ΑρχικήinetNothing: Η startup του Carl Pei θέλει να ανταγωνιστεί την Apple στις...

Nothing: Η startup του Carl Pei θέλει να ανταγωνιστεί την Apple στις ΗΠΑ

Η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας Nothing του Carl Pei σχεδιάζει να εδραιωθεί στις ΗΠΑ και να ανταγωνιστεί την Apple και συγκεκριμένα το iPhone.

Nothing ΗΠΑ

Η νεοσύστατη επιχείρηση του Carl Pei – συνιδρυτή της κινεζικής εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων OnePlus – βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με αμερικανικούς carriers για την κυκλοφορία ενός νέου smartphone στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC.

Τον Ιούλιο, η Nothing παρουσίασε για πρώτη φορά το Phone (1), μια συσκευή mid-range με σχεδιασμό, χαρακτηριστικά και τιμή που αντιστοιχούσαν στο entry-level iPhone SE της Apple.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει λανσάρει το smartphone της μόνο στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία – όχι στην Αμερική ή τον Καναδά.

Δείτε επίσης: Android TV 13: Ήρθε με νέες βελτιστοποιήσεις για Android TV OS

Ο λόγος για τον οποίο δεν κυκλοφορήσαμε στις ΗΠΑ είναι επειδή χρειάζεται πρόσθετη τεχνική υποστήριξη, για την υποστήριξη όλων των carriers και των μοναδικών προσαρμογών τους που πρέπει να κάνουν πάνω από το Android“, εξήγησε ο Carl Pei σε συνέντευξή του στο CNBC. “Αισθανθήκαμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι πριν“.

Τώρα βρισκόμαστε σε συζητήσεις με ορισμένους carriers στις ΗΠΑ για να λανσάρουμε δυνητικά ένα μελλοντικό προϊόν εκεί“, δήλωσε ο Κινεζο-Σουηδός επιχειρηματίας.

Μεγάλες εταιρείες, όπως η Samsung, έχουν συνεργασίες με carriers στις ΗΠΑ, οπότε είναι πιο δύσκολο για νέες ή μικρές εταιρείες να τις ανταγωνιστούν.

Είναι σίγουρα μια αγορά όπου υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας. Και αν κυκλοφορήσουμε τα smartphone μας εκεί, είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχουμε σημαντική ανάπτυξη“, είπε ο ιδρυτής της Nothing.

Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν από 20 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 250 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Έχει επίσης διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της και ξεπερνά τους 400 υπαλλήλους. Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να μην είναι κερδοφόρα.

Δείτε επίσης: xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Ο στόχος είναι να είμαστε κερδοφόροι το 2024″, είπε ο Pei. “Δεν είμαστε κερδοφόροι αυτή τη στιγμή“.

Nothing vs Apple: Ο Carl Pei θέλει να ανταγωνιστεί το iPhone

Στις ΗΠΑ, ο Pei επιθυμεί να ανταγωνιστεί το iPhone της Apple, αλλά θα είναι δύσκολο έργο.

Υπάρχει μια πρόκληση με το Android, καθώς το iOS γίνεται όλο και πιο κυρίαρχο. Έχουν πολύ ισχυρό lock-in με το iMessage, με το AirDrop, ειδικά η Gen Z. Άρα αυτό είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για μένα“, είπε.

Μπορεί να υπάρξει μια στιγμή που η Apple θα έχει το 80% της συνολικής αγοράς και αυτό απλώς δεν αφήνει αρκετό χώρο στους κατασκευαστές που βασίζονται σε Android να συνεχίσουν να παίζουν“, είπε.

Ο Pei δήλωσε ότι συμπάσχει με τον Elon Musk, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter. Πρόσφατα, ο Musk εναντιώθηκε στην Apple σχετικά με τους περιορισμούς του App Store, καθώς και για τον “φόρο” 30% που απαιτεί για τις αγορές εντός εφαρμογής.

Nothing: Δυσκολίες

Σύμφωνα με τον Pei, η εταιρεία του αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην πώληση των προϊόντων της. Για παράδειγμα, αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα όταν προσέγγισε την Foxconn – τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Apple – για να βοηθήσει στην κατασκευή των τηλεφώνων της.

Δείτε επίσης: Fortnite down: Εκατομμύρια παίκτες έμειναν έξω από το παιχνίδι

Σύμφωνα με τον Pei, η Foxconn επέλεξε να μην συνεργαστεί με την Nothing λόγω των προηγούμενων αποτυχιών startups στον κλάδο των smartphones.

Κάθε κατασκευαστής startup έχει συνεργαστεί με τη Foxconn“, είπε ο Pei. “Όμως όταν ήρθε η σειρά μας, είπαν όχι γιατί κάθε startup που δούλεψε μαζί τους απέτυχε. Και με κάθε αποτυχία, η Foxconn έχανε χρήματα και δεν ήταν σε θέση να αναπληρώσει το κόστος“.

Nothing Carl Pei

Οι περιορισμοί του Covid σε όλο τον κόσμο παρουσίασαν επίσης ένα σημαντικό εμπόδιο για την Nothing του Carl Pei. Στην Ινδία, όπου η Nothing παράγει τα τηλέφωνά της, οι μηχανικοί δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και να ταξιδέψουν λόγω των περιορισμών, με τον Pei να λέει ότι η εταιρεία έπρεπε να διαχειρίζεται το εργοστάσιό της από απόσταση.

Παρά τις δυσκολίες, η Nothing έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο προϊόντα μέχρι σήμερα παγκοσμίως, με τα ακουστικά Ear (1) να φτάνουν τις 600.000 πωλήσεις και το Phone (1) τις 500.000.

Η επιχείρηση είναι ακόμα μικρή και δυστυχώς αντιμετωπίζει ένα δυσοίωνο οικονομικό μέλλον, όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες τους.

Λίγα λόγια για τη Nothing

Η Nothing Technology Limited είναι κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης με έδρα το Λονδίνο, Αγγλία. Ιδρύθηκε από τον Carl Pei. Οι επενδυτές στην εταιρεία περιλαμβάνουν τον εφευρέτη του iPod, Tony Fadell, τον συνιδρυτή του Twitch, Kevin Lin, τον CEO του Reddit, Steve Huffman, και τον YouTuber Casey Neistat. Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε την Teenage Engineering ως ιδρυτικό συνεργάτη, που είναι κυρίως υπεύθυνη για το design της μάρκας και τα προϊόντα της. Το πρώτο προϊόν της Nothing “ear (1)” κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου 2021.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS