ΑρχικήinetSpaceX: Η Starlink έχει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές

SpaceX: Η Starlink έχει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές

Starlink SpaceX

Η SpaceX ανακοίνωσε ότι ο πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών διαδικτύου Starlink έχει πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο ενεργούς συνδρομητές, παρά τα προβλήματα και τις αντιπαραθέσεις που έχει προκαλέσει ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, σε σχέση με νέο του απόκτημα, το Twitter. Οι αμφιλεγόμενες ενέργειές του σε σχέση με το Twitter, φαίνεται πως δεν εμπόδισαν τους ανθρώπους να εγγραφούν στον ISP του.

Η Starlink έχει πλέον περισσότερους από 1.000.000 ενεργούς συνδρομητές — ευχαριστούμε όλους τους πελάτες και τα μέλη της ομάδας Starlink που συνέβαλαν σε αυτό το ορόσημο“, έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της SpaceX στο Twitter.

Δείτε επίσης: SpaceX: Δείτε την δοκιμή του πρωτότυπου πυραύλου Starship!

Ο Caleb Henry, ανώτερος αναλυτής του δορυφορικού και διαστημικού τομέα στην Quilty, σημείωσε ότι “με αυτόν τον ρυθμό, η Starlink απέχει μερικούς μόνο μήνες από το να επισκιάσει την Hughes, ως τον μεγαλύτερο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών“.

Αν και αυτό θεωρείται γενικά καλό νέο, η αύξηση των συνδρομητών της υπηρεσίας Starlink μπορεί να μην είναι καλή για τους υπάρχοντες πελάτες. Σύμφωνα με έκθεση του Σεπτεμβρίου από την Ookla, οι μέσες ταχύτητες download της Starlink έχουν μειωθεί από το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε κάθε χώρα που παρακολουθεί η εταιρεία μέτρησης ταχύτητας Διαδικτύου.

Αυτές οι μειώσεις ταχύτητας κυμαίνονταν από 9 έως 54%, με την Ookla να σημειώνει ότι πιθανότατα οφείλεται στη δυσκολία της υποδομής της Starlink να ανταπεξέλθει λόγω της αυξανόμενης βάσης συνδρομητών του. Η υπηρεσία είχε ήδη πάνω από 400.000 χρήστες τον Μάιο, ενώ οι πτώσεις της τιμής τον Αύγουστο μπορεί να δελέασε ακόμη περισσότερους να εγγραφούν.

Δείτε επίσης: SpaceX: Ο Elon Musk εκτόξευσε λιχουδιές στο διάστημα

Η SpaceX ανακοίνωσε, επίσης, τον Αύγουστο ότι θα ξεκινήσει συνεργασία με την T-Mobile, η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να συνδέονται απευθείας με τους δορυφόρους Starlink. Η δοκιμή beta έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2023, και αν είναι επιτυχής, αυτό σίγουρα θα προσθέσει περισσότερους ανθρώπους στη βάση χρηστών του Starlink.

Η SpaceX προφανώς γνωρίζει την πτώση των ταχυτήτων της υπηρεσίας Starlink και έχει λάβει μέτρα για να μειώσει τη χρήση και τις προσδοκίες των πελατών. Στη νέα πολιτική της SpaceX για τη “δίκαιη χρήση” που θεσπίστηκε τον περασμένο μήνα, αναφέρεται ότι οι πελάτες που υπερβαίνουν ορισμένα όρια δεδομένων κατά τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου χρέωσής τους θα έχουν πλέον μειωμένη ταχύτητα στο διαδίκτυο – δηλαδή, σκόπιμη επιβράδυνση. Οι καταναλωτές θα πρέπει στη συνέχεια να καταβάλλουν πρόσθετα τέλη για να επανακτήσουν τις αρχικές τους ταχύτητες.

Starlink συνδρομητές
SpaceX: Η Starlink έχει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές

Η SpaceX σκοπεύει να εκτοξεύσει τη δεύτερη γενιά δορυφόρων της πριν από το τέλος του 2022, γεγονός που θα συμβάλει στην ανακούφιση της συμφόρησης. Ωστόσο, πιθανότατα θα προκαλέσει επίσης περισσότερους πονοκεφάλους στους αστρονόμους που ήδη ανησυχούν για τη ρύπανση του νυχτερινού ουρανού από τους πολλούς δορυφόρους της SpaceX. Η SpaceX έχει επί του παρόντος πάνω από 3.000 δορυφόρους σε τροχιά και σχεδιάζει να εκτοξεύσει συνολικά 42.000. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 12.000.

Δείτε επίσης: Η SpaceX παρουσιάζει την υπηρεσία internet για αεροπλάνα Starlink Aviation

H SpaceX δημιούργησε την υπηρεσία Starlink για να προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να απολαμβάνουν γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς να βασίζονται σε παραδοσιακές υποδομές.

Πηγή: mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS