ΑρχικήinetΗ Google τερματίζει το Duplex on the Web

Η Google τερματίζει το Duplex on the Web

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα τερματίσει το Duplex on the Web, το έργο της που παρείχε αυτοματισμούς AI στους πελάτες της.

Η Google τερματίζει το Duplex on the Web, το σύνολο των υπηρεσιών της με τεχνητή νοημοσύνη που περιελάμβανε την παραγγελία φαγητού και την αγορά κινηματογραφικών εισιτηρίων. Σύμφωνα με μια σημείωση σε μια σελίδα υποστήριξης της Google, οι λειτουργίες αυτοματοποίησης που ενεργοποιούνται από αυτήν δεν θα υποστηρίζονται πλέον από αυτόν τον μήνα.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο TechCrunch ότι το Duplex on the Web θα κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. “Καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία του Duplex, ανταποκρινόμαστε στα σχόλια που έχουμε ακούσει από χρήστες και προγραμματιστές σχετικά με το πώς να το κάνουμε ακόμα καλύτερο”, ανέφεραν μέσω email. “Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα κλείσουμε το Duplex on the Web και θα επικεντρωθούμε πλήρως στην πραγματοποίηση εξελίξεων τεχνητής νοημοσύνης στο Duplex voice technology που βοηθά ανθρώπους περισσότερο κάθε μέρα”

Δείτε επίσης: Google Play: Κακόβουλες εφαρμογές με 2 εκατομμύρια λήψεις

Η Google τερματίζει το Duplex on the Web
Η Google τερματίζει το Duplex on the Web

Η Google παρουσίασε το Duplex on the Web, απόρροια της τεχνολογίας Duplex για την αυτοματοποίηση κλήσεων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O 2019. Αρχικά, ήταν χρήσιμο μόνο για μερικά συγκεκριμένα πράγματα, όπως το άνοιγμα του ιστότοπου μιας αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών και η αυτόματη συμπλήρωση των απαραίτητων πληροφοριών για τον χρήστη. Έκανε παύση για να κάνει ερωτήσεις σχετικά με πράγματα όπως η επιλογή θέσεων. Αργότερα, το Duplex στο Web εξοπλίστηκε για να αλλάζει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης που είχαν παραβιαστεί σε παραβιάσεις δεδομένων. Επιπλέον, θα μπορούσε να βοηθήσει με τα online checkouts αγορών για τους δικτυακούς τόπους λιανικής πώλησης, τα check-in για πτήσεις για τους δικτυακούς τόπους αεροπορικών εταιρειών και την εύρεση εκπτώσεων για τους χρήστες.

Με το Duplex on the Web, μπορείτε να πείτε στο Google Assistant πράγματα όπως “Κλείσε μου ένα αυτοκίνητο από τη Hertz“. Στη συνέχεια θα ανοίξει τη σχετική ιστοσελίδα και θα συμπληρώσει τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως το όνομά σας, τις προτιμήσεις σας για το αυτοκίνητο, τις ημερομηνίες ταξιδιού και τον τρόπο πληρωμής (τα οποία συλλέγει από το Gmail και τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης του Chrome). Αν και η ανάπτυξη ήταν σταδιακή στην αρχή, έκτοτε επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει περισσότερες τοποθεσίες και συνεργάτες που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για συγκεκριμένες εργασίες. Το Android εξακολουθούσε να είναι η μόνη πλατφόρμα από την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Duplex on the Web– ωστόσο, στα τέλη του 2019 ο “Assistant in Chrome” έγινε διαθέσιμος και στο Chrome για συσκευές Android.

Μήπως η Google δυσκολεύτηκε πολύ να ανταποκριθεί στη ζήτηση του Duplex on the Web; Πιθανώς. Όπως προαναφέρθηκε στη σελίδα υποστήριξης της εφαρμογής, το Duplex χρησιμοποιούσε έναν ειδικό user agent που “εκπαιδεύονταν” ανιχνεύοντας ιστότοπους αρκετές φορές καθημερινά. Αυτή η διαδικασία επέτρεψε στα μοντέλα AI να κατανοήσουν πώς ήταν διαμορφωμένοι και λειτουργούσαν αυτοί οι ιστότοποι από τη σκοπιά του χρήστη- ωστόσο, ήταν πολύ χρονοβόρα και μπορούσε να διακοπεί εάν οι ιδιοκτήτες ιστότοπων επέλεγαν να εμποδίσουν την ευρετηρίαση του περιεχομένου τους.

Η Google τερματίζει το Duplex on the Web
Η Google τερματίζει το Duplex on the Web

Δείτε επίσης: Pixel Recorder 4.2: Η Google πρόσθεσε τα Speaker labels!

Η πρόσφατη έκθεση στο The Information περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδια της Google να επενδύσει λιγότερο στην ανάπτυξη του Google Assistant για συσκευές που δεν κατασκευάζονται από την Google, κάτι που ήταν πιθανότατα η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για ορισμένες επωνυμίες. Αυτές οι διακοπές χρήσης της υπηρεσίας έρχονται μετά την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Google και αυτών των ίδιων εμπορικών σημάτων, τα οποία ήδη αισθάνονταν ανήσυχα από αυτό που έβλεπαν ως αυξανόμενη παρέμβαση της Google μεταξύ αυτών και των πελατών τους.

Η απόφαση της Google να κλείσει το Duplex on the Web αναδεικνύει ορισμένους από τους περιορισμούς της τεχνολογίας AI όταν πρόκειται για εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών. Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα αυτού του είδους της τεχνολογίας να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με τους πελάτες, οι εταιρείες πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη τους περιορισμούς της πριν επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό σε τέτοιες λύσεις. Αν και αυτό μπορεί να είναι λυπηρό νέο για όσους χρησιμοποίησαν το Google Duplex on the Web, ελπίζουμε ότι αυτό θα δώσει μαθήματα για μελλοντικές τεχνολογίες που επιθυμούν να καλύψουν παρόμοιους ρόλους σε εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS