ΑρχικήGamingΤο JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σφάλμα design

Το JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σφάλμα design

Μια έρευνα του Which? αποκάλυψε ότι το φαινόμενο του JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σχεδιαστικό σφάλμα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ενδελεχή έρευνα της βρετανικής ομάδας καταναλωτών Which?, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το περιβόητο φαινόμενο JoyCon drift του Nintendo Switch μπορεί να οφείλεται σε εγγενή σχεδιαστικά προβλήματα και όχι σε τακτική φθορά.

Από αυτούς που ανέφεραν JoyCon drift, περίπου η πλειοψηφία (57%) δήλωσε ότι τα προβλήματα αυτά εκδηλώθηκαν μέσα στον πρώτο χρόνο από την απόκτηση της παιχνιδομηχανής τους.

Με τα μακροχρόνια προβλήματα που υπάρχουν, πολλοί άνθρωποι έχουν καταφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσουν λύσεις ή να εκφράσουν τα παράπονά τους. Μόνο στο TikTok, τα tutorials που καθοδηγούν τους χρήστες για το πώς να επισκευάσουν και να αποσυναρμολογήσουν το Joy-Con έχουν συγκεντρώσει αμέτρητες προβολές!

Δείτε επίσης: Το Super Nintendo World στο Hollywood ανοίγει στις 17 Φεβρουαρίου 2023

Το JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σφάλμα design
Το JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σφάλμα design

Ένας χρήστης του Twitter εξέφρασε: “Το ποσό του JoyCon drift γίνεται αστρονομικό!”.

Ενώ ένας άλλος παραπονέθηκε: “Είμαι τόσο απογοητευμένος- αγόρασα πρόσφατα ένα χειριστήριο Switch και ήδη υποφέρει από το περιβόητο πρόβλημα JoyCon drift

Η ομάδα Which? συγκέντρωσε πρόσφατα πέντε κλασικές κονσόλες Nintendo Switch με χειριστήρια Joy-Con από διάφορους καταναλωτές, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να επιλύσουν τα αναφερόμενα προβλήματα μετακίνησης στις συσκευές τους που αγοράστηκαν μεταξύ 2017 και 2019.

Μετά την ανάλυση των πλαστικών circuit boards του Joy-Con, οι ερευνητές ανακάλυψαν αξιοσημείωτη φθορά στα σημεία επαφής του ολισθητήρα του joystick, μετά από μήνες χρήσης. Αυτού του είδους η ζημιά οδηγεί σε JoyCon drift και μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική για τους παίκτες.

Επιπλέον, ανακαλύφθηκαν σκόνη και άλλες ακαθαρσίες στο εσωτερικό των εξαρτημάτων του Switch, παρά τις προσπάθειες της Nintendo να το διατηρήσει στεγανό. Επιπλέον, η Which? ήταν αντίθετη με τον τρόπο που η Nintendo αντιμετώπισε την κατάσταση καθώς και με την αντίδρασή της απέναντι στους πελάτες που αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Ο οργανισμός παρακαλεί τη Nintendo να ανταμείψει όλους τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου που μπορούν να πιστοποιήσουν ότι αγόρασαν ένα ανταλλακτικό Joy-Con λόγω των μετατοπίσεων από το 2017, είτε με επιστροφή χρημάτων είτε με αποζημίωση. Θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ώστε όλοι να γνωρίζουν το ζήτημα.

Το JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σφάλμα design
Το JoyCon drift στα Nintendo Switch οφείλεται σε σφάλμα design

Σε απάντηση, η Nintendo έχει επιβάλει μια πολιτική για την αντικατάσταση ή επισκευή όλων των Joy-Cons που έχουν υποστεί μετατόπιση από το 2017. Η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται χωρίς κόστος.

Μετά την εξέταση της μελέτης, η Nintendo εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση: “Ευτυχώς, δεν έχουν αναφέρει πολλοί χρήστες προβλήματα με τους αναλογικούς μοχλούς των χειριστηρίων Joy-Con. Από το λανσάρισμά του το 2017, βελτιώνουμε συνεχώς αυτό το χαρακτηριστικό και διασφαλίζουμε την ικανοποίηση των καταναλωτών”

"Στη Nintendo, υποστηρίζουμε την ποιότητα του υλικού μας και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις προσδοκίες. Αν κάποιο προϊόν δεν ανταποκρίνεται σε αυτή τη δέσμευση, καλωσορίζουμε τους πελάτες μας να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω της εξυπηρέτησης πελατών - υποσχόμαστε άμεση επίλυση με δικαιοσύνη απέναντι στο ζήτημα (ή τα ζητήματα) σας, ακόμη και αν έχει παρέλθει η κάλυψη της εγγύησης."

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε το Nintendo Switch Update 15.0.1

Αν αντιμετωπίζετε JoyCon drift, θυμηθείτε ότι η πρώτη σας κίνηση θα πρέπει να είναι να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Nintendo. Συχνά μπορούν να επιδιορθώσουν τα χειριστήριά σας δωρεάν -συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής. Σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία, δεν χρειάζονται ούτε αποδείξεις αγοράς- ωστόσο, αν είστε ακόμα εντός εγγύησης, τότε η παροχή αποδείξεων θα βοηθήσει μόνο στην υποστήριξη αυτής που είναι ήδη η καλύτερη λύση για εσάς!

Φέτος, μια έκθεση του Which? αποκάλυψε ότι τα χειριστήρια Joy-Con από την πρώτη έκδοση του Nintendo Switch παρουσίαζαν προβλήματα JoyCon drift σε δύο στις πέντε περιπτώσεις. Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα είναι διαδεδομένο εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2019, κατατέθηκε ακόμη και επίσημη ομαδική αγωγή κατά της Nintendo εξαιτίας του και πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άφησε να εννοηθεί ότι θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα σχετικά με αυτό.

Αν και παραμένει ασαφές πόσο διαδεδομένο είναι ακριβώς αυτό το πρόβλημα, είναι σαφές ότι η Nintendo πρέπει να κάνει περισσότερα για να το αντιμετωπίσει. 

Πηγή: eurogamer.net

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS