ΑρχικήinetTwitter: Ο Musk αντικαθιστά αρκετά μέλη της νομικής ομάδας

Twitter: Ο Musk αντικαθιστά αρκετά μέλη της νομικής ομάδας

Ο Musk και η ομάδα του έχουν αναφέρει τα οφέλη της μη καταβολής μισθών στα χιλιάδες άτομα που έχουν παραιτηθεί από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Twitter, όταν υπήρχαν περίπου 7.500 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Παρόλο που ο Musk και οι σύμβουλοί του είχαν σκεφτεί να μη δώσουν αποζημίωση όταν συζητούσαν τις περικοπές στα τέλη Οκτωβρίου, η εταιρεία αποφάσισε αργότερα ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα λάβουν τουλάχιστον δύο μηνιαίες αποδοχές και μία μηνιαία αποζημίωση. Οι μισθοί θα καταβάλλονται σύμφωνα με την ομοσπονδιακή και κρατική εργατική νομοθεσία.

Δείτε επίσης: Insider Intelligence: Το Twitter θα χάσει 32 εκατομμύρια χρήστες

Twitter

Η ομάδα του Musk συζητά τώρα αν θα πρέπει να πληρώσει κάποιους από αυτούς τους μήνες ή να αντιμετωπίσει αγωγές από δυσαρεστημένους πρώην υπαλλήλους, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Πέντε άτομα δήλωσαν ότι αρκετοί πρώην υπάλληλοι του Twitter δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα επίσημο έγγραφο που να σημειώνει την αποχώρησή τους από την εταιρεία. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Musk αρνήθηκε να καταβάλει το πακέτο αποχώρησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στα εν λόγω στελέχη με την αιτιολογία ότι απολύθηκαν “για σημαντικό λόγο“.

Η ομάδα του Musk προσπαθεί επίσης να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμφωνίας μίσθωσης με το Twitter, καθώς το Twitter μειώνει το μέγεθός του. Αρκετές εταιρείες επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων, όπως η Shorenstein (στην οποία ανήκουν τα κτίρια στο Σαν Φρανσίσκο όπου εδρεύει το Twitter), έχουν υποβάλει καταγγελίες κατά της εταιρείας.

Το Twitter έχει επίσης αρχίσει να βγάζει σε δημοπρασία προμήθειες γραφείου, βιομηχανικό εξοπλισμό κουζίνας και ηλεκτρονικά είδη από τη βάση του στο Σαν Φρανσίσκο, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα. Ο Musk συνέχισε να μειώνει το προσωπικό και τους διευθυντές, συμπεριλαμβανομένων των Nelson Abramson (παγκόσμιος επικεφαλής υποδομών του Twitter) και Alan Rosa (παγκόσμιος επικεφαλής τεχνολογίας πληροφοριών και αντιπρόεδρος ασφάλειας).

Δείτε ακόμα: Twitter: Νέα ενημέρωση για την πρόσφατη διαρροή δεδομένων
Musk

Το βράδυ της Κυριακής, ο Musk έστειλε δύο emails στους υπαλλήλους του Twitter με συμβουλές για το πώς πρέπει να δουλέψουν για εκείνον, τις οποίες είχε ήδη μοιραστεί με τους υπαλλήλους της SpaceX και της Tesla. Στα μηνύματα ο Musk εστιάζει: στο ένα σε μία κοσμοθεωρία που βασίζεται στη διδασκαλία του Αριστοτέλη ότι η αναγωγή των πραγμάτων στις βασικές αρχές τους μπορεί να βοηθήσει στη λήψη δύσκολων αποφάσεων. Στο άλλο μήνυμα είναι κατά της ύπαρξης ιεραρχιών στους χώρους εργασίας.

Τη Δευτέρα, το Twitter έστειλε ειδοποίηση στο Συμβούλιο Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας – μια συμβουλευτική ομάδα που σχηματίστηκε το 2016 – ότι θα διαλυθεί άμεσα. Το συμβούλιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει το Twitter να ξεπεράσει τα δύσκολα προβλήματα ασφαλείας και τα ζητήματα περιεχομένου. Το συμβούλιο απαρτιζόταν από οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και οργανώσεις που επικεντρώνονται στην ασφάλεια των παιδιών.

Δείτε επίσης: Το Twitter κατάργησε το Trust and Safety Council

Ο Musk έχει επικριθεί πολλές φορές για τις απολήσεις που έχει πραγματοποιήσει από τότε που απέκτησε το Twitter. Επιπλέον,πολλοί από τους υπευθύνους που έφυγαν, γνώριζαν καλά την εταιρεία και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετοπίσει και ήταν σίγουρα σηματικά στελέχη της. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που ο Musk προσπάθησε να επαναπροσλάβει μερικούς από τους ανθρώπους που είχε απολύσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS