικονοστοιχείο για να παρέχει στις κάμερες iPhone μεγαλύτερο δυναμικό εύρος από ό,τι πριν, σύμφωνα με σημερινή αναφορά.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα τραβήξετε λιγότερες φωτογραφίες που είναι είτε υπερκορεσμένες είτε υποκορεσμένες, όταν η φωτεινότητα στο προσκήνιο και στο φόντο διαφέρει σημαντικά.

iPhone 15 camera: Ίσως έρθει με τον νέο αισθητήρα της Sony
iPhone 15 camera: Ίσως έρθει με τον νέο αισθητήρα της Sony

Σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς αισθητήρες εικόνας, ο νέος αισθητήρας της Sony διπλασιάζει περίπου το επίπεδο του σήματος κορεσμού σε κάθε εικονοστοιχείο. Με απλούστερους όρους, ο αισθητήρας μπορεί να συλλάβει περισσότερο φως και να αποτρέψει την υπερέκθεση ή την υποέκθεση σε διάφορες ρυθμίσεις. Κατά συνέπεια, ακόμη και αν ένα άτομο στέκεται μπροστά σε ένα φωτεινό φόντο, μια φωτογραφική μηχανή smartphone που χρησιμοποιεί αυτόν τον αισθητήρα μπορεί να τραβήξει τη φωτογραφία του καθαρά.

Η έκθεση συνεχίζει εξηγώντας ότι η τελευταία τεχνολογία αισθητήρων της Sony χρησιμοποιεί μια νέα αρχιτεκτονική ημιαγωγών. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση τοποθετεί τις φωτοδιόδους και τα τρανζίστορ σε ξεχωριστά στρώματα, επιτρέποντας έτσι την προσθήκη περισσότερων φωτοδιόδων στο κατάλληλο στρώμα.

Η Sony σχεδιάζει να πουλήσει αυτή την τεχνολογία αισθητήρων και σε άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων εκτός από την Apple.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Η ρυθμιστική αρχή κατάσχεσε εκατοντάδες iPhone

Το iPhone 15 Pro αναμένεται να διαθέτει σημαντική αναβάθμιση της κάμερας το επόμενο φθινόπωρο, με την εισαγωγή του πρώτου φακού περισκοπίου της Apple. Αυτός ο φακός θα είναι ικανός να παρέχει μεγαλύτερο οπτικό ζουμ από τα προηγούμενα μοντέλα, χάρη στο σύστημα καθρέφτη 90 μοιρών.

iPhone 15 camera: Ίσως έρθει με τον νέο αισθητήρα της Sony
iPhone 15 camera: Ίσως έρθει με τον νέο αισθητήρα της Sony

Καθώς η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το iPhone 15, όλα τα μοντέλα προβλέπεται να μετακινηθούν από τα καλώδια Lightning σε USB-C. Ορισμένες εκδόσεις Pro ενδέχεται να προσφέρουν ακόμη και ταχύτητες μεταφοράς Thunderbolt για την ταχεία μεταφορά μεγάλων αρχείων φωτογραφιών και βίντεο.

Ωστόσο δεν είναι μονάχα αυτές οι αλλαγές που περιμένουμε για την νέα γενιά iPhone. Το iPhone 15 πιθανότατα θα διαθέτει τη λειτουργία Dynamic Island που παρουσιάστηκε με το iPhone 14 Pro. Ωστόσο, μόνο τα μοντέλα Pro αναμένεται να έρθουν με ProMotion και Always-On display το επόμενο έτος. Επιπρόσθετα τελευταία, γίνεται λόγος για ένα πιθανό iPhone 15 Ultra με περίβλημα τιτανίου και κυρτή πίσω πλευρά. Το πιθανότερο είναι ότι τα iPhone 15 Pro και 15 Ultra θα έχουν ένα νέο chip 3nm. Επίσης, θα υπάρχουν αισθητές διαφορές μεταξύ των δύο ακριβότερων μοντέλων, κάτι που δεν συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Με άλλες εταιρείες να κάνουν τις δικές τους εξελίξεις, ο ανταγωνισμός εντείνεται. Για παράδειγμα, εικάζεται ότι η Samsung θα εξοπλίσει το νέο Galaxy S23 Ultra με κάμερα 200MP. Επιπλέον, μάρκες όπως η Vivo και η Xiaomi δοκιμάζουν αισθητήρες 1 ιντσών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτούμε να διαλέξουμε ποιά συσκευή θέλουμε να αγοράσουμε, είναι όλες υπέροχα αναβαθμισμένες.

Πηγή: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS