ΑρχικήgamingMicrosoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation

Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation

H Microsoft επιβεβαίωσε ότι προσέφερε ένα 10ετές συμβόλαιο στην Sony για να κρατήσει το franchise Call of Duty στο PlayStation. Η είδηση αυτή αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό αλλά και σκεπτικισμό από τους παίκτες σε όλο τον κόσμο 

Σε ένα άρθρο σχετικά με τη συμφωνία που δημοσιεύθηκε στη Wall St Journal, ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith υποσχέθηκε ότι το 10ετές συμβόλαιο COD θα είναι “νομικά δεσμευτικό για τις ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση” – περιοχές όπου η εταιρεία είχε πρόβλημα να εγκρίνει την εξαγορά της χωρίς να κάνει κάποιου είδους συμβιβασμούς.

Το άρθρο αναφέρεται στα ίδια πλεονεκτήματα της συμφωνίας που η Microsoft έχει δηλώσει πολλές φορές – θα ήταν καλό για τους καταναλωτές και τους προγραμματιστές παιχνιδιών και ότι η Microsoft υστερεί σε μια αγορά όπου το PlayStation της Sony και το Nintendo Switch κυριαρχούν.

Όσον αφορά τη Sony, ο Smith δήλωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία του PlayStation “αναδείχθηκε ως ο πιο δυνατός πολέμιος” – κάτι που φαίνεται λογικό να ισχυρίζεται.

“Η Sony είναι εξίσου ενθουσιασμένη με αυτή τη συμφωνία όπως ήταν η Blockbuster όταν το Netflix άρχισε να απογειώνεται”, έγραψε ο Smith, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Sony ότι η Microsoft θα σταματούσε ξαφνικά να υποστηρίζει το Call of Duty στην πλατφόρμα της. Το χαρακτήρισε “οικονομικά παράλογο” και “καταστροφικό για το Call of Duty franchise και το ίδιο το Xbox, εξοργίζοντας εκατομμύρια gamers”.

Δείτε επίσης: Microsoft account: 7 βασικές συμβουλές ασφαλείας

Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation
Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation

Ο Smith έκλεισε το άρθρο του με ένα κάλεσμα για δράση, λέγοντας: “Σκεφτείτε πόσο καλύτερο είναι να κάνετε streaming μια ταινία από τον καναπέ σας παρά να πάτε στο Blockbuster. Θέλουμε να φέρουμε το ίδιο είδος καινοτομίας στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών”

Χθες το βράδυ, ένα άλλο άρθρο που υποστηρίζει τη Microsoft δημοσιεύθηκε στο The Hill. Αυτή τη φορά, ο συγγραφέας ήταν ο Chris Shelton, πρόεδρος του συνδικάτου Communications Workers of America.

Επιπλέον, ο Shelton υποστήριξε την έγκριση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. Επιπλέον, έγραψε ότι αυτό θα ήταν μια καλή είδηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον Shelton, η Microsoft έχει ήδη συμφωνήσει σε μια “συμφωνία εργασιακής ουδετερότητας” – που σημαίνει ότι τα στελέχη της δεν θα παρεμποδίσουν τις προσπάθειες των εργαζομένων να συνδικαλιστούν. Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα η Activision στο παρελθόν.

Είναι ασφαλώς αξιοσημείωτο ότι, από όλες τις ημέρες, σήμερα ανακοινώθηκε ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Zenimax, που ανήκει στη Microsoft, συνδικαλίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ο Shelton συνέχισε να χαρακτηρίζει την αντίθεση της Sony στη συμφωνία με τη Microsoft ως απειλή γι’ αυτό, χαρακτηρίζοντάς την ως “έντονη αντίθεση συμφερόντων”.

Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation
Microsoft: Συμβόλαιο για να μείνει το Call Of Duty στο Playstation

“Εάν η συγχώνευση εγκριθεί και η συμφωνία εργασίας με τη Microsoft τεθεί σε ισχύ, οι εργαζόμενοι στην Activision Blizzard που αγωνίζονται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και άλλων κακών συνθηκών εργασίας θα έχουν επιτέλους φωνή στη δουλειά τους. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να διαμορφώσουν τις συνθήκες εργασίας σε ολόκληρο τον κλάδο. Επιπλέον, οι παίκτες που μιλούν για τα συμφέροντα των καταναλωτών θα έχουν πλέον συμμάχους μέσα σε μια εταιρεία που έχει πραγματική προστασία γι’ αυτούς”, αναφέρει ο Shelton.

Δείτε επίσης: Η Sony δεν περιμένει την κυκλοφορία Playstation 6 πριν το 2027

“Σε περίπτωση που η συγχώνευση αποτύχει, η Sony θα παραμείνει ηγέτης του κλάδου με κερδοφόρα θέση. Οι σχέσεις εξουσίας στον κλάδο των videogames για την εργασία θα παραμείνουν αμετάβλητες και οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν να δουν αν οι συνδρομητικές υπηρεσίες θα εξελιχθούν σε μια βιώσιμη επιλογή”

Ο Shelton έκλεισε με ένα υψηλό σημείωμα, συγχαίροντας την επικεφαλής της FTC Lina Khan – η οποία χθες κατονομάστηκε σε μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι η επιτροπή είναι πλέον πιθανό να τείνει προς την έγκριση της εξαγοράς της Activision από τη Microsoft ύψους 68,7 δισ. δολαρίων.

“Ήρθε η ώρα να σφραγίσουμε τη συμφωνία, όχι να την διαλύσουμε”, υποστήριξε ο Shelton. Aυτό φαίνεται όλο και πιο πιθανό.

Η είδηση ότι η Microsoft προσέφερε στην Activision Blizzard ένα δεκαετές συμβόλαιο για το Call of Duty είναι συναρπαστική τόσο για τους κατόχους του Playstation όσο και για τους οπαδούς του Xbox. Αυξάνει την πρόσβαση για τους κατόχους του Playstation, ενώ δίνει στη Microsoft την ευκαιρία να επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλειά της στον κλάδο του gaming. 

Πηγή: eurogamer.net

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS