ΑρχικήUpdatesPixel Recorder 4.2: Η Google πρόσθεσε τα Speaker labels!

Pixel Recorder 4.2: Η Google πρόσθεσε τα Speaker labels!

Η Google πρόσθεσε στην έκδοση 4.2 της εφαρμογής Pixel Recorder τα Speaker labels αναγνωρίζοντας τους διαφορετικούς ομιλητές σε ένα ηχητικό.

Η Google ανακοίνωσε στην εκδήλωση Made by Google νωρίτερα φέτος ότι η εφαρμογή Recorder στις συσκευές Pixel θα μπορεί σύντομα να διακρίνει διαφορετικούς ομιλητές χάρη σε μια νέα λειτουργία. Η εταιρεία παρουσίασε τη χρήση μηχανικής μάθησης για τον αυτόματο εντοπισμό διαφορετικών ομιλητών και τη μεταγραφή των λέξεων κάθε ομιλητή ξεχωριστά. Η Google δήλωσε ότι αυτή η νέα λειτουργία θα διατεθεί στους χρήστες αργότερα φέτος, και φαίνεται ότι αυτή η στιγμή έφτασε επιτέλους.

Η έκδοση 4.2 του Pixel Recorder κυκλοφορεί σήμερα με ετικέτες ομιλητών (Speaker labels) που ανιχνεύουν και επισημαίνουν αυτόματα κάθε ομιλητή κατά την εγγραφή, ωστόσο η έκδοση αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ωστόσο από το Play Store.

Pixel Recorder 4.2: Η Google πρόσθεσε τα Speaker labels!
Pixel Recorder 4.2: Η Google πρόσθεσε τα Speaker labels!

Η Google αποθηκεύει προσωρινά τα φωνητικά μοντέλα στη συσκευή σας έως ότου ολοκληρώσει την επισήμανση των διαφορετικών ακουστικών πηγών του ηχητικού σας. Η εφαρμογή Pixel Recorder συνήθως διαγράφει αυτά τα αρχεία μέσα σε λίγα λεπτά, αν και οι ετικέτες κειμένου του ομιλητή παραμένουν στο κείμενό σας. Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τις εν λόγω ετικέτες κειμένου μόνοι σας.

Τα άτομα στην ηχογράφηση λαμβάνουν ετικέτες όπως Ομιλητής 1, 2 κ.ο.κ. Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε αυτά τα ονόματα σε ό,τι προτιμάτε. Υπάρχει επίσης ένα διαφορετικό εικονίδιο Material You για κάθε άτομο, το οποίο θα εμφανίζεται δίπλα στο όνομά του με διαφορετικά χρώματα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ετικέτες ομιλητών δεν θα λειτουργήσουν αν η “συσκευή σας είναι πολύ ζεστή”

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια του Google Play για το 2022

Εγκαταστήσαμε την έκδοση 4.2 του Pixel Recorder σε ένα Pixel 6 Pro και 7 Pro που τρέχει Android 13 QPR1 Beta 3.1 με μη αυτόματο τρόπο. Αφού κάνετε την ενημέρωση, θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις νέες λειτουργίες. Θα εμφανιστεί επίσης ένα κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία στο UI κατά την εγγραφή που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί γρήγορα τη λειτουργία Speaker labels ανάλογα με τις ανάγκες σας- επιπλέον, μπορείτε πάντα να την απενεργοποιήσετε εντελώς μέσω των ρυθμίσεων, αν αλλάξετε γνώμη αργότερα στην πορεία…

Οι ομιλητές αναγνωρίζονται αυτόματα σε πραγματικό χρόνο και το Pixel Recorder θα ξεκινά μια νέα γραμμή κάθε φορά που γίνεται αλλαγή πηγής ήχου. Αφού τελειώσουν οι χρήστες, έχουν στη διάθεσή τους ορισμένα εργαλεία επεξεργασίας του κειμένου.

Μόλις πατήσετε “Edit speaker labels” στη γραμμή εργαλείων, μπορείτε να πατήσετε το κείμενο και να επιλέξετε “Split from here”. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μετονομάσετε τους ομιλητές, να δημιουργήσετε νέους ή να αντιστοιχίσετε υπάρχοντες ομιλητές στο κείμενο.

Θα ήταν φανταστικό να συμπεριληφθούν οι ετικέτες των ομιλητών στο recorder.google.com για λόγους συνέπειας.

Δείτε επίσης: Google: Φέρνει το share των digital car keys στο Wallet

Στην τελευταία έκδοση Pixel Recorder 4.2 της Google, οι ρυθμίσεις μικροφώνου έχουν ενημερωθεί με μια νέα λειτουργία “Auto-detect” που μεταβαίνει αυτόματα σε ένα εξωτερικό μικρόφωνο ή μια συσκευή Bluetooth όταν είναι συνδεδεμένη.

Συνοψίζοντας, αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνα Google Pixel, είστε τυχεροί. Η εφαρμογή Pixel Recorder σε αυτά τα τηλέφωνα μπορεί να αναγνωρίζει τους διαφορετικούς ομιλητές κατά τη διάρκεια των ηχητικών εγγραφών και να βάζει ετικέτες για τον καθένα σε ένα αντίγραφο κειμένου. Αυτό διευκολύνει την ανασκόπηση των ηχητικών καταγραφών και την αναφορά σε συγκεκριμένα σημεία των συνομιλιών.

Πηγή: 9to5google.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS