ΑρχικήinetΝέοι κανόνες για την κατάχρηση του deep synthesis και deepfake

Νέοι κανόνες για την κατάχρηση του deep synthesis και deepfake

Η Κίνα θέτει βασικούς κανόνες για να αποτρέψει την κατάχρηση της τεχνολογίας deep synthesis, συμπεριλαμβανομένου του deepfake και της εικονικής πραγματικότητας (VR).

Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί αυτές τις υπηρεσίες πρέπει να επισημαίνει τις εικόνες/βίντεο ανάλογα και να αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για δραστηριότητες που παραβιάζουν τους τοπικούς κανονισμούς. Σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ο νέος νόμος απαιτεί από οποιονδήποτε προσφέρει τεχνολογία και υπηρεσίες deep synthesis, συμπεριλαμβανομένων των deepfakes και της εικονικής πραγματικότητας, να το επισημαίνει σε αυτές τις εικόνες ή τα βίντεο αναλόγως.

Δείτε επίσης: Το TikTok δοκιμάζει ένα full screen mode για οριζόντια βίντεο

Κινα deepfake κανόνες
Stallone & Schwarzenegger στη θέση των John C. Reilly & Will Ferrell

Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής αλλά και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας έκαναν μια κοινή δήλωση όπου θα επιβάλλετε κατά τη χρήση τεχνολογίας και υπηρεσιών deep synthesis όπως το deepfake να αναφέρεται η χρήση αυτού ξεκάθαρα, ώστε να μην μπερδευτεί κάποιος και τα περάσει για πραγματικές πληροφορίες.

Με το ξεκίνημα, οι κυβερνητικές υπηρεσίας ανέφεραν πως οι νέοι κανόνες θα στοχεύουν στην προστασία της εθνικής ασφάλειας και των βασικών κοινωνικών αξιών της χώρας καθώς και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των πολιτών και των οργανισμών.

Σημείωσαν ότι ενώ η τεχνολογία σύνθεσης είχε βελτιώσει το user experience (UX), χρησιμοποιήθηκε επίσης για την πλαστοπροσωπία και τη διάδοση ψευδών και συνάμα επιβλαβών πληροφοριών που αμαυρώνουν τη φήμη των θυμάτων. Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική σταθερότητα. Πρόσθεσαν ότι οι κανονισμοί είναι απαραίτητοι για την ελαχιστοποίηση τέτοιων κινδύνων και την προώθηση της «υγιεινής» ανάπτυξης της νέας τεχνολογίας.

Οι βασικοί κανόνες θα τυποποιούσαν επίσης την ανάπτυξη υπηρεσιών deep synthesis και θα διασφάλιζαν ότι είναι σύμφωνες με τους σχετικούς κανονισμούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας περί ασφάλειας δεδομένων και προστασίας προσωπικών πληροφοριών.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για την τεχνολογία που χρησιμοποιεί deep learning, εικονική πραγματικότητα και άλλους συνθετικούς αλγόριθμους για τη δημιουργία: κειμένου, εικόνων, βίντεο, ήχου και εικονικών σκηνών, ακόμα και της μετατροπής κειμένου σε ομιλία, επεξεργασίας φωνής, χειρισμού χειρονομιών, ψηφιακής προσομοίωσης και 3D ανακατασκευής.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Musk αντικαθιστά αρκετά μέλη της νομικής ομάδας

Κινα deepfake κανόνες

Εκτός από τη χρήση υπηρεσιών deep synthesis για την παραγωγή και τη διάδοση πληροφοριών όπου και απαγορεύεται από τους τοπικούς νόμους, οι νέοι κανονισμοί περιγράφουν επίσης την ανάγκη εφαρμογής ενός συστήματος ελέγχου της πραγματικής ταυτότητας καθώς και άλλων συστημάτων διαχείρισης, όπως εγγραφή χρηστών, τον αλγόριθμο αναθεώρησης μηχανισμών, ασφάλεια δεδομένων, αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και αναθεώρηση δεοντολογίας. Επιπλέον, πρέπει να θεσπιστούν τεχνικά μέτρα ασφαλείας.

Αυτοί οι κανόνες διαχείρισης και οι συμφωνίες παροχής υπηρεσιών πρέπει να γνωστοποιηθούν. Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμούς για την έγκαιρη αντιμετώπιση φημών, εάν η χρήση υπηρεσιών deep synthesis χρησιμοποιηθεί για τη δημοσίευση ή τη διάδοση ψευδών πληροφοριών θα πρέπει να ενημερωθούν και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS