ΑρχικήSecurityDuckDuckGo: Block στα Google sign-in pop-ups σε όλα τα site

DuckDuckGo: Block στα Google sign-in pop-ups σε όλα τα site

Το DuckDuckGo λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του, αφαιρώντας τα Google sign-in pop-ups από όλες τις εφαρμογές και τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση των πιθανών ενοχλήσεων ή κινδύνων που σχετίζονται με τη διαδικασία σύνδεσης.

Εκτός από μια μηχανή αναζήτησης που δίνει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, το DuckDuckGo παρέχει τώρα email, apps για κινητά και extensions για browsers που εστιάζουν στην ασφάλεια των δεδομένων. Επιπλέον, αναπτύσσεται ένα αυτόνομο browser μόνο για macOS, το οποίο βρίσκεται προς το παρόν υπό ανάπτυξη.

Σήμερα, η επιχείρηση δήλωσε ότι όλες οι επεκτάσεις των browser, συμπεριλαμβανομένων των Chrome, Firefox, Brave και Microsoft Edge, θα μπλοκάρουν πλέον ενεργά τα Google sign-in prompts.

Δείτε επίσης: Vice Society ransomware: Υιοθέτησε έναν νέο custom encryptor

DuckDuckGo μπλοκάρει τα sign-in google

Για λόγους ευκολίας και κεντρικού ελέγχου, η Google δίνει την επιλογή ενιαίου sign-in σε σελίδες, ώστε οι χρήστες να μπορούν απλά να συνδεθούν σε νέες πλατφόρμες χρησιμοποιώντας το λογαριασμό τους στη Google.

Με απλά λόγια, αντί να δημιουργούν νέους λογαριασμούς και να διαχειρίζονται πολλαπλούς κωδικούς πρόσβασης σε πολλούς ιστότοπους, οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν την ταλαιπωρία, απλώς συνδεόμενοι στο Google εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης για τους χρήστες είναι ότι η Google μπορεί να παρακολουθεί τις τοποθεσίες και τις εφαρμογές στις οποίες συνδέονται.

Παρόλο που η Google καθιστά σαφές ότι “τα δεδομένα από το «sign-in μέσω Google» δεν θα χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς ή άλλους σκοπούς που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια”, η DuckDuckGo δήλωσε ότι οι δοκιμές της έδειξαν ότι η Google εξακολουθεί να συλλέγει δεδομένα. “Δείτε τις δοκιμές μας στη συνημμένη εικόνα”, η οποία δείχνει ότι η Google συλλέγει δεδομένα απο ιστότοπους κατά την “σύνδεση μέσω Google”.

DuckDuckGo μπλοκάρει τα sign-in google
“Μπορείτε να το δείτε εύκολα στη παρακάτω εικόνα – στα αριστερά είμαστε συνδεδεμένοι στο Google, στα δεξιά δεν είμαστε”.

Το DuckDuckGo έχει υιοθετήσει τη μάλλον επιθετική προσέγγιση να μπλοκάρει τις προτροπές sign-in της Google, μη προσφέροντας στους χρήστες την επιλογή να το αποδεχτούν. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύει ότι αυτές ενέχουν κινδύνους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το BleepingComputer ανακάλυψε ότι η επιλογή είναι ενσωματωμένη στη γενική λειτουργία προστασίας της επέκτασης, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά που ενεργοποιείται η επέκταση, όλες οι προτροπές της Google αποκλείονται αυτόματα.
Το ίδιο ισχύει και για το DuckDuckGo browser για macOS, όπου η λειτουργία αποκλεισμού της Google είναι ενσωματωμένη στην “Ασφάλεια” και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί, εκτός αν απενεργοποιηθούν όλες οι επιλογές προστασίας.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη Google για να κάνουν sign-in σε ιστότοπους δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη νέα λειτουργία του DuckDuckGo, επειδή η μέθοδος αυτή εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στις σελίδες των συνεργαζόμενων πλατφορμών. Το ενοχλητικό αναδυόμενο παράθυρο, από την άλλη πλευρά, δεν θα εμφανίζεται.

Δείτε επίσης: TikTok: Απέλυσε υπαλλήλους που είχαν πρόσβαση σε δεδομένα δημοσιογράφων

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS