ΑρχικήinetTim Cook: Η Apple θα χρησιμοποιεί chip παραγόμενα στην Arizona

Tim Cook: Η Apple θα χρησιμοποιεί chip παραγόμενα στην Arizona

Σε μια εκδήλωση στην Αριζόνα την Τρίτη, ο CEO της Apple Tim Cook επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα αγοράζει chip που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο πρόεδρος της χώρας Joe Biden.

Ο Cook ανακοίνωσε ότι η Apple θα αγοράζει επεξεργαστές από ένα νέο εργοστάσιο στην Αριζόνα, σύμφωνα με ένα βίντεο της εκδήλωσης.

Ο Cook εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα που έφτιαξε αυτά τα τσιπ στην Αμερική, κάνοντας λόγο για “μια απίστευτα σημαντική στιγμή”

“Όπως όλοι γνωρίζετε, συνεργαζόμαστε με την TSMC για την παραγωγή των τσιπ που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας που πωλούνται παγκοσμίως”, δήλωσε ο Cook στην ομιλία του. “Περιμένουμε με ανυπομονησία να επεκτείνουμε αυτή τη σχέση στο μέλλον, καθώς η TSMC εδραιώνει ισχυρότερες ρίζες εδώ στην Αμερική”

Τα εργοστάσια τσιπ θα ανήκουν και θα λειτουργούν από την παγκοσμιοποιημένης ιδιοκτησίας Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – τη μεγαλύτερη εταιρεία χυτηρίων με πάνω από το μισό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς. Η TSMC παράγει επεξεργαστές για τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Apple, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν σε προϊόντα όπως τα iPhones, τα iPads και τα Mac. Η TSMC σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή τσιπ στην πολιτεία κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Τα εργοστάσια θα είναι ειδικά για την παραγωγή τσιπ 4 νανομέτρων και 3 νανομέτρων, τα οποία χρησιμοποιούν οι επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και οι σειρές A και M της Apple.

“Αυτή είναι μόνο η αρχή”, δήλωσε ο Cook. “Σήμερα, συγχωνεύουμε την εμπειρία της TSMC με την απαράμιλλη δημιουργικότητα των Αμερικανών εργαζομένων. Επενδύουμε σε ένα ισχυρότερο μέλλον φυτεύοντας τον σπόρο μας στην έρημο της Αριζόνα. Και η Apple έχει την τιμή να συμβάλλει στην ανάπτυξή της”

“Η Apple συνήθιζε να αγοράζει όλα τα πρωτοποριακά τσιπ της από άλλες χώρες, αλλά τώρα πρόκειται να φέρει μεγαλύτερο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού της πίσω στην πατρίδα της”, δήλωσε ο Μπάιντεν. “Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι”

Επειδή η TSMC παράγει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της στην Ταϊβάν, οι νομοθέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το αν θα μπορούσαν να βασιστούν στον εφοδιασμό τους αν η Κίνα αποφάσιζε να εισβάλει ή αν προέκυπταν άλλα περιφερειακά προβλήματα. Εταιρείες όπως η Nvidia και η Apple , οι οποίες σχεδιάζουν τα δικά τους τσιπ, αναθέτουν την κατασκευή σε εταιρείες όπως η TSMC και η Samsung Foundry.

Δείτε επίσης: Κυκλοφορεί η δυνατότητα καραόκε Apple Music Sing

Tim Cook: Η Apple θα χρησιμοποιεί chip παραγόμενα στην Arizona
Tim Cook: Η Apple θα χρησιμοποιεί chip παραγόμενα στην Arizona

Επιδοτώντας εν μέρει τα εργοστάσια στην Αριζόνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέγραψε νωρίτερα φέτος το νόμο CHIPS and Science Act, ο οποίος περιλάμβανε κίνητρα δισεκατομμυρίων δολαρίων για εταιρείες που δημιουργούν τσιπ εντός των ΗΠΑ.

Την Τρίτη, η TSMC ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο εργοστάσια στην Αριζόνα. Η πρώτη εγκατάσταση, που βρίσκεται στο Φοίνιξ, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι το 2024. Εν τω μεταξύ, το δεύτερο εργοστάσιο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2026, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Τα εργοστάσια της TSMC θα παράγουν 600.000 chips ετησίως όταν λειτουργήσουν πλήρως. Αυτό είναι αρκετό για να καλύψει την ετήσια ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο.

Τα εργοστάσια της TSMC στις ΗΠΑ θα παράγουν ένα μικρό κλάσμα της συνολικής παραγωγής της εταιρείας- το 2020, η TSMC κατασκεύασε 12 εκατομμύρια πλακέτες παγκοσμίως.

Η AMD σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα εργοστάσια της TSMC στην Αριζόνα, όπως δήλωσε η CEO Lisa Su σε παρουσίαση την Τρίτη.

Η πράξη CHIPS αναμένεται να επιδοτήσει τα νέα εργοστάσια της αμερικανικής εταιρείας τσιπ Intel στην Αριζόνα και το Οχάιο.

Tim Cook: Η Apple θα χρησιμοποιεί chip παραγόμενα στην Arizona
Tim Cook: Η Apple θα χρησιμοποιεί chip παραγόμενα στην Arizona

Δείτε επίσης: Η Apple επεκτείνει το self-repair πρόγραμμα στην Ευρώπη

Σε σύγκριση με την TSMC, οι τρέχουσες κατασκευαστικές ικανότητες της Intel είναι λιγότερο προηγμένες, καθιστώντας την λιγότερο ιδανική επιλογή για τις εταιρείες που θέλουν τα ταχύτερα τσιπ.

Η επιστροφή της παραγωγής τσιπ στην πατρίδα είναι ένας μόνο τρόπος με τον οποίο η Apple αυξάνει την παρουσία της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από τη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, η κίνηση αυτή δίνει επίσης στην Apple μεγαλύτερο έλεγχο στην αλυσίδα εφοδιασμού της, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα προϊόντων που κυκλοφορούν ταχύτερα από ποτέ.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS