ΑρχικήinetΤο Twitter μπλόκαρε πάλι τον Kanye West - Τι λέει ο Elon...

Το Twitter μπλόκαρε πάλι τον Kanye West – Τι λέει ο Elon Musk

Ο Elon Musk ανέστειλε τον λογαριασμό του Kanye West στο Twitter, επειδή δημοσίευσε αντισημιτικά tweets και παραβίασε τους κανόνες της πλατφόρμας. Σε μια απάντηση προς τον ιδρυτή του Mega Kim Dotcom, ο Musk διευκρίνισε ότι ο λογαριασμός του Ye ανεστάλη για “υποκίνηση σε βία” και όχι επειδή ο μουσικός καλλιτέχνης δημοσίευσε μια μη κολακευτική φωτογραφία του.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Θα φτιάξει smartphone αν η Apple κανει ban το Twitter

Elon Musk Kanye West Twitter

Από νωρίς το πρωί ο τραγουδιστής γνωστός Kanye West και ως Ye έκανε πολλές δημοσιεύσεις, μέχρι που κάποια στιγμή ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία μιας ναζιστικής σβάστικας συγχωνευμένης με το αστέρι του Δαβίδ.

Αμέσως μετά, δημοσίευσε στο «Truth Social» ότι ο λογαριασμός του στο Twitter ήταν προσωρινά κλειδωμένος. Αργότερα, ο Elon Musk διευκρίνισε ότι ο ίδιος «έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε» για να ωθήσει τον Kanye West να ακολουθήσει τους κανονισμούς του Twitter. Ο Kanye όμως συνέχισε να δημοσιεύει tweets που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter κατά της «υποκίνησης σε βία», με αποτέλεσμα την αναστολή του λογαριασμού του.

Τον Οκτώβριο, ο Twitter λογαριασμός του Kanye είχε ξανά κλείσει προσωρινά λόγω παραβίασης των κανονισμών. O λόγος ήταν πάλι ο ίδιος, δημοσιεύσεις αντισημιτικού περιεχομένου. Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, πως ο Elon Musk, μετά την αγορά του Twitter, επανάφερε τον λογαριασμό του Kanye, αλλά από ότι φαίνεται, δεν πήρε το μάθημα του.

Δείτε επίσης: Οι AI experts φοβούνται όλο και περισσότερο αυτό που δημιουργούν

Elon Musk Kanye West Twitter
“Έκανα ό,τι καλύτερο μπορουσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε και πάλι τον κανόνα μας κατά της υποκίνησης σε βία. Ο λογαριασμός θα κλείσει.”- Elon Musk, αναφερόμενος στον Kanye West

Οι κινήσεις του Ye, πλήττουν σοβαρά και τα επενδυτικά σχέδια που είχε. Η “Parlement Technologies” αναφέρει πως ο Kanye δεν θα αγοράσει την πλατφόρμα Parler. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής λόγος, αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι έχασε πολλά εκατομμύρια από όταν δημοσιεύσε tweets που εξυμνούσαν τον Χίτλερ.

Ο ίδιος ο Elon Musk έχει αναφέρει πολλές φορές ότι είναι υπέρμαχος της ελευθερίας λόγου και πως ήθελε να κάνει το Twitter, μια “δημόσια πλατεία”, όπου ο κόσμος θα εκφραζόταν ελεύθερα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Musk είπε ότι θα επαναφέρει τους λογαριασμούς που είχαν μπλοκαριστεί στο Twitter παρελθόν. Επίσης, αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι το Twitter σταματάει να εφαρμόζει την πολιτική παραπληροφόρησης για τον COVID-19, το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές ανησυχίες στην παγκόσμια κοινότητα της υγείας.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS