ΑρχικήinetTwitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό που ήταν αφιερωμένος στην παρακολούθηση της τοποθεσίας του ιδιωτικού τζετ του Elon Musk.

Τον λογαριασμό, @ElonJet, διαχειριζόταν ο φοιτητής κολεγίου της Φλόριντα Jack Sweeney και είχε συγκεντρώσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο ακόλουθους. Παρακολουθούσε την τοποθεσία του αεροπλάνου του Elon Musk χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσης και φαίνεται να έχει ανασταλεί το πρωί της Τετάρτης.

Δεν είναι σαφές τι οδήγησε συγκεκριμένα στην αναστολή του λογαριασμού, αλλά ο Sweeney επιβεβαίωσε στο CNN το πρωί της Τετάρτης ότι ο λογαριασμός είχε αποκλειστεί. Μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός μηνύματος που έλαβε από το Twitter που έγραφε: «Μετά από προσεκτικό έλεγχο, αποφασίσαμε ότι ο λογαριασμός σας παραβίαζε τους κανόνες του Twitter. Ο λογαριασμός σας έχει τεθεί σε οριστική αναστολή.”

Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk
Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

Η τελευταία ανάρτηση του λογαριασμού έδειξε το τζετ του Musk να απογειώνεται από το Όκλαντ της Καλιφόρνια τη Δευτέρα και να προσγειώνεται στο Λος Άντζελες 48 λεπτά αργότερα.

Ο 20χρονος είπε στο CNBC ότι ξεκίνησε τον λογαριασμό τον Ιούνιο του 2020 επειδή ήταν θαυμαστής της δουλειάς του Elon Musk στην Tesla και SpaceX όπου είναι Διευθύνων Σύμβουλος και των δύο εταιρειών.

Δείτε επίσης: Insider Intelligence: Το Twitter θα χάσει 32 εκατομμύρια χρήστες

«Ακόμα και τώρα, το αυτοκίνητο των ονείρων μου είναι σίγουρα ένα Tesla», είπε ο Sweeney.

Ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο και έχει εκφράσει τις προσπάθειές του να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου στον ιστότοπο. Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Elon Musk ισχυρίστηκε ότι ήταν τόσο ένθερμος υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου που δεν θα απαγόρευε τον λογαριασμό Twitter παρακολούθησης αεροπλάνου, τον οποίο αποκάλεσε «άμεσο κίνδυνο προσωπικής ασφάλειας».

Εσωτερικά, ωστόσο, οι υπάλληλοι του Twitter μπορεί να έχουν λάβει διαφορετικές οδηγίες. Ο Sweeney μοιράστηκε ένα νήμα από tweets στις 10 Δεκεμβρίου υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός του είχε γίνει shadow ban, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσβαση του λογαριασμού είναι σκόπιμα περιορισμένη.

Είπε ότι ένας υπάλληλος του έστειλε ένα στιγμιότυπο οθόνης του αντιπροέδρου της εταιρείας του Trust and Safety Council του Twitter, ζητώντας να τοποθετηθεί έντονο φιλτράρισμα ορατότητας στο @ElonJet. Το Trust and Safety Council διαλύθηκε τη Δευτέρα.

Αλλά στις 12 Δεκεμβρίου, ο Sweeney είπε σε ένα tweet ότι φαινόταν ότι ο λογαριασμός @ElonJet δεν ήταν πλέον κρυφός ή απαγορευμένος «με κανέναν τρόπο».

Δείτε επίσης: Twitter: Νέα ενημέρωση για την πρόσφατη διαρροή δεδομένων

Ως αποτέλεσμα, ο Sweeney είπε ότι ήταν έκπληκτος που βρήκε τον λογαριασμό Twitter του σε αναστολή την Τετάρτη, ειδικά επειδή ο Elon Musk είπε ότι δεν θα το έκανε. Είπε στο CNBC ότι ο Musk είχε προηγουμένως προσφερθεί να του πληρώσει 5.000 δολάρια για να καταργήσει τον λογαριασμό επειδή ήταν κίνδυνος για την ασφάλεια.

“Τελικά, το τελευταίο μήνυμα από αυτόν ήταν «Δεν αισθάνομαι σωστό να το καταρρίψω»”, είπε ο Sweeney.

Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk
Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

Ο Sweeney έχει επίσης λογαριασμούς Twitter αφιερωμένους στην παρακολούθηση των ιδιωτικών πτήσεων άλλων δημοσίων προσώπων όπως ο Bill Gates, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump και ο Meta CEO Mark Zuckerberg.

Ο λογαριασμός του Sweeney στο Instagram που είναι αφιερωμένος στην παρακολούθηση του Elon Musk φαίνεται να είναι ακόμα ενεργός.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS