ΑρχικήinetMicrosoft, Amazon και Meta εγκαταλείπουν γραφεία σε Ευρώπη-Λονδίνο

Microsoft, Amazon και Meta εγκαταλείπουν γραφεία σε Ευρώπη-Λονδίνο

Στα πλαίσια ενός γενικότερου κακού οικονομικού κλίματος, διάφοροι τεχνολογικοί κολοσσοί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Amazon και Meta, καταργούν τμήματα των γραφείων και των εγκαταστάσεών τους στην Ευρώπη και στο Λονδίνο.

Microsoft Meta Amazon γραφεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft, η Amazon, η Meta και η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, καθώς και η Salesforce αποφάσισαν να αφήσουν τα μισθωμένα γραφεία τους στο Λονδίνο και το Δουβλίνο. Η είδηση ανακοινώθηκε πρώτα από τους Financial Times (FT). Η απομάκρυνση από τα γραφεία στην Ευρώπη φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας σειράς περικοπών κόστους εν μέσω της ύφεσης, η οποία ανάγκασε πολλές εταιρείες να εξετάσουν τον εξορθολογισμό της τεχνολογίας, του λογισμικού, του προσωπικού και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Δείτε επίσης: Twitter: Έρευνα για παράνομα υπνοδωμάτια στα γραφεία

Αυτές οι μαζικές έξοδοι έρχονται σε μια περίοδο που η υβριδική εργασία αποτελεί βασικό μοντέλο εργασίας σε πολλές εταιρείες τεχνολογίας. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα κάποιες καθυστερήσεις. Οι εργοδότες θέλουν τους υπαλλήλους πίσω στα γραφεία.

Όπως ανέφεραν οι Financial Times, η μητρική εταιρεία του Snapchat, Snap, διερευνά την επαναλειτουργία και τη διεύρυνση του γραφείου της στο Σαν Φρανσίσκο, αφού το έκλεισε τον Οκτώβριο του 2022. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δώσει εντολή στο προσωπικό να έρχεται στο γραφείο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Το Twitter, με επικεφαλής τον Elon Musk, ενθάρρυνε τους υπαλλήλους του να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας.

Δείτε επίσης: Γιατί έκλεισε το γραφείο του Twitter στις Βρυξέλλες;

Η Bytedance, ιδιοκτήτρια του TikTok, απαιτεί πλέον από το προσωπικό της να πηγαίνει δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο.

γραφεία Ευρώπη
Microsoft, Amazon και Meta εγκαταλείπουν γραφεία σε Ευρώπη-Λονδίνο

Ωστόσο, για την εξοικονόμηση κόστους, κάποια γραφεία θα χρειαστεί να κλείσουν.

Η Google σκοπεύει να εγκαταλείψει τουλάχιστον ένα από τα γραφεία της στο Λονδίνο, στη Victoria, όταν λήξει η μίσθωσή του το επόμενο έτος, αν και εξακολουθεί να αναμένει να επεκταθεί εντός της Ευρώπης. Οι FT ανέφεραν ότι η εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα νέο γραφείο υπό κατασκευή στο King’s Cross, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 1 δισεκατομμύριο £.

Επίσης, δεδομένου ότι αρκετοί υπάλληλοι της Google προτιμούν τη μόνιμη εργασία από το σπίτι, η εταιρεία διερευνά την περίπτωση υπενοικίασης του μεγαλύτερου μέρους της εναπομείνασας ενοικιασμένης ακίνητης περιουσίας της στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.

Επίσης, η Meta υπέγραψε μίσθωση για ένα μεγάλο γραφείο στη Fitzrovia στο κεντρικό Λονδίνο πέρυσι, αλλά τώρα φέρεται να προσπαθεί κι αυτή να υπενοικιάσει αυτό το κτίριο. Επίσης, υπενοικιάζει ένα κτίριο στο Austin του Τέξας και έχει τερματίσει τις μισθώσεις για δύο από τα τρία γραφεία στο Manhattan της Νέας Υόρκης.

Δείτε επίσης: «Υβριδικοί» εργαζόμενοι: Η οικονομική ύφεση θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στο γραφείο;

Σύμφωνα με τους FT, η Salesforce έχει, επίσης, επιβεβαιώσει δημόσια σχέδια για υπενοικίαση μέρους ενός ορόφου στα γραφεία της στο Λονδίνο.

Στα πλαίσια της οικονομικής ύφεσης, οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να αναπτύξουν σχέδια που εστιάζουν στην περικοπή των δαπανών, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν τους υπάρχοντες πόρους πιο αποτελεσματικά και διερευνούν νέους τρόπους αύξησης των εσόδων.

Πηγή: www.techradar.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS